ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός πρέπει να το σηκώσει

Εδώ που έφτασε ο Ολυμπιακός πρέπει να το σηκώσει
EUROKINISSI

Οι μικροί του Ολυμπιακού είχαν δώσει τη σκυτάλη στους μεγάλους, εκείνοι έκαναν τη δουλειά και όταν το έργο γύρισε οι ερυθρόλευκες ελπίδες τους έβγαλαν πάλι όλους ασπροπρόσωπους. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης. 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει μεγάλες στιγμές. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, βγάλαμε Απρίλη μήνα τρεις ομάδες να παίζουν στην Ευρώπη και καταλήγουμε στη μια που… χαϊδεύει στο τρόπαιο και στην άλλη που κλείνει το μάτι στον τελικό.

Με απλά λόγια οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού έκαναν το απίστευτο και είναι φιναλίστ στον Youth League και οι μεγάλοι βρίσκονται στα ημιτελικά του Conference έχοντας δείξει πως είναι ικανοί κι αυτοί για όλα.

Δεν ήταν τυχαίο

Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε όμως τώρα ας σταθούμε περισσότερο στους μικρούς του Συλαϊδόπουλου.

Μπορεί, λοιπόν, να το χαρακτηρίζουμε ως θαύμα όλο αυτό, στο ποδόσφαιρο όμως τα πράγματα τις περισσότερες φορές είναι δρομολογημένα.

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται από τύχη εκεί που βρίσκεται. Άνθρωποι έχουν ρίξει εξαντλητική δουλειά για να βρουν τους παίκτες, να τους βάλουν στην ακαδημία, να οργανώσουν το πλάνο, να βρουν χημεία, να να να…

Κουραστήκατε; Σκεφτείτε πόσα άλλα πολλά παρακλάδια υπάρχουν που δεν χρήζουν βέβαια ανάλυσης τη δεδομένη στιγμή γιατί η ομάδα βρίσκεται στον τελικό, δεδομένα πάντως τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ πάνε σε περισσότερους από είκοσι ανθρώπους.

Φαινόταν η δουλειά

Κακά τα ψέματα φαινόταν πως ο Ολυμπιακός χτίζει κάτι καλό στις ακαδημίες. Σαφώς και ο πιο αισιόδοξος δεν πίστεψε σε ευρωπαϊκό τελικό, η κυριαρχία πάντως στην Ελλάδα σε επίπεδο αναπτυξιακό ποδοσφαίρου ήταν de facto στόχος του πρότζεκτ.

Οι καλοί παίκτες βρέθηκαν και οι σωστοί επαγγελματίες ήταν ήδη εκεί για να φτιάξουν σύνολο με χημεία σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ.

Η Κ19 ας πούμε δεν είναι φουρνιά. Είναι όμως το κράμα ξεχωριστών γενιών που ήρθε και έδεσε με τέτοιο τρόπο που ποδοσφαιριστές και επιτελείο μίλησαν με αισιοδοξία για μεγάλη πορεία στην Ευρώπη από το παιχνίδι με την Ίντερ κιόλας. Το πίστευαν…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εδώ που φτάσαμε παιδιά

Χάσουν κερδίσουν στον τελικό από την Μίλαν αυτό που ήταν να γίνει έγινε και με το παραπάνω. Σας φαίνονται όμως αυτά τα παιδιά πως θα συμβιβαστούν; Ποτέ…

Η μπάλα γυρίζει όλο το 90λεπτο και το κυνηγητό δεν έχει προηγούμενο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν φτιάξει αυτό το γκρουπ που λειτουργεί με αλλη νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας.

Θέλουν να νικούν, πιστεύουν στους εαυτούς τους και είναι ξεκάθαρα ασυμβίβαστοι απέναντι στην τύχη τους. Είναι σημαντικό να βλέπεις τη φανέλα του αντιπάλου πχ. Μπάγερν και να παίζεις επίθεση στα ίσα. Αυτό έχουν κάνει οι ερυθρόλευκοι και το αξίζουν το τρόπαιο.

Κανείς δεν θα τους ψέξει ποτέ αν δεν το κατακτήσουν, αλλά επειδή έχουν κακομάθει το κοινό δεδομένα θα της… πιουν το αίμα της Μίλαν και η ελπίδα για να έρθει το τρόπαιο στην Ελλάδα από μηδαμινή κάποια στιγμή, τώρα έχει χτυπήσει κόκκινο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ