ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική δεν είχε φαντασία και οι Ολλανδοί μάς πήραν φαλάγγι παντού

Ο Παντελής Χατζηδιάκος
Ο Παντελής Χατζηδιάκος EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε από την Ολλανδία που σαφώς διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα από τη δίκη μας αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικός αφού το σύνολο μας ήταν άνοστο. Η Γη, πάντως, συνεχίζει να γυρίζει.

Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως η Ολλανδία, δηλαδή τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις οφείλεις να είσαι διαβασμένος και έτοιμος να κάνεις το αναπάντεχο. Στο Αϊντχόφεν η Ελλάδα ήταν και αδιάβαστη και παρουσίασε κάτι εντελώς άνοστο μέσα στο γήπεδο.

Αδιάβαστη ως προς τι; Μπήκαμε να παίξουμε κόντρα σε ένα σύνολο ανώτερο ποιοτικά από το δικό μας και ουδεμία φορά στα ενενήντα λεπτά δείξαμε να έχουμε κάτι στο μυαλό μας που να προσεγγίζει τη λέξη πλάνο.

Βάσει λογικής θα κλεινόμασταν πίσω που δεν είναι το επιθυμητό για τα μάτια του κόσμου, αλλά τι να κάνουμε; Αυτό έχουμε αυτό εμπιστευόμαστε. Άρα, πάλι με γνώμονα ένα σχέδιο τύπου κατενάτσιο το επιθετικό μας παιχνίδι θα βασιζόταν στην κόντρα. Βγήκε έστω μία τέτοια; Η απάντηση είναι όχι. Χωρίς γρήγορα άκρα με μια ιδέα φαντασίας, χωρίς την αίσθηση του απρόβλεπτου στη μεσαία γραμμή αυτό το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ δεν εξυπηρετείται.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσης, σημαντικός παράγοντας για τα ματς με έλλειμα στην ποιότητα είναι η ορθή ανάγνωση των ικανοτήτων του αντιπάλου όχι σε σύνολο, αλλά από μονάδα σε μονάδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως πήραμε από τους Ολλανδούς κεφαλιές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού σε όλη τη διάρκεια του ματς. Κατά συνέπεια οι γηπεδούχοι μας πήραν φαλάγγι παντού. Ποιότητα, δύναμη, ιδέες.

Δεν φτιάξαμε την παραμικρή προϋπόθεση ώστε κάποιος να βρει τρόπο να δικαιολογήσει αυτό το 3-0 που θα ήταν και μεγαλύτερο εάν οι παίκτες του Κούμαν ήταν σοβαρότεροι στα τελειώματα των φάσεων στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και δεν έριχναν ταχύτητα.

Η εικόνα ήταν κακή, τα ατομικά λάθη ήταν κομβικά. Αυτή είναι πάνω κάτω η ιστορία στο Φίλιπς Στάντιον.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αλλά…

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε ο συγκεκριμένος όμιλος για την Ελλάδα και οι πλέον αισιόδοξοι μπορούσαν να δουν ότι με τους Γάλλους και τους Ολλανδούς δύσκολα θα τα βγάλουμε πέρα.Και σαφώς κανείς δεν πρόκειται να σταυρώσει κανέναν επειδή ηττήθηκε η Εθνική από τους Οράνιε ή τους Μπλε. Ναι, διαβάσατε κι παραπάνω πως η εικόνα ήταν κακή. Υπάρχει και το παρακάτω το οποίο απαιτεί να κλείσει το κεφάλαιο Αϊντχόφεν χθες.

Κι όλο αυτό διότι έχει γίνει μια προσπάθεια η ομάδα αυτή να ξεπεράσει τα κωμικοτραγικά των προηγούμενων ετών και να μπει σε ένα δρόμο που της επανέφερε την πίστη για πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ας πάει να… χαθεί το παιχνίδι με την Ολλανδία, έρχονται τα επόμενα στα οποία δεν οφείλει κανείς, πρέπει να πάει για το ποδόσφαιρο με το ποδόσφαιρο κι ουχί με γιούργια, μη ουσιαστικές «εξηγήσεις» και μια ατμόσφαιρα να δημιουργείται παραμονές κρίσιμων αγώνων αν μη τι άλλο πιεστική για όλους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ