OPINIONS

ΠΑΟΚ, το θέμα είναι να φοβίζεις

ΠΑΟΚ, το θέμα είναι να φοβίζεις
Λίνο

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έστειλε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μέταλιστ, αλλά και τις δύο μεγάλες ελλείψεις που πρέπει να προβληματίσουν τον Ιβάν Σαββίδη αν θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες υψηλούς στόχους

Αν το ζητούμενο για το νέο ΠΑΟΚ στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν κόντρα στη Μέταλιστ ήταν η βελτίωση σε σχέση με την περασμένη περίοδο, τότε πραγματικά ο “Δικέφαλος” βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο.

Σε όλες τις γραμμές εμφανίζεται πιο ποιοτικός σε σχέση με πέρυσι, διαθέτει βάθος πάγκου και παίζει ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα όπως εμφανίστηκε χθες είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Αρκεί αυτός ο τίτλος του φαβορί της δεύτερης θέσης, όμως, για να ικανοποιήσει τον Ιβάν Σαββίδη και τους οπαδούς της ομάδας;

Σαφώς και όχι, γι' αυτό άλλωστε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας επέλεξε έναν καταξιωμένο τεχνικό όπως ο Χουμπ Στέφενς για να πετύχει το κάτι παραπάνω.

Ένα σοβαρό δείγμα γραφής δουλειάς του 60χρονου τεχνικού στον ΠΑΟΚ είναι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως η Μέταλιστ, για περίπου ένα ημίχρονο. Πίεση ψηλά, συνεχείς κινήσεις των ποδοσφαιριστών, άριστη κυκλοφορίας μπάλας.

ΠΑΟΚ - Μέταλιστ 0-2

Η Μέταλιστ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, στο καναβάτσο, κι όμως, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να την “τελειώσει”. Έχασε τα άχαστα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το “διπλό χτύπημα” του Ντέβιτς στο ματς της Τούμπας για να αφαιρέσει με τον πιο άσχημο τρόπο από το μυαλό του κάθε οπαδού του ΠΑΟΚ το όνειρο της συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι ακριβώς το σημείο στο οποίο εστίασε και ο Χουμπ Στέφενς στις δηλώσεις του. Η περιβόητη νοοτροπία. Το γεγονός ότι μετά το πέναλτι που έκανε ο Βίτορ (κάκιστη τοποθέτηση σώματος που φανερώνει και την απειρία του νεαρού στόπερ), ο ΠΑΟΚ έχασε τον προσανατολισμό του, παραδόθηκε στις ορέξεις των ταχύτατων μεσοεπιθετικών της ουκρανικής ομάδας.

Στέφενς: "Σήμερα είδα 2 δικές μου ομάδες"

Και ήταν απόλυτα φυσιολογικό ότι θα έριχνε το βάρος εκεί ο Ολλανδός τεχνικός, καθώς, κουβαλώντας τη νοοτροπία του γερμανικού ποδοσφαίρου μέσα του, είναι αδιανόητο η ομάδα να καταρρέει μετά από ένα γκολ που δέχεται.

Φυσικά, πρόβλημα νοοτροπίας είναι και αυτό που περιέγραψα προηγουμένως. Το πως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να “σκοτώσει” τη Μέταλιστ στο πρώτο ημίωρο που έβγαζε τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη.

Πώς, όμως, μπορεί να διορθωθεί η νοοτροπία και ο ΠΑΟΚ να μάθει να αντιδρά σωστά σε οποιεσδήποτε συνθήκες ενός αγώνα; Ο Στέφενς μίλησε για πάρα πολλή δουλειά που περιμένει τους παίκτες του και μάλιστα απέφυγε επιμελώς να συνδέσει το πρόβλημα με μεταγραφές.

Εκνευρισμένος από την ήττα ο Σαββίδης

Όμως, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πώς “η νοοτροπία είναι μέρος της ποιότητας ενός παίκτη” (πιθανόν σε ιδιωτικές συζητήσεις με τη διοίκηση να μιλά λίγο πιο ανοιχτά για τις αδυναμίες της ομάδας του). Κατά συνέπεια, αρκεί μόνο η δουλειά για να βάλει φρένο στις μεταπτώσεις στην απόδοσή του ο ΠΑΟΚ;

Η απάντηση αγγίζει και τον Ιβάν Σαββίδη που έφυγε από την Τούμπα εκνευρισμένος από το αποτέλεσμα και προβληματισμένος. Οι σκέψεις του, μάλλον, θα πρέπει να αφορούσαν στο μεταγραφικό σχεδιασμό, ο οποίος έφερε στην Τούμπα ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Τζιόλης (κορυφαίος χθες) και ο Λούκας (είναι ακόμη ανέτοιμος), δεν κάλυψε, όμως, την ανάγκη της ομάδας για μεγάλους παίκτες που θα ενισχύσουν την προσωπικότητά της.

Χακόμπο: "Καλοί μέχρι το πέναλτι"

Το ματς με τη Μέταλιστ έκανε το παραπάνω συμπέρασμα να φανεί πολύ καθαρά και πλέον είναι στο χέρι το μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να φέρει ένα κεντρικό αμυντικό και ένα μεσοεπιθετικό κλάσης για να αρχίζει να φοβίζει ο ΠΑΟΚ. Διαφορετικά, θα αρκείται στον τίτλο της ομάδας που είναι καλύτερη από πέρυσι και θα περιμένει να δει που θα την βγάλει η δουλειά του Στέφενς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ