ΠΑΟΚ

Μόνος πρώτος με τον Κύριλλο τον Μέγα να τον οδηγεί

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που "φωνάζει" με κάθε τρόπο ότι φέτος θα το πάει μέχρι το τέρμα και για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή που έκανε ελληνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι.

Όσοι, τελευταίοι… άπιστοι, μπορεί να είχαν ακόμη αμφιβολίες για τον ΠΑΟΚ και το πόσο σοβαρός διεκδικητής του πρωταθλήματος είναι, θα πρέπει να πείστηκαν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε με επιτυχία το πρώτο crash test δείχνοντας ότι έχει το μέταλλο αλλά και τον χαρακτήρα που απαιτείται για το πάει μέχρι το τέρμα…

Ο ΠΑΟΚ έδειξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ότι όχι μόνο έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση από τις "τεσσάρες" και τις "πεντάρες" που μοίραζε εδώ και δυόμιση μήνες ("έλα μωρέ, στα ντέρμπι να τον δούμε" έλεγαν οι άπιστοι), αλλά πως πλέον γνωρίζει και πολύ καλά τι ψάχνει στο γήπεδο και το κυριότερο πως θα το πάρει. Κέρδισε τους πράσινους και απαλλάχθηκε από τη συγκατοίκηση μαζί τους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας

Όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις πρώτες του κουβέντες μετά το τέλος του ντέρμπι τόνισε ότι είδε την ομάδα του να κάνει τέλειο τακτικά παιχνίδι σε αυτά τα στοιχεία αναφέρονταν.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να έμοιαζε και να ήταν συντηρητικός. Θέλησε να οχυρώσει τα μετόπισθεν του γιατί ήξερε ότι κάποια στιγμή θα βρει τις συνθήκες να χτυπήσει όποια αδυναμία του έδειχνε η άμυνα του Παναθηναϊκού. Όπως ακριβώς έγινε στην φάση του 43' όταν έπαιξε στο χώρο με τον μετρ του είδους τον Τάισον και βρήκε και το γκολ με τον Ντεσπόντοφ.

Ο Κύριλλος ο Μέγας του ΠΑΟΚ

Και για τον Βούλγαρο δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι αποτελεί την κορυφαία μεταγραφή που έκανε ελληνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ντεσπόντοφ δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη ποιότητα, με δεινή εκτελεστική ικανότητα που κάνει τη διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι επένδυσε και έφερε στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή που εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος, όπως πέρυσι το Γενάρη είχε φέρει τον Τάισον.

Και το σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει δουλέψει τόσο πολύ με την ομάδα του που συνήθως οι επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα δεν επηρεάζουν την εικόνα της είναι ότι μπορεί να φέρνει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Ζίβκοβιτς και ο Κωνσταντέλιας που είναι και αυτοί ποιοτικοί και πρώτα βιολιά στην ορχήστρα του.

Και όπως πολλές έχει τονίσει δεν είναι μόνο οι παίκτες που ξεκινούν αλλά ίσως περισσότερο αυτοί που μπαίνουν ως αλλαγή σε ένα παιχνίδι που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Για μια ακόμη φορά η επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού δικαιώθηκε με τον Βούλγαρο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού για την ομάδα του σκοράροντας σε ένα ακόμη παιχνίδι, και όχι οποιοδήποτε αλλά σε ένα ντέρμπι κορυφής τα δυο γκολ του ΠΑΟΚ. Αλλά είναι η ομογένεια που υπάρχει πλέον στην ομάδα του που πλέον όποιον ποδοσφαιριστή και αν χρησιμοποιήσει στο τέλος και πάλι δικαιωμένος θα αισθάνεται.

Περιμένει… δώρο στις μεταγραφές

Από αύριο ήδη ο ΠΑΟΚ πρέπει να αφήσει πίσω του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και αυτό όχι τόσο γιατί έχει την Τετάρτη να δώσει ένα παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό, που έτσι και αλλιώς μετά τη νίκη του με 4-0 στις Σέρρες έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Τα παιχνίδια που ακολουθούν με Ατρόμητο εκτός, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι εξίσου σημαντικά με το αποψινό.

Άλλωστε από την επόμενη προπόνηση λογικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεση του Αλί Σαμάτα που επιστρέφει από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και τον Γιόνι Κάστρο Ότο. Ο Ισπανός που κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση με τη σύζυγο του, τα δυο του παιδιά και πολλές βαλίτσες, αναμένεται να ολοκληρώσει άμεσα τη μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ.

Έτσι ο 54χρονος τεχνικός θα αποκτήσει μια ακόμη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας του. Και να μην γελιόμαστε, αν ο Ισπανός δεν είναι επηρεασμένος από το γεγονός ότι δεν έχει παίξει παιχνίδια στη φετινή σεζόν η λύση αυτή θα είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστη..

Ο Λουτσέσκου και χθες είπε για μεταγραφές ότι ο ΠΑΟΚ θα φέρει παίκτες μόνο αν είναι περισσότερο ποιοτικοί από αυτούς που έχει, κάτι που μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του πολύπειρου Ισπανού, αλλά δύσκολα – και μάλλον ακριβά- θα προκύψει στους εξτρέμ. Εκτός και αν όπως δήλωσε προκύψει κάποιο…δώρο. Από την ποδοσφαιρική αγορά είπε, από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ μάλλον εννοούσε….

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ