OPINIONS

Παίρνει τον τίτλο, αν τον φέρει στην Τούμπα!

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το συμπέρασμα που επιβεβαιώθηκε (και) στο πρώτο ματς του ΠΑΟΚ το 2018 και το μεγάλο στοίχημα με τα εκτός έδρας και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

"Είμαστε ένα ενωμένο γκρουπ και φαίνεται αυτό", σχολίασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά την πεντάρα του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού. Θα μου επιτρέψει ο κόουτς του Δικεφάλου να βγάλω ένα διαφορετικό συμπέρασμα από το δικό του σε σχέση με το χθεσινό ματς.

Αυτό που αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας είναι η ψυχολογία στα ύψη που έχουν αυτή την περίοδο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το παράδειγμα του Τζάλμα Κάμπος είναι το πλέον χαρακτηριστικό. Ο πλέον… δυσκοίλιος παίκτης του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα πέτυχε με χαρακτηριστική ευστοχία (στο πρώτο) και άνεση (στο δεύτερο) δύο γκολ και άντε να χάσει μετά το βραβείο του MVP.

Χαλάλι του και θεωρώ βέβαιο ότι κι αυτός αντιλήφθηκε ότι όταν καταφέρνει να σκοράρει αναδεικνύει την δεδομένα καλή δουλειά που κάνει σε όλους τους άλλους τομείς.

Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΕΣ

Ακατάπαυστα σκοράρει-στην Τούμπα-και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ακόμη κι όταν δεν παίρνει πάσες, όπως συνέβη σήμερα. Ένα γκολ από ριμπάουντ στην ασταθή απόκρουση του Επασί και ένα από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στην ανατροπή του από τον Αντιλέχου και αναρρίχηση στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Όταν ένας παίκτης βρίσκει δίχτυα ακόμη και σε μέρα που δεν ξεχωρίζει για την απόδοσή του σημαίνει ότι έχει μετατρέψει σε συνήθεια το σκοράρισμα. Και τέτοιοι παίκτες είναι άκρως απαραίτητοι για κάθε ομάδα που θέλει να κατακτά τίτλους. Αρκεί να μπορεί να τους αξιοποιεί σε όλες τις συνθήκες. Και για τον Πρίγιοβιτς το μεγάλο θέμα είναι να αρχίζει να πυροβολεί και εκτός έδρας.

Υπάρχει μία θεωρία που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ("Πρίγιοβιτς στα εντός και Κουλούρης στα εκτός") στις συζητήσεις περί ΠΑΟΚ, από την άλλη υπάρχει και αυτό που είπε ο υψηλόσωμος φορ στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Sport24.gr, για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας που διαφοροποιείται στα εκτός έδρας ματς. Τι ισχύει; Ερώτημα στο οποίο τουλάχιστον ο Πρίγιοβιτς προσπαθεί να δικαιώσει το "πιστεύω" του.

Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Γενικότερα τα ματς του ΠΑΟΚ στην επαρχία είναι το κλειδί για να μπορέσει η ομάδα να αγκαλιάσει το τίτλο. Στον δεύτερο γύρο, μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει να αγωνιστεί σε Κέρκυρα, Αγρίνιο, Γιάννινα, Λαμία (αμέσως μετά έχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα), Τρίπολη (και μετά υποδέχεται την ΑΕΚ), Περιστέρι, Τρίπολη, Λεωφόρο.

Από τις επιδόσεις του στα παιχνίδια θα κριθεί το κατά πόσο θα μπορέσει να φέρει την υπόθεση τίτλος εκεί που πραγματικά βρίσκεται η δύναμη του, στην Τούμπα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το "οκτώ στα οκτώ" που έχει κάνει στο σπίτι του αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο στο παραπάνω συμπέρασμα και μάλλον δικαιώνει τον Πρίγιοβιτς ότι ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι στην Τούμπα. Αρκεί να τον φέρουν εκεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του.

Το κρίσιμο, λοιπόν, είναι να δείξει την ίδια πειστική εικόνα και στα εκτός έδρας ματς ο ΠΑΟΚ. Μέχρι σήμερα έκανε και καλές (Ξάνθη) και αρκετές μέτριες εμφανίσεις (Λιβαδειά, Ριζούπολη, Λάρισα), απώλεσε βαθμούς σε περίοδο που ΑΕΚ και Ολυμπιακός έπαιζαν στην Ευρώπη και είχαν αγώνες μεσοβδόμαδα.

Δεν κατάφερε να πάρει διαφορά στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, οπότε τώρα δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Από την επόμενη Κυριακή κιόλας στην Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο της μετριότητας.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ

Τέλος, προκύπτει και ένα ακόμη συμπέρασμα. Οι μεταγραφές μπορούν να αλλάξουν τις εύθραυστες ισορροπίες της κορυφής. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει ήδη Χατζισαφί και πλέον έχει κλείσει και τον Μιραλάς, η ΑΕΚ έχει εντάξει στο δυναμικό της Μασούντ και Μοράν.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΣΙΟ ΑΣΕΒΕΔΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΣΙΟ ΑΣΕΒΕΔΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ έφερε τον Αζεβέδο και μένει να υπογράψει αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις, δύσκολο θα προχωρήσει του Μολέντο και ψάχνει εντατικά στόπερ. Αρκούν αυτές οι κινήσεις για να τον κάνουν να αισθάνεται ισχυρότερος; Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει σκέψη για εξάρι με άλλα χαρακτηριστικά από τον Κάνιας, ενώ στην επίθεση δεν σκέφτονται να εντάξουν και άλλον παίκτη δίπλα στα ονόματα των Πρίγιοβιτς και Κουλούρη (αφού υπάρχει και η εναλλακτική του Μακ). Ό,τι κι αν πούμε εμείς τώρα, τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ