ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι πρώτη σε θέματα επιβίωσης και πάει δυνατή στη διακοπή

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ μετά από ματς που δεν της πάνε καλά επιστρέφει και κερδίζει με τρόπο που η αδυναμία του προηγούμενου γίνεται η δύναμη του επόμενου. 

Νίκησε, λοιπόν, η ΑΕΚ την Λαμία όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το 3-0 και έκλεισε καλά τις υποχρεώσεις της για τη διακοπή που ακολουθεί λόγω των εθνικών ομάδων. Και τι εννοούμε όταν λέμε καλά;

Μετά από το ΑΕΚ - Μαρσέιγ ακούστηκαν/γράφτηκαν πολλά για την αποτελεσματικότητα της Ένωσης μπροστά από την εστία και τους φορ που δεν βλέπουν τέρμα κι έχουν κάνει ελάχιστες ζημιές στους αντιπάλους έως σχεδόν τα μισά της σεζόν.

Γίνεται αυτή τη συζήτηση από Πέμπτη βράδυ μέχρι Κυριακή κι έρχεται η Ένωση και παίρνει τη νίκη από το ενδιαφέρον σύνολο του Βόκολου με σκόρερ τους Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Μάνταλο.

Ο τελευταίος δεν είναι φορ οι άλλοι δύο, όμως, είναι εκ των ποδοσφαιριστών που περιμένεις και είναι η δουλειά τους να φορτώνουν τα δίχτυα. Το έκαναν. Ο Λιβάι καθόλου μέχρι την Κυριακή και ο Τσίνο ελάχιστα εφέτος.

Αυτό είναι και το ποδοσφαιρικά ρομαντικό που βγάζει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εάν την παρακολουθείς με ψυχραιμία. Γνωρίζει να επιβιώνει και να κάνει κτήμα της το λάθος παλεύοντας να το διορθώσει. Εξαιρετικά σημαντικό για ένα γκρουπ να εξελίσσεται έστω κι χρειάζεται πρώτα να περάσει από αναταράξεις.

Θυμηθείτε… Η ΑΕΚ άρχισε τη σεζόν με καραμπινάτο πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Το έφτιαξε; Το κάλυψε; Το καμούφλαρε; Πείτε το όπως θέλετε το γεγονός είναι ότι κάτι έκανε και το μείωσε με περισσότερο εμφανή τρόπο στην Ελλάδα.

Δηλαδή το ένστικτο της επιβίωσης υπάρχει στην καρδιά των αποδυτηρίων και αργά ή γρήγορα φέρνει αποτέλεσμα. Θεωρητικά έτσι θα γίνει και με την επίθεση.

Ο Λιβάι δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο. Ρυθμό δεν έχει επειδή δεν παίζει συχνά με τους τραυματισμούς. Ο Πόνσε ποτέ δεν ήταν η μηχανή των γκολ. Από τους δυο Αργεντινούς μπροστά είναι να περιμένεις αυτά τα 10 σημαντικά μέσα στη σεζόν για να σου κάνουν τη δουλειά. Ο Φαν Βέερτ είναι μια άλλη ιστορία.

Η καλή διαχείριση του Αλμέιδα

Με Ελλάδα, Ευρώπη, τραυματισμούς έχει αδικηθεί φέτος ο Αλμέιδα από την τύχη. Είναι καταφανέστατο πως κόβει και ράβει για να βγαίνουν οι υποχρεώσεις και ξέρει πως χάνουν σε ρυθμό οι ποδοσφαιριστές του κάτι που έχει κοστίσει. Αλλά τι κάνει κι αυτός;

Το ροτέσιον και ποσό μάλλον όταν είναι αναγκαστικό δεν είναι απλό πράγμα. Χρειάζεται μελέτη και πολλή δουλειά για να σου βγει ο παίκτης και να παίξει καλύτερα ή μάλλον σημαντικότερα και δυο φορές πιο ουσιαστικά από τον βασικό.

Η Λαμία, πάντως, όταν η καλή αυτή φετινή ομάδα κατάλαβε πως βγήκε το πόδι από το γκάζι της ΑΕΚ θαρραλέα βγήκε μπροστά.

Σε εκείνο το σημείο ήταν καίριες οι παρεμβάσεις του Ματίας Αλμέιδα σε επίπεδο αλλαγών προσώπων και ήρθε η νίκη που άφησε την ΑΕΚ στο κυνήγι της κορυφής, αλλά σε απόσταση αναπνοής.

Τώρα, οι κιτρινόμαυροι παύουν να έχουν υποχρεώσεις για μερικές μέρες, αλλά η επιστροφή στη δράση μόνο εύκολη δεν θα είναι με δυνατά παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Το παρατεταμένο survival mode στα καλύτερά του…

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ