ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ευκαιρία να επιστρέψει η Ελλάδα στο κλαμπ των κορυφαίων

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τη μεγαλύτερη στιγμή της Εθνικής την τελευταία 10ετία να βάλει ξανά το όνομά της ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης και τη σπουδαία ευκαιρία που έχουν στα πόδια τους οι διεθνείς.

Και φθάνει η στιγμή που τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία, αξία αποκτούν το πλάνο κι η ψυχή. Απαραίτητα... συστατικά σε κάθε τελική προσπάθεια, όπως αυτή της Εθνικής Ομάδας απόψε στην Τιφλίδα με τη Γεωργία (19:00 ALPHA, Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Την περιμέναμε καιρό αυτή τη μέρα ως ελληνικό ποδόσφαιρο, τα 10 χρόνια ξηρασίας είναι πολλά. Έγιναν λάθη, τα οποία δεν μας επέτρεψαν να δώσουμε συνέχεια στην τρομερή δεκαετία 2004-2014, αλλά πάντα προκύπτουν ευκαιρίες και μια τέτοια έχουν στα πόδια τους οι Έλληνες διεθνείς.

Αν κάτι με κάνει να αισιοδοξώ, είναι η ηρεμία που αποπνέει η ίδια η ομάδα. Ένας προπονητής που ασχολείται μόνο με το πώς θα παρουσιάσει ένα σύνολο έτοιμο να κάνει τη δουλειά κι ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που δείχνει συγκεντρωμένο στο δόγμα Πογέτ, ιδανικός συνδυασμός.

Αν κάποιοι θέλουν περισσότερο απ’ όλους τη νίκη-πρόκριση για τα γήπεδα της Γερμανίας, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές.

Μια τέτοια εξέλιξη πέραν της ίδιας της επιτυχίας θα απογειώσει τη δική τους χρηματιστηριακή αξία. Το θέλουν και το περιμένουν.

Ο Σανιόλ είναι μαζεμένος κι έχει τους λόγους του

Διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες για τον ενθουσιασμό των Γεωργιανών, την καυτή ατμόσφαιρα που ετοιμάζουν, την άμεση εξάντληση των εισιτηρίων, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σοβαρών επαγγελματιών.

Οι εποχές έχουν αλλάξει, το ποδόσφαιρο κερδίζει τη... φασαρία. Ακόμα κι η επιστροφή του φυσικού ηγέτη των Γεωργιανών, Κβαρατσχέλια, δεν είναι εύκολο να αλλάξει τους συσχετισμούς. Υπερτερούμε σε συνολική λειτουργία σε αυτοματισμούς.

Ο Σανιόλ δεν μίλησε τυχαία για παράταση και πέναλτι στη συνέντευξη Τύπου. Έχει στο μυαλό του μια τέτοια εξέλιξη και θεωρώ πως την εύχεται κιόλας.

Όταν παίζεις με έναν ανώτερο αντίπαλο, είναι επιτυχία να μεγαλώσεις τη βραδιά. Ο Γάλλος είναι πολύπειρος, ξέρει καλά τι θα βρει απέναντί του, έχει μελετήσει τον αντίπαλο, δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις των Γεωργιανών.

Πριν από πέντε βράδια είδε την ομάδα του με αριθμητικό πλεονέκτημα να αγκομαχά να λυγίσει το Λουξεμβούργο, τη στιγμή που η "γαλανόλευκη" σκορπούσε το Καζακστάν στους πέντε ανέμους.

Οι παίκτες του Πογέτ έκαναν τον αντίπαλο να φαίνεται αδύναμος, μικρός.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Ελλάδα έχει μπροστά της μια ιστορική στιγμή να βάλει ξανά το όνομά της ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης.

Αυτά τα ραντεβού σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τη μετριότητα, μας το δίδαξε καλά ο Ρεχάγκελ κι αυτά τα μαθήματα έχουν ανεκτίμητη αξία.

Να τα διαβάζουμε ξανά και ξανά, να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προοδεύουμε, να γράφουμε χρυσές σελίδες ιστορίας...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EURO EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ