ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα το ψάχνει, ο Πόνσε τα βάζει, ο Μάντζιος θέλει να νικήσει τον χρόνο

Ο Έκι Πόνσε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Άρη
Ο Έκι Πόνσε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Άρη PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Ματίας Αλμέιδα που αλλάζει διαρκώς πρόσωπα στην ΑΕΚ για να βρει το σχήμα που θα την κάνει πιο απειλητική, την ευλογία της "Ένωσης" να μπορεί να έχει τον Πόνσε στην 11αδα όποτε απουσιάζει ο Γκαρσία και τον Άκη Μάντζιου που προσπαθεί να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson που θα διεξαχθεί σε έναν μήνα

Ο Πόνσε όσες φορές έχει κληθεί να αντικαταστήσει τον Λιβάι Γκαρσία το έχει κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, έχει δικαιώσει τον εαυτό του, αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα που του έχει δώσει την 2η θέση στο ροτέισον για την θέση του σέντερ φορ.

Οι δύο πρώτες επαφές του στο ματς με τον Άρη κατέληξαν σε γκολ. Ήταν έτοιμος, περίμενε τις στιγμές του, κανένα άγχος, νίκησε δύο φορές τον Κουέστα και το ματς κόντρα στον Άρη τελείωσε με το που… άρχισε.

Στην παρούσα στιγμή μια τέτοια εξέλιξη είναι ευλογία, όλοι οι διεκδικητές του τίτλου αυτό που έκανε η ΑΕΚ θέλουν. Άνετα «τρίποντα», χωρίς τραυματισμούς, χωρίς σπατάλη ενέργειας. Όλα θα μετρήσουν μέχρι το φινάλε, μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ανάκαμψη εδώ και τώρα

Η ΑΕΚ προερχόταν από δύο ματς τα οποία άφησαν σημάδια αμφισβήτησης, η ήττα με ανατροπή από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και αμέσως μετά, η εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.

Ο κόσμος έχει στο μυαλό του νωπές τις μνήμες από την περσινή ΑΕΚ, την ομάδα που πατούσε… γκάζι και χανόταν, το σύνολο που υπερτερούσε πολύ των αντιπάλων του στο κομμάτι της έντασης. Η φετινή Ένωση είναι… γήινη, έχει τρωτά σημεία, αδυναμίες κι εκεί δέχεται χτυπήματα, τα οποία της προκαλούν ανισορροπία. Κάποιες φορές είναι τόσο έντονα που αφήνουν… πληγές και η επούλωσή τους θέλει χρόνο.

Αλλάζει διαρκώς πρόσωπα ο Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα είναι φανερό πως ψάχνει λύσεις ώστε να ανεβάσει το ρυθμό της ομάδας του. Αναζητά το σχήμα που θα την κάνει πιο γρήγορη, πολύ πιο απειλητική και ταυτόχρονα πολύ πιο σίγουρη ανασταλτικά.

Έφερε στο αριστερό άκρο τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος είχε παίξει σαν 2ος φορ κόντρα στον ΠΑΟΚ, έβαλε τον Τσούμπερ σε αυτό τον ρόλο. Πέρασε τον Κάλενς δεύτερο στόπερ δίπλα στον Βίντα, έδωσε ανάσες στον Μουκουντί ο οποίος ειδικά στο ματς με τον Παναθηναϊκό, έκανε ίσως το χειρότερο παιχνίδι του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Το κατά πόσο αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι ικανές να φέρουν βελτίωση, δεν μπορεί να δοθεί απάντηση τη δεδομένη στιγμή, παρά μόνο στη συνέχεια, στα μεγάλα ντέρμπι με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος, εκεί θα κριθούν όλα.

Οι… ρεζέρβες έχασαν την ευκαιρία τους

Ο Άρης δεν δοκίμασε να ανεβάσει την ένταση, ο Μάντζιος φρέσκαρε την ομάδα του σε θέσεις κλειδιά και όσοι πήραν την ευκαιρία, δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Όταν πέρασαν στο ματς οι Νταρίντα και Μορόν, τα πάντα είχαν κριθεί, δεν υπήρξε στιγμή που να ένιωσαν οι γηπεδούχοι σοβαρή απειλή. Ίσως την επόμενη εβδομάδα στο "Βικελίδης" να δούμε κάτι καλύτερο.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το δύσκολο έργο που έχει ο προπονητής του Άρη. Καλείται να κρατήσει σε τοπ φόρμα, μια ομάδα η οποία θα δώσει το σημαντικότερο ματς της σεζόν, σε ένα μήνα από τώρα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί βάζοντας συνεχώς τους θεωρητικά βασικούς, γιατί θα φορτωθούν επιπλέον κούραση και δεν θα βγάλουν την απαιτούμενη φρεσκάδα όταν πρέπει.

Από την άλλη, δεν γίνεται να μην χρησιμοποιούνται οι πρωτοκλασάτοι, γιατί θα χάσουν το ρυθμό τους και δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις ενός τελικού Κυπέλλου. Δεν μοιάζει, είναι περίπλοκο και μόνο το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα αναδείξει αν το πλάνο ήταν σωστό ή όχι.

Και ξανά στην κορυφή η ΑΕΚ

Γυρίζοντας τον... διακόπτη στην ΑΕΚ, ο κόσμος είχε ανάγκη την επιστροφή της ομάδας στις επιτυχίες, πολύ περισσότερο, την επομένη της φαντασμαγορικής γιορτής για τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου. Η Ένωση βρίσκεται ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ματς λιγότερο, αλλά αυτό είναι κόντρα στον Ολυμπιακό, συνεπώς κανείς δεν εγγυάται τη νίκη. Από τη στιγμή που οι παίκτες του Αλμέιδα έκαναν το χρέος τους, μετέφεραν αμέσως την πίεση στους υπόλοιπους που θέλουν να τους… εκθρονίσουν.

Έτσι θα κυλήσει το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι τόσο μικρές οι αποστάσεις, που κάθε αγωνιστική μπορούν να αλλάζουν οι ισορροπίες. Ας εστιάσουμε σε αυτές τις αγωνιστικές που θα έχουν ντέρμπι. Εκεί κρίνεται το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής Άρης και Λαμία παλεύουν, αλλά ουσιαστικό ρόλο δεν έχουν παίξει. Αν θα το κάνουν στη συνέχεια θα φανεί, αλλά η απουσία κινήτρου βγαίνει στα ματς.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ