ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ρέτσος από τα παλιά, ο αρχηγός Έσε και ο παικταράς Σολμπάκεν που δεν… κόλλησε με τον Μουρίνιο

Ο Ρέτσος από τα παλιά, ο αρχηγός Έσε και ο παικταράς Σολμπάκεν που δεν… κόλλησε με τον Μουρίνιο

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για το εξαιρετικό δείγμα των Παναγιώτη Ρέτσου, Σαντιάγκο Έσε, αλλά και τη μεταγραφή του Όλα Σολμπάκεν που έρχεται να προσφέρει ποιότητα και λύσεις στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Θα πρέπει να ψάξουμε αρκετά στα αρχεία για να βρούμε ματς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, στο οποίο δεν του έχει γίνει ούτε… μισή φάση. Δουλεύει πολύ το κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά είναι και οι παίκτες κλειδιά που κάνουν αυτό το πλάνο λειτουργικό. Πρώτος απ’ όλους ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ένα παιδί που πέρυσι άκουσε ουκ ολίγα, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο δεν τα πήρε τοις μετρητοίς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ένα σύνολο που έχει ταυτότητα και ρόλους, όπως ο τωρινός Ολυμπιακός, ο Ρέτσος θυμίζει σε όλους γιατί η Λεβερκούζεν έδωσε 17,5 εκατομμύρια το καλοκαίρι του 2017 για να τον πάρει στη Γερμανία. Έχει δουλέψει πολύ και μόνος του, εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς. Τρομερή έκρηξη, άμεση επέμβαση, διάβασμα των φάσεων, καλή πρώτη πάσα, αισίως χρίστηκε και σκόρερ απόρροια της τρομερής ψυχολογίας που του δίνουν τα παραπάνω. Και ας γράφουμε οι αναλυτές για τις μεταγραφές…

Το τρίπτυχο Ρέτσος-Καμαρά-Έσε

Μπροστά από τον Ρέτσο, υπάρχει ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος, μέρα με τη μέρα, πλησιάζει σε αυτό που τον έκανε σούπερ εργαλείο στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Και κοντά στον Καμαρά το… λαχείο που ακούει στο όνομα Σαντιάγκο Έσε. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε γιατί στα 20 χρόνια του έγινε αρχηγός στην πρώην ομάδα του, Ουρακάν και γιατί οι ερυθρόλευκοι έδωσαν 4 εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν. Δεν έχει κλείσει 3 βδομάδες στην Αθήνα και η αγωνιστική συμπεριφορά του εκπλήσσει. Ενέργεια, διαύγεια αποφάσεων, τρεξίματα, τάκλιν, καλός χειρισμός της μπάλας, κάθετο παιχνίδι, δυνατό σουτ, ψάχνεις να βρεις ψεγάδι και δεν υπάρχει, η τέλεια προσαρμογή!

Το τρίπτυχο Ρέτσος-Καμαρά-Έσε έκανε εύκολη τη δουλειά των υπολοίπων, Μπιέλ, Φορτούνης, Μασούρας, Ροντινέι, Βρουσάι, βρήκαν τους χώρους για να ξεπαστρέψουν την Τσουκάριτσκι. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο σαν ομάδα, το μάθαμε την προηγούμενη Πέμπτη στο Φάληρο, αλλά ο Ολυμπιακός την περιόρισε ακόμη περισσότερο σε σχέση με το Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός προσθέτει ποιότητα με Σολμπάκεν

Και δεν πρόλαβε να σφυρίξει τη λήξη στη Σερβία ο Ολλανδός Μάκελι, σκάει η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Όλα Σολμπάκεν. Φθάνει στη χώρα μας ο Νορβηγός, ένας παίκτης που μπορεί να ταιριάξει πολύ με αυτό που χτίζει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Σολμπάκεν διαθέτει χαρακτηριστικά που χρειάζεται το ρόστερ των ερυθρόλευκων. Έχει εξαιρετική ντρίμπλα, είναι γρήγορος με τη μπάλα, απειλεί με σουτ, του αρέσει να παίζει κυρίως δεξιά με ανάποδο πόδι, δυνατός στις επαφές, πολύ επιθετικός στις κινήσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτά τα στοιχεία έκαναν τη Ρόμα να τον αποκτήσει από την Μπόντο Γκλιμτ, μόλις τον περασμένο Γενάρη, αλλά στην «αιώνια πόλη» δεν μπόρεσε να… κολλήσει με τον Μουρίνιο. Ο «Special One» δύσκολα δίνει ελευθερία κινήσεων στους παίκτες του, ο 24χρονος Νορβηγός θέλει τη μπάλα για να παράξει, θεωρώ κάπου εκεί δεν βρέθηκε η χημεία μεταξύ τους και ο διεθνής άσος ψάχτηκε μεταγραφικά. Ο Ολυμπιακός προσθέτει ποιότητα, παίρνει έναν σύγχρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να βοηθηθεί και να βοηθήσει.

Στις αρχές Αυγούστου είχα γράψει για την τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι θα είναι του φορ, επικαλούμενος τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν τέτοιες ώρες. Ο Κορδόν στον… πύργο ελέγχου παραμονεύει. Όταν ξέρεις την αγορά, όταν έχεις δίκτυο, χρειάζεσαι απλά υπομονή και έγκαιρη παρέμβαση…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ