OPINIONS

Πού να κερδίσει με τον Γιώργο Μάγκα;

Πού να κερδίσει με τον Γιώργο Μάγκα;

Στο διάστημα που η υπόθεση Ηρακλής ήταν ανοιχτή η ταπεινότητά μου σιώπησε. Δεν θέλησε να παρέμβει. Για να μη δώσει την εντύπωση ότι παίρνει θέση υπέρ της μιας, ή της άλλης πλευράς. Για να αφήσει τα αρμόδια όργανα να κάνουν απερίσπαστα το καθήκον τους.

Τώρα λοιπόν, που εκδόθηκε η οριστική απόφαση, εν είδει δήμοσιας διαβούλευσης έχει να καταθέσει την παρακάτω πρόταση. Βάζοντας ένα λιθαράκι στην εύρυθμη λειτουργία των ποδοσφαιρικών θεσμών. Προτείνω λοιπόν την κατάργηση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης. Αφού η Πρωτοβάθμια Επιτροπή δίνει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, νο πρόμπλεμ.

Σε περιπτώσεις όπως του Ηρακλή, η δεύτερη και τελεσίδικη απόφαση να εκδίδεται, επί τη βάση, ενός συστήματος μοριοδότησης.

Ας πούμε, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη συμμετοχή τους στη Σουπερλίγκα διεκδικού Ηρακλής, Λεβαδειακός και ΟΦΗ. Αντί, λοιπόν για νομικά, λογιστικά, επιχειρήματα και μαλακίες οι φάκελοι των ενδιαφερομένων να έχουν ουσιαστικά στοιχεία, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

ΟΠΩΣ: Η ιστορία κάθε ομάδας, που προσδιορίζεται από το έτος ίδρυσής της. Οι τίτλοι, που έχει κατακτήσει. Ο αριθμός υπογραφών συμπαράστασης από βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους και Κοινοτάρχες.

Οι υπογραφές ολυμπιονικών, όπως της Πατουλίδου και της Κελεσίδου υπέρ του Ηρακλή. Οι υπογραφές προσωπικοτήτων. Ο Ηρακλής για παράδειγμα εύκολα θα μπορούσε να μαζέψει: Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Πασχάλη Τερζή, Γρηγόρη Αρναούτογλου, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και άλλων επιφανών.

Ο Κομπότης, δηλαδή, ποιούς θα έβαζε στο τραπέζι για αβάντα στον Λεβαδειακό; Σε τέτοιο επίπεδο, απ’ ό,τι είμαι σε θέση να ξέρω, η ευρύτερη περιοχή της Λειβαδιάς έχει βγάλει μόνο τον Γιώργο Μάγκα και το κλαρίνο του.

Και με υψηλό ποσοστό μοριοδότησης βέβαια, ο όγκος των φιλάθλων. Πόσους θα κατέβαζε δηλαδή κάθε ομάδα σε τρία διαδοχικά συλλαλητήρια.

Τα πάντα όλα θα ήταν διάφανα και ξεκάθαρα. Κανένας δεν θα μπορούσε να τα αμφισβητήσει. Κανένας δεν θα μπορούσε να πει ότι ο φάκελος κάποιας άλλης ομάδας ήταν ελλιπής. Κανένας δεν θα μπορούσε να μιλήσει για παρασκήνιο. Για συνομωσία. Για μεθόδευση.

Όποια ομάδα συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια θα παίρνει άδεια συμμετοχής. Με το σπαθί της. Όχι πλήρωσες, δεν πλήρωσες, πότε πλήρωσες και του κώλου τα εννιάμερα από επιτροπές που αποφασίζουν, εν κρυπτώ, μέσα στα Γραφεία.

Γι αυτό και κανείς δεν τους έχει εμπιστοσύνη. Όχι μόνο ο κόσμος. Ούτε υφυπουργοί, σαν τον Βούγια, ούτε Βουλευτές σαν αυτούς της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, ούτε Δήμαρχοι και Νομάρχες. Κανένας.

Να τελειώνουμε λοιπόν μια και καλή με αυτές τις Επιτροπές της πλάκας και να τελειώνουμε. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια είναι για αλλού. Όχι για την Ελλάδα. Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Όταν στην Ελλάδα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από κανέναν στη κανονική Δικαιοσύνη που έχει ορκιστεί και στη Θέμιδα, θα γινουν δεκτές αποφάσεις κάποιων κωλοεπιτροπών;

Καταργούνται λοιπόν και τελειώνουμε μια και καλή. Οι φάκελοι κάθε ομάδας θα ζυγίζονται. Ποιος έχει ιστορία, κόσμο και υπογραφές; Όποιος είναι πιο βαρύς κερδίζει. Άλλωστε, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έβγαινε. Πού να κερδίζανε, δηλαδή, ολόκληρο Ηρακλή και ολόκληρο Αντώνη Ρέμο, ο Λεβαδειακός με τον Γιώργο Μάγκα και ο ΟΦΗ με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων τον φίλο της Νατάσας;

ΥΓ: ίσως είναι περιττό, αλλά το αναφέρω: Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του Γιώργου Μάγκα, σαν σολίστα. Όπως βέβαια και τη δεξιοτεχνία του Αντώνη Ρέμου στις δημόσιες σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ