OPINIONS

Ένας Στοχ φέρνει πρωτάθλημα;

Ένας Στοχ φέρνει πρωτάθλημα;
Στοχ WWW.MOTIONTEAM.GR

Ο Κώστας Πετρωτός πιάνει το σφυγμό της Τούμπας και γράφει για το ερώτημα που κυριαρχεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές , Καταθέστε την άποψή σας

Έχουν εξαντληθεί τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Μίροσλαβ Στοχ, γι' αυτό ας προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το πρώτο δείγμα της προσφοράς που θα έχει στον ΠΑΟΚ αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, μέσα από τις στατιστικές επιδόσεις του στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των παικτών σε σύνολο τελικών προσπαθειών (σουτ και κεφαλιές). Έχει 10 και ανταγωνίζεται δύο φορ, τον Μπαράλες του Αστέρα με 14 και τον Μπόγιοβιτς του Παναιτωλικού με 11. Αν το εξειδικεύσουμε σε τελικές εκτός περιοχής, τότε είναι πρώτος με 7, ενώ ήδη μετρά και 2 γκολ. Σκεφτείτε ότι τώρα άρχισε να παίρνει μπρος και εξελίσσεται σε ηγέτη του ΠΑΟΚ.

Είναι, όμως, αρκετή η παρουσία του για να ανταγωνιστεί ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό; Πάντα με τη γλώσσα της στατιστικής, οι “ερυθρόλευκοι” κατέχουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις στο”δείκτη αξιόλογησης” του “Galanissportsdata” meΦουστέρ, Ντομινγκες, Μήτρογλου και Σαβιόλα.

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-1

Θα κουράσω αν συνεχίσω με στατιστικά, γι' αυτό πάμε κατευθείαν στο ζουμί. Πώς ο Στοχ θα τα βάλει με το πολύ καλό υλικό του Ολυμπιακού και θα τα βγάλει πέρα;

Θα αναρωτηθείτε, βέβαια: “Άλλους παίκτες δεν έχει ο ΠΑΟΚ; Μόνος του παίζει ο Στοχ;”. Σαφώς και ο Σλοβάκος έχει και συμπαίκτες που κάνουν αρκετό χαμαλίκι για να έχει την άνεση εκείνος να δημιουργεί.

Όμως, όπως και να 'χει, οι ελπίδες των οπαδών του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από σχεδόν 30 χρόνια, ενσαρκώνονται στο πρόσωπο του Στοχ. Του μεγάλου παίκτη που έχει ήδη αρχίσει να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, ξεχειλίζοντας ταλέντο, αλλά και νοοτροπία νικητή που λείπει πολύ εδώ και δύο χρόνια από το “Δικέφαλο”

Ο Στοχ, όμως, είναι ένας (εκτός κι αν ο Σαββίης ετοιμάζει δωράκι την τελευταία μέρα των μεταγραφών) και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον προστατέψει σαν κόρη οφθαλμού, για να πάρει ό,τι καλύτερο από αυτόν όταν μπολιαστεί στο σύνολο.

Νέες συζητήσεις με τον Τζαβέλλα

Μπορεί οι φαντεζί ενέργειές του να τραβούν την προσοχή των φιλάθλων, όμως ο Στοχ κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Κυρίως, έχει δώσει στον ΠΑΟΚ ισχύ σε γκολ από τη δεύτερη ζώνη πίσω από τους φορ. Κλάους περισσότερο και “Σάλπι” λιγότερο, είχαν επωμιστεί το σκοράρισμα τα προηγούμενα χρόνια, πλέον, όμως, θα έχουν ένα πολύ ενεργό μέλος στην παρέα, τον Στοχ.

Προφανώς ο Χουμπ Στέφενς διακρίνοντας το σπάνιο ταλέντο του Στοχ, έχει ως πρώτο μέλημα να τον βάλει μέσα στη χημεία της ομάδας. Να τον μάθουν οι συμπαίκτες τους και να τους μάθει για να βγουν φάσεις δουλεμένες και αυτοματισμοί. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα ότι πολλοί λίγοι μπορούν να τον ακολουθήσουν σε ρυθμό και σε ταχύτητα, όμως, με συνεπή δουλειά και καλό πλάνο είναι πρόβλημα που λύνεται.

Στοχ: "Αντιδράσαμε σωστά..."

Στην υπόθεση Στοχ, μία παράμετρος είναι και η συνεισφορά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης έβγαλε μπόλικο χρήμα από τις τσέπες του για να τον πάρει δανεικό από τη Φενέρμπαχτσε και σίγουρα θα έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να προσθέτεις στην ομάδα σου, ορισμένα στοιχεία, πολύ πάνω από το μέσο όρο. Ήδη ο Ιβάν αρχίζει να ζητά λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Στοχ για να αρχίσει η προεργασία για την αγορά του από την Φενέρμπαχτσε.

Πλέον, ο Σαββίδης γνωρίζει τι είδους μεταγραφές χρειάζονται για να πάρει τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ