ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ολλανδία - Ελλάδα 3-0: Παράδοση άνευ όρων και ήττα με κάτω τα χέρια από το πρώτο ημίχρονο

EURO 2024 /  -   (EUROKINISSI)
EURO 2024 / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική παραδόθηκε άνευ όρων στο Philips Stadium, με την Ολλανδία να επικρατεί 3-0 της Ελλάδας για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Ντε Ρον (17'), Χάκπο (31') και Βέχορστ (39') καθάρισαν από το πρώτο μέρος.

Η Εθνική ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Ολλανδία στο Philips Stadium. Οι οράνιε επικράτησαν 3-0 της Ελλάδας για την 5η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024.

Οι Ολλανδοί "καθάρισαν" το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Ντε Ρον άνοιξε το σκορ στο 17', ο Χάκπο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 31' και ο Βέχορστ έκανε το 3-0 στο 39'. Κοινός παρονομαστής σε αυτά τα τρία γκολ ήταν ο Ντούμφρις, ο οποίος έβγαλε τρεις ασίστ.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα έμεινε στους έξι πόντους, με την Ολλανδία να έχει συγκεντρώσει τους ίδιους πόντους, αλλά να περνάει στη δεύτερη θέση. Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα γήπεδα της Γερμανίας, με την Εθνική να έχει το "μαξιλαράκι" των playoffs του Nations League.

Στην επόμενη αγωνιστική, η Ελλάδα υποδέχεται στην OPAP Arena το Γιβραλτάρ (10/9, 21:45), ενώ η Ολλανδία φιλοξενείται από την Ιρλανδία την ίδια ώρα.

Το ματς

Η Ολλανδία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κυκλοφορούσε την μπάλα, με τους διεθνείς μας πότε να πιέζουν ψηλά, πότε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή. Οι οράνιε είχαν "όπλο" τις στατικές φάσεις, απ' όπου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους και κάπως έτσι κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα.

Στο 17' οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντούμφρις πήρε την κεφαλιά, τροφοδοτώντας τον Μάρτεν Ντε Ρουν. Εκείνος με τη μία έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά οι οράνιε εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι. Στο 28ο λεπτό ο Τσάβι Σίμονς ταλαιπώρησε την άμυνα της Εθνικής, σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία από το πόδι του Χατζηδιάκου και ανάγκασε τον Βλαχοδήμο σε μία δύσκολη απόκρουση.

Στο 31' η Ολλανδία διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Ντούμφρις από τα δεξιά σέντραρε προς τον Χάκπο, ο οποίος ήταν ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι. Εκείνος κατέβασε την μπάλα και έκανε το σουτ για να νικήσει τον Βλαχοδήμο. Στο 35' η Ελλάδα απείλησε για πρώτη φορά, με την κεφαλιά του Κουρμπέλη, η οποία άστοχη.

Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Από τα δεξιά η μπάλα πήγε στον Βέχορστ, ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για το 3-0. Ένα πολύ άσχημο πρώτο μέρος για την Ελλάδα, με την Ολλανδία να έχει την απόλυτη υπεροχή.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε δραματικά. Οι Ολλανδοί συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, να κυκλοφορούν και να ψάχνουν τρόπο να απειλήσουν. Η Εθνική μας από την πλευρά της δεν κατάφερε να αντιδράσει πλην εξαιρέσεων, όπως για παράδειγμα στο 63ο λεπτό όταν ο Φαν Ντάικ έδιωξε προ του ανενόχλητου Παυλίδη.

Στο 70ο λεπτό οι οράνιε έδειξαν γι' ακόμη μία φορά τα δόντια τους. Ο Τσάβι Σίμονς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Σε αυτό το λεπτό μάλιστα ο Πογέτ έκανε και τις πρώτες του αλλαγές περνώντας στον αγωνιστικό χώρο του Κουλιεράκη, Γιαννούλη και Φούντα.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Μάικλ Όλιβερ, η Ολλανδία διαχειριζόταν δίχως πρόβλημα το προβάδισμά της, με την Εθνική να επιχειρεί να κυκλοφορήσει λίγο περισσότερο την μπάλα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι σπουδαίο. Έτσι, το 3-0 παρέμεινε έως το φινάλε της αναμέτρησης.

  • ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (46' Ντε Φρέι), Ντάμφρις, Ντε Ρουν (65' Ρέιντερς), Ντε Γιονγκ (77' Φέρμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (64' Λανγκ)
  • ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (70' Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69' Κουλιεράκης), Μπακασέτας (77' Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69' Φούντας), Παυλίδης (73' Γιακουμάκης).

*Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά. Η Ελλάδα στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ