OPINIONS

"Δώρο" στον Conor McGregor η τιμωρία του Khabib Nurmagomedov

"Δώρο" στον Conor McGregor η τιμωρία του Khabib Nurmagomedov

Οι εννέα μήνες αποκλεισμού του Khabib Nurmagomedov αποτελούν τεράστια ευκαιρία για τον Conor McGregor για να δείξει αν είναι ακόμη "ζωντανός" ως μαχητής.

Η Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα συμβιβάστηκε με τα νομικά επιτελεία των McGregor - Nurmagomedov τιμωρώντας τους δύο μαχητές με έξι και εννέα μήνες αποκλεισμού αντίστοιχα. Το γεγονός πως ο Khabib θα έχει το δικαίωμα ν' αγωνιστεί μετά την 6η Ιουλίου αποτελεί μέγα δώρο για τον ντεφορμέ MMAer από την Ιρλανδία, αφού σε απευθείας ρεβάνς το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο με το πρώτο παιχνίδι.

Μάλιστα, ο Khabib στο άκουσμα της ποινής τόσο της δικής του όσο και των δύο συναθλητών του κυρίως (σ.σ. ένα χρόνο εκτός αμφότεροι) έκανε γνωστό ότι "τελείωσε" από την Νεβάδα και δεν πρόκειται να δώσει ξανά αγώνα στη συγκεκριμένη Πολιτεία, εκτός αν μειωθεί η τιμωρία των δύο.

Εφόσον ο Nurmagomedov λέει "όχι" στο Λας Βέγκας, τότε το UFC θα στοχεύσει να κάνει το Khabib vs. Conor 2 στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου ο Ιρλανδός νίκησε τον Νοέμβριο του 2016 τον Eddie Alvarez και έγινε ο πρώτος μαχητής στην ιστορία του promotion με ζώνες σε δύο κατηγορίες ταυτόχρονα. Ο προγραμματισμός της κορυφαίας ΜΜΑ διοργάνωσης για το δεύτερο μισό του 2019 περιέχει σόου στη Νέα Υόρκη, οπότε όλα δείχνουν ότι αν είναι να γίνει η ρεβάνς εκεί θα συμβεί κατά τον Νοέμβριο.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ CONOR Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο πρόεδρος του UFC, Dana White σε δηλώσεις του είχε πει ότι είναι ανοιχτός για τη ρεβάνς και θέλει να την κάνει φέτος, ενώ ο McGregor από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι ζει για το δεύτερο παιχνίδι με τον Νταγκεστανό. Τα χρήματα στο ταμείο τα φέρνει ο Ιρλανδός, άρα αυτός παίζει και τον σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Βέβαια, εδώ πλέον δεν μιλάμε μόνο για τα λεφτά αλλά και την υστεροφημία του.

Ο McGregor στο παιχνίδι με τον Khabib έχασε και στην όρθια μάχη, στο δυνατό του σημείο δηλαδή. Δεν πέρασε κανένα χτύπημα με το αριστερό του χέρι στον αντίπαλο και όταν ο αγώνας μεταφέρθηκε στο έδαφος... αντίο ζωή. Οι μέρες που ο "Notorious" νικούσε από τα "αποδυτήρια" με την γιγάντια αυτοπεποίθησή του να ξεχειλίζει και να πνίγει τους αντιπάλους πέρασαν!

Για να έχει ελπίδα ο Ιρλανδός απέναντι στον αήττητο πρωταθλητή, πρέπει να δώσει ένα ματς νωρίτερα. Άλλωστε δεν του αξίζει να πάει για τον τίτλο -ξανά- απευθείας επειδή απλά είναι ο McGregor, διότι αν χάσει πρέπει ν' αποσυρθεί ενώ στην ουρά περιμένουν κι άλλοι μεγάλοι μαχητές που δικαιωματικά τους οφείλει το UFC ματς πρωταθλήματος.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ CERRONE

Βάσει των τιμωριών ο Conor McGregor θα είναι ελεύθερος να παίξει από τον Απρίλιο και έπειτα. Απ' αυτά που "ανεβάζει" στα social media θέλει να δείχνει πως προετοιμάζεται ήδη για την επιστροφή του στο κλουβί και φαίνεται επίσης ότι δεν τον χαλάει η ιδέα να δώσει ένα ματς πριν ζητήσει τον Nurmagomedov.

Το φαβορί για να μοιραστεί το κλουβί με τον Ιρλανδό είναι ο βετεράνος Donald Cerrone. Ο "Cowboy" προκάλεσε τον Conor και ο δεύτερος αποδέχθηκε την πρόκληση με tweet μετά το τελευταίο ματς του Αμερικανού, γράφοντάς του πως θ' αγωνιστεί μαζί του! Ό,τι πρέπει δηλαδή για να δούμε αν ο απόλυτος σταρ των μαχητικών αθλημάτων (στη μετά Mayweather εποχή) είναι "ζωντανός" ως μαχητής ή αν το lifestyle που επέλεξε να κάνει μετά την τεράστια επιτυχία έσβησε τη φλόγα.

Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν ο Cerrone δεν θα είναι μάχη για να "ζεσταθεί" ο Conor, καμία σχέση. Αναφερόμαστε σ' έναν μαχητή με 35 νίκες στην καριέρα του και καλό επίπεδο τόσο στο έδαφος όσο και στην όρθια μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ