OPINIONS

Ουδείς στέργει άγγελον κακών επών

Ουδείς στέργει άγγελον κακών επών

Αλλού το όνειρο, αλλού το θαύμα. Σκόκο και Τζεμπούρ θέλανε να σπρώξουνε στην ΑΕΚ, τον Μαϊστόροβιτς καταφέρανε να ξεφορτώσουνε. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Μέχρι τις 31 του μήνα που τελειώνουν οι μεταγραφές, όλο και κάτι μπορεί να γίνει.

Ριβάλντο πρόπερσι και Κυργιάκος πέρυσι στην τούρλα του Σαββάτου είχανε φύγει.

Κάτι λοιπόν το πέσιμο στον Μπάγεβιτς, κάτι ότι από τον στόπερ του συμβολαίου των 800 χιλιάδων Γιούρο που είχαμε, ψάχνουμε να βρούμε στα τρία κατοστάρικα βαριά βαριά, πάει να ψιλοχαλάσει αυτή η ωραία ατμόσφαιρα. Το έχει πει, άλλωστε, κάτι χιλιάδες χρόνια πριν ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη: "Ουδείς στέργει άγγελον κακών επών". Τα καλά νέα είναι ευχάριστα. Όπως κι αυτοί που τα φέρνουν. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο και ντάλα καλοκαίρι μάλιστα. Καλά νέα θέλει να διαβάσει ο οπαδός αραγμένος στην ξαπλώστρα δίπλα στο κύμα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η ΑΕΚ έγινε ΑΕΚάρα με τρεις νίκες στα φιλικά της Αυστραλίας Ιούλιο μήνα. Και δεν ήταν μόνο οι ρεπόρτερς και τα πρωτοσέλιδα. Πρώτος και καλύτερος που σήκωσε ψηλά τον πήχυ ήταν ο Αδαμίδης: "Πάμε για νταμπλ". Σε κανένα δεν έκαναν κακό η αισιοδοξία κι ο ενθουσιασμός. Αρκεί να μη χάνεται το μέτρο. Επειδή, λοιπόν, κανένας δεν είδε αυτά τα τρία φιλικά, ρώτησα ένα ρεπόρτερ της ΑΕΚ, που ήταν παρών. Η απάντησή του επιβεβαίωσε τον απαράβατο κανόνα της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας: "άλλο τι βλέπουμε, άλλο τι λέμε".

"Τρεις ποδοσφαιριστές ήταν που έκαναν τη διαφορά. Εξαιρετικός ο Λυμπερόπουλος. Πολύ ανεβασμένος ο Λεονάρντο. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Σκόκο. Πέραν τούτων ουδέν". Συνεχίζω από εκεί και πέρα με δικά μου λόγια.

Στα άκρα της άμυνας η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα. Δεξί μπακ βαφτίσανε δια της βίας τον Γιάχιτς. Αριστερά, εκεί που περιμένανε να βγει σαν καινούρια μεταγραφή ο Λαγός (ξανα) τραυματίστηκε κι επιστρατεύτηκε ο Γεωργέας. Μπροστά ο Μπλάνκο δεν λέει να συνέλθει, αλλά υπάρχει η προοπτική του Τζεμπούρ.

Το ανασταλτικό κομμάτι πέρυσι ήταν ανοικτή πληγή. Μοναδική προσθήκη ο Ντιοπ. Στην Πρέμιερσιπ με την Πόρτσμουθ κατά κανόνα να αμύνεται στο μισό γήπεδο, έτρωγε σίδερα. Περιμένουμε να τον δούμε στο ανοιχτό γήπεδο κι όταν μάλιστα δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες βοήθειες και θα πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του.

Δύο όλοι κι όλοι, λοιπόν, οι καινούριοι ενδεκαδάτοι. Ο 35άρης Λυμπερόπουλος κι ο Ντιοπ, που ακόμα δεν έχει παίξει. Αυτοί οι +2 ποδοσφαιριστές αρκούν για να μεταβληθεί η ΑΕΚ του 2009-10 σε ΑΕΚ της δεκαετίας του '90, όπως βιάστηκαν να την βαφτίσουν; Εύκολο να το λες, δύσκολο να το δεις στο χορτάρι.

Σίγουρα η περυσινή ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της. Πέρα από τα διοικητικά προβλήματα και τον λάθος σχεδιασμό στο έμψυχο υλικό, δεν ήταν για να τερματίσει 17 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι το κλίμα έχει φτιάξει. Η διοίκηση είναι πλέον παρούσα.

Η λογική λέει ότι η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη. Όχι όμως σε βαθμό να χτυπήσει στα ίσια το πρωτάθλημα και πολύ περισσότερο ότι θα είναι η ΑΕΚ του '90 νο 2. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν σήμερα, φανέλα βασικού σ' αυτή την ομάδα δεν έπαιρναν με τίποτα. Κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα για αναπληρωματικοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Ψηλά λοιπόν σήκωσαν τον αμανέ κι επί τη ευκαιρία, πάρτε έναν από τον μοναδικό Στράτο Παγιουμτζή.

ΚΟΥΙΖ: Τι κοινό έχουν ο Παναγιώτης Μπιτσαξής και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος; Αν το προσδιορίσουμε γεωγραφικά, αρχίζει από Λ και τελειώνει σε Ι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ