OPINIONS

Από πού πηγάζει η σιγουριά του Σαββίδη;

Από πού πηγάζει η σιγουριά του Σαββίδη;
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη που επισκίασαν τα πάντα στην Τούμπα και δημιουργούν τεράστιες προσδοκίες για τη νέα χρονιά.

Πάλι καλά που κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό και αποφεύχθηκαν χειρότερα στην Τούμπα από θερμόαιμους οπαδούς που έχουν βάλει στο κυνήγι το Δώνη μετά την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση Γκαρσία.

Όχι ότι η χειροδικία ενός οπαδού σε βάρος του προπονητή του ΠΑΟΚ είναι μικρό πράγμα (αλήθεια η διοίκηση, και όχι ο ιδιοκτήτης, δεν θα πρέπει να πάρει επιτέλους θέση στο θέμα;), όμως σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ έμενε στην ισοπαλία με τους "πράσινους" ή ακόμη χειρότερα, έχανε το παιχνίδι.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να συρθεί άλλο και το αργότερο μέχρι την Τρίτη, όταν ο Γκαρσία πάει στα γραφεία της Τούμπας αποφασισμένος να λύσει το συμβόλαιό του, θα έχει ξεκαθαρίσει. Ο Σαββίδης "μάλωσε" και τους δύο δημόσια, όμως δεν έκανε καμία αναφορά στη διοίκηση που έχει την κυρίως ευθύνη. Ίσως να έθιξε το θέμα με Τσιστιακόφ και Βρύζα σε ιδιωτική συζήτησή του, ωστόσο είναι σαφές ότι τον ενοχλεί να πρέπει κάθε τρεις και λίγο να ασχολείται με τα εσωτερικά της ομάδας. Την άποψή μου για το συγκεκριμένο ζήτημα την κατέθεσα στο προηγούμενο σχόλιό μου και καλό είναι να μην επεκταθώ άλλο έως ότου ο Γκαρσία παραθέσει συνέντευξη Τύπου για να καταθέσει δημόσια τη δική του θέση.

Πάμε και στα άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που έθιξε ο Σαββίδης και κυρίως αυτό της διαιτησίας. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ βγήκε πολύ επιθετικά. " Δεν μας θέλουν στον τελικό Κυπέλλου και το Τσάμπιονς Λιγκ", " Θα φθάσουμε μέχρι τη FIFΑ και την UEFA αν δεν αλλάξει κάτι με την τιμωρία Σαλπιγγίδη", " Συναντήθηκα με τον Μαρινάκη και του είπα ότι δεν ήρθα για να ρίχνω λεφτά σε μία λεκάνη", " θέλω η ομάδα να μπει στη νέα χρονιά χωρίς χρέη".

Μετά από καιρό ο 53χρονος επιχειρηματίας κάνει δυναμική επανεμφάνιση και μιλά με σιγουριά που δεν είχε ποτέ κανένας μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Δεν είναι ψέμα, μάλιστα, ότι αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ σχολιάζοντας τα λεγόμενά του έλεγαν "να δούμε στην πράξη τι θα κάνει, γιατί από λόγια είχαμε χορτάσει στο παρελθόν από άλλους μεγαλομετόχους". Βέβαια, ο Σαββίδης, μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι διαθέτει συνέπεια λόγων και έργων και, άρα, το ζητούμενο είναι από πού αντλεί τη δύναμη να μιλά με τόση σιγουριά και δυναμισμό.

Μία ερμηνεία έχει να κάνει με την πορεία των επενδύσεων του στην Ελλάδα που αυξάνουν πλέον με ραγδαίους ρυθμούς. "Μακεδονία Παλλάς", ποσοστό στη ΣΕΚΑΠ και πολύ σύντομα πιθανόν και κάτι άλλο. Όσο οι δουλειές του αυξάνουν τόσο η διάθεση να σπρώξει και περισσότερο χρήμα στον ΠΑΟΚ θα μεγαλώνει. Και, κατά συνέπεια, ο οπαδός του ΠΑΟΚ δικαιούται να κάνει όνειρα για μεγάλες μεταγραφές το καλοκαίρι.

Προφανώς, υπάρχει και άλλη ανάγνωση: Ότι ο Σαββίδης πρόλαβε και έχει οχυρωθεί, προφανώς αθόρυβα, στο θέμα της διαιτησίας και της εκπροσώπησης του ΠΑΟΚ στα κέντρα αποφάσεων. Αν είναι αλήθεια θα φανεί σύντομα, τώρα που τα κρίσιμα παιχνίδια πλησιάζουν και κάθε σφύριγμα θα κρίνει πολλά. Πιθανόν, τέλος, να ισχύει κάτι απ' όλα τα παραπάνω και ο Σαββίδης να το κάνει με στόμφο προκειμένου να δει τις αντιδράσεις των αντιπάλων του. Το μόνο βέβαιο είναι πώς έχει σχέδιο στο μυαλό του και παράλληλα την (οικονομική) δύναμη να το υλοποιήσει.

Κοντολογίς, ο Ιβάν Σαββίδης, αυτή την περίοδο αποτελεί την προοπτική να αλλάξει κάτι στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο τη νέα σεζόν, αν οι κινήσεις που θα επιλέξει για την πρόοδο του ΠΑΟΚ θα είναι οι ενδεδειγμένες. Οι επόμενες εβδομάδες θα μας προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για αξιολόγηση καθώς θα μπούμε στην τελική ευθεία της σεζόν με τους ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Αστέρα, πιθανόν τον τελικό και φυσικά τα πλέι οφ. Ειδικά, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" θα είναι όλα τα λεφτά, καθώς εκεί ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ