STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θέλει διορθώσεις

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού που ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των ομάδων, τον Λουτσέσκου που ξέρει να φτιάχνει πρωταγωνιστές και τον Τερίμ που πλέον θα αρχίσει να δέχεται πίεση.

Οι “τεσσάρες” στους μικρομεσαίους άφηναν πάντα ένα... παράθυρο αμφισβήτησης. “Να τον δούμε και στα ντέρμπι” ήταν ο μόνιμος αντίλογος στα αποθεωτικά σχόλια που δικαίως λαμβάνει ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Τον είδαμε και σε ματς υψηλών απαιτήσεων, δεν άλλαξε κάτι.

Ναι, δεν... έβρεξε γκολ στην Τούμπα όπως συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας του Λουτσέσκου, αλλά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δεν είχε αποδέκτη μόνο τον άμεσα εμπλεκόμενο Παναθηναϊκό, αλλά και τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν το φυσιολογικό

Υπάρχει κάποιος που... έπεσε από τα σύννεφα με όσα συνέβησαν στο κυριακάτικο ντέρμπι; Καμία έκπληξη, ας το παραδεχθούμε. Νίκησε η πιο έτοιμη ομάδα, αυτή που έχει τον ίδιο προπονητή για 3ο σερί χρόνο (δεν υπολογίζω την πρώτη θητεία του Ρουμάνου, 2017-2019), αυτή που μπορεί να βγάλει με άνεση αυτοματισμούς, επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική.

Στο κορυφαίο επίπεδο, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν ματς και στην πορεία τίτλους. Ο Λουτσέσκου έχει “χτίσει” αυτή την ομάδα μαεστρικά. Διακρίνεις μια ισορροπία, η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένους πρωταγωνιστές, αλλά αυτοί μπορεί και να αλλάζουν κάθε φορά, μέσα από μια αλληλουχία κινήσεων, όλες σχεδιασμένες, όλες δουλεμένες, πολλές φορές. Και βγαίνουν αγόγγυστα στο χορτάρι. Τόσο απλό όσο ακούγεται.

Έχασε μια σημαντική... παρτίδα ο Παναθηναϊκός του Τερίμ

Αυτή την αρμονία προσπάθησε να διαταράξει ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τα κατάφερε. Θα μπορούσε να συμβεί, χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά δεν θα ήταν ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση.

Ο Τερίμ παλεύει να καταλήξει στα πρόσωπα που θα του κάνουν τη δουλειά, αλλάζει εντελώς τη λογική του προκατόχου του, απολύτως θεμιτό, είναι μια τεράστια προσωπικότητα με σπουδαίες παραστάσεις, αλλά δεν είναι εύκολο να αποδώσει άμεσα το πρότζεκτ, πόσο μάλλον στον βαθμό που απαιτεί η κατάκτηση του τίτλου.

Είναι φανερό πως δεν φοβάται ο Τούρκος προπονητής. Αν και του λείπουν κομβικοί ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών και μάλιστα σε καίριες θέσεις, δεν διστάζει να... ανακατέψει την τράπουλα. Έχει βγάλει και... άσους (Κώτσιρας) αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που μας παρουσιάζεται, έχει περάσει και κάτω από τον... πήχη (διαχείριση Ιωαννίδη), φυσιολογικά πράγματα δηλαδή.

Εκτιμώ πως χρησιμοποιεί την κανονική περίοδο για να πειραματιστεί και να παρουσιάσει στα πλέι οφ τον δικό του Παναθηναϊκό. Η κορυφή του έδινε άνεση, τώρα έπεσε από αυτή και αυτομάτως δέχεται πίεση. Θα δεχθεί και κριτική αν χάσει κι άλλο έδαφος, είναι μια μάχη με τον χρόνο και μάλιστα δύσκολη.

Ακολουθεί την Τετάρτη η ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και την Κυριακή το clasico με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Είναι δύο... ραντεβού με τεράστιες προεκτάσεις, μπορούν να φτιάξουν ή και να βαρύνουν αφόρητα το κλίμα. Τώρα κι αν μετράει το αποτέλεσμα...

Ξέρει να φτιάχνει πρωταγωνιστές ο Λουτσέσκου

Επιστρέφουμε στον χθεσινό θριαμβευτή. Δεν ξέρω πόσοι το συνειδητοποίησαν, αλλά ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χωρίς Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς, πιθανότατα τους δύο ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του.

Και; Τάισον και Ντεσπότοφ έκαναν όλα όσα ζητούσε από τον πάγκο ο Λουτσέσκου, έφεραν εις πέρας το πλάνο του προπονητή, έκαναν την διαφορά, από τα δικά τους πόδια προήλθαν τα δύο γκολ, ο Βραζιλιάνος δημιούργησε, ο Βούλγαρος εκτέλεσε. Κι από κοντά οι υπόλοιποι, γιατί αυτό είναι το μεγάλο ατού του Δικέφαλου, το σύνολο, ο συμπαγής πυρήνας.

Και τώρα θέλει διάρκεια

Ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος στην κορυφή, μπορεί να καυχιέται γι' αυτό, όχι όμως για πολύ. Κι αν το μεσοβδόμαδο ματς με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο φαντάζει ως μια απλή υποχρέωση, καλείται στη συνέχεια να ανταποκριθεί στην απαιτητική αποστολή στο Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο κι αμέσως μετά να υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Αν σε αυτά τα δύο τεστ πάρει... άριστα, αφενός θα μπει στα πλέι οφ ως πρωτοπόρος, αφετέρου θα απελευθερωθεί ακόμη περισσότερο και τότε είναι που θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος για τους υπόλοιπους... μνηστήρες του τίτλου.

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ