OPINIONS

Αλλού η ζωή μας πάει

Αλλού η ζωή μας πάει

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ενώνει: Πρόεδρος στον ερασιτέχνη ο χουντικός Μιχάλης Κίτσιος, πρόεδρος στην ΠΑΕ ο αριστερός Νίκος Κωνσταντόπουλος. Όταν ο Κίτσιος, λοχαγός καταδρομέων και διορισμένος πρόεδρος οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ, επί χούντας ο αντιστασιακός, Κωνσταντόπουλος ήταν φυλακή. Τώρα θα συνεργαστούν και ειδικότερα τον Βοτανικό. Κι ας φωνάζουν οι σημερινοί αριστεροί του Σύριζα.

ΝΑ μιλήσουμε όμως ποδοσφαιρικά. Οργή και αγανάκτηση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στα σάιτ. Από τον μάγκα και νταή Πατέρα με τους μπράβους την κομπολόγα και το πούρο, στον καθωσπρέπει Κωνσταντόπουλο. Το να πηγαίνεις από τον Νικόλα στον Νίκο είναι κομμάτι βαρύ. Σε ποια γλώσσα δηλαδή να μιλήσει στους οπαδούς ο νέος πρόεδρος; Των δικαστηρίων; Ο Τζίγγερ πράγματι την έκανε την έκπληξη. Δεν έβαλε πρόεδρο γλάστρα. Ούτε κάποιο συγκρίσιμο μέγεθος με τον πρόεδρο του νταμπλ. Ουσιαστικά την κατάργησε τη θέση του προέδρου. Ο ρόλος είναι πλέον διακοσμητικός.

Oπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κάτι σαν του Προέδρου της Δημοκρατίας. Να υπογράφει τα διατάγματα. Να βγάζει διαγγέλματα στις Θρησκευτικές και Εθνικές εορτές.

Να εκπροσωπεί τη χώρα σαν αρχηγός του Κράτους. Κάτι τέτοιο θα είναι ο Κωνσταντόπουλος στον Παναθηναϊκό. Θεσμικός θα είναι ο ρόλος του. Τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο Τζίγγερ και την καθημερινή δουλειά θα την βγάζει ο Γόντικας.

Ούτε στο Καραϊσκάκης θα πηγαίνει αρματωμένος με το πούλμαν της ομάδας ο Κωνσταντόπουλος, ούτε θα κάνει χάι-φάιβ με τον Νιόπλια. Αν είναι να κάνει κάτι στον Παναθηναϊκό, αυτό θα είναι το γήπεδο. Τίποτα άλλο.

Αποσύρθηκε η θέση του προέδρου

ελε να πάει σε Πατέρα Νο2 , σε αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν η επιλογή του. Ένα πρόσωπο έξω από το χώρο και κατά συνέπεια, μη συγκρίσιμο. Σε κάτι 100% διαφορετικό. Μέσα στα πλαίσια της κόντρας με τον Πατέρα, ο Τζίγγερ τη θέση του προέδρου, ουσιαστικά την απέσυρε.

Η επιλογή Κωνσταντόπουλου, Λέει ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να λειτουργήσει και να προχωρήσει χωρίς πρόεδρο. Βάζοντας όχι ένα πρόεδρο-γλάστρα, αλλά ένα πρώην αρχηγό κόμματος κι έναν από τους καλύτερους δικηγόρους. Που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο Πααθηναϊκός πλέον αντί για πρόεδρο όπως τον ξέραμε, έχει “πρόεδρο της Δημοκρατίας”. Και πριν καταλήξει μάλιστα ο Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος στον Παναθηναϊκό, για πρόεδρος Δημοκρατίας προοριζόταν.

Όπως έχει τραγουδήσει πρώτος ο Περικλής Περράκης (και όχι ο Αντώνης Καλογιάννης) “εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ