ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τώρα για τον Παναθηναϊκό μετρούν οι νίκες, θα έρθει αργότερα και η καλή μπάλα

Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός
Ο Βέρμπιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εφόσον θέλει να είναι διεκδικητής του τίτλου μετά από χρόνια, θα πρέπει να νικάει, ώστε να συνεχίσει να τρέφει την αυτοπεποίθησή του. Κάτι τέτοιο έκανε και κόντρα στον Λεβαδειακό.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός θέλει να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός και διεκδικητής μετά από χρόνια, τούτο που προέχει σ’ αυτή την πρώτη φάση της σεζόν του στο πρωτάθλημα είναι να νικάει. Να νικάει... Όπως έκανε έστω και δύσκολα το βράδυ του Σαββάτου (3/9) με τον Λεβαδειακό (1-0) κι έφτασε στο 3Χ3 στη Super League. Τα υπόλοιπα έπονται...

Οι νίκες και μόνο αυτές, θα συνεχίσουν να τρέφουν την αυτοπεποίθησή του και θα κλείνουν τις "πληγές" που καλείται κάθε εβδομάδα να επουλώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, βλέποντας να του προκύπτουν διαρκώς μεγάλοι (Σένκεφελντ, Μάγκνουσον) ή μικρότεροι τραυματισμοί (Χουάνκαρ, στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Γκάνεα κ.ο.κ.).

Τα τρίποντα θα συνεχίσουν να του δίνουν... αέρα και ψυχολογία, καθώς πλησιάζει το πρώτο μεγάλο, εγχώριο crash test, το ματς με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο την επόμενη Κυριακή (11/9).

Όταν επιστρέψουν όλοι οι βασικοί παίκτες που του λείπουν, όταν αρχίσει να μπαίνει στην αγωνιστική εξίσωση κι ο Μπερνάρ Ντουάρτε (πιθανότατα θα είναι στην αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ) θα έρθει και η καλή μπάλα.

Νομοτελειακά θα έρθει και πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό, με βάση τη δουλειά του Σέρβου τεχνικού, αλλά και της ποιότητας που έχει πλέον προσθέσει στο δυναμικό του το εφετινό καλοκαίρι...

Το... έστρωσε με το καλησπέρα

Το γρήγορο γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς που κινήθηκε σαν σέντερ φορ στο 3ο λεπτό κι οσμίστηκε την γκέλα του Μάρκοβιτς θα έπρεπε να ελευθερώσει πολύ περισσότερο τον Παναθηναϊκό.

Του έστρωσε το ματς με το... καλησπέρα. Και θα μπορούσε όντως το "τριφύλλι" να το έχει καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, αν δεν βιαζόταν στις τελικές επιλογές του, στις τελικές πάσες, στις κρίσιμες αποφάσεις.

Έλειπε πολύ απ’ το γήπεδο ο Ρουμπέν Πέρεθ, που έμεινε αναγκαστικά την πρώτη ώρα αγώνα στον πάγκο λόγω της μικρής αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το προηγούμενο 24ωρο. Δεν χρειαζόταν να πάρει περισσότερα ρίσκα με τον Ισπανό ο Γιοβάνοβιτς και δεν το έπραξε σωστά, διότι ακολουθεί το πρώτο μεγάλο ματς της χρονιάς.

Δεν είναι "αυτοματοποιημένος"

Στο πρώτο ημίχρονο, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν η ανταπόκριση της μεσοεπιθετικής τριάδας πίσω απ’ τον Σπόραρ, στην πρώτη δοκιμή του καθαρού 4-2-3-1 απ’ τον Γιοβάνοβιτς. Με τον Αϊτόρ σε πιο ελεύθερο ρόλο, να τραβιέται πιο πολύ δεξιά και να δημιουργεί υπεραριθμίες με τους Παλάσιος και Κώτσιρα και τον Βέρμπιτς να συγκλίνει διαρκώς προς τα μέσα, για να αφήνει πίσω του περισσότερο χώρο στον Γκάνεα.

Ο Ρουμάνος, όμως, δεν είναι... Χουάνκαρ ή τουλάχιστον για την ώρα δεν μπορεί να παίξει το ίδιο "αυτοματοποιημένα" το ρόλο που αναλαμβάνει (ειδικά στα ματς της Λεωφόρου) ο Ισπανός μπακ, παίρνοντας όλο το πλάτος στην αριστερή πλευρά και δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα.

Χωρίς τον 32χρονο μπακ, ο Παναθηναϊκός είχε ένα "όπλο" λιγότερο μεσοεπιθετικά κι όταν η άμυνα του Λεβαδειακού άρχισε να διαβάζει καλύτερα τις συνεργασίες των μεσοεπιθετικών του, περιορίστηκαν και οι χώροι.

Τον τακτοποίησε ξανά ο Ρουμπέν

Η είσοδος του Ρουμπέν Πέρεθ στο τελευταίο ημίωρο, τακτοποίησε ξανά όλη την εικόνα του Παναθηναϊκού, του ξανάδωσε μεγαλύτερη κατοχή κι ασφάλεια στις μεταβάσεις και δημιούργησε περισσότερες φάσεις. Ασχέτως αν δεν μετουσιώθηκαν σε ένα δεύτερο γκολ απ’ τους Παλάσιος και Σπόραρ.

Διότι ο Ρουμπέν πέρα απ’ όλα τα άλλα, είναι κι ο παίκτης που κατευθύνει σωστά όλη την ομάδα μέσα στο γήπεδο, μοιράζει τους ρόλους, τακτοποιεί όλες τις θέσεις, λειτουργώντας πάντα σαν ο... προπονητής του προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό έλειψε από το "τριφύλλι" στην πρώτη ώρα του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Το πρώτο checkpoint της σεζόν

Το ματς με την ΑΕΚ που ακολουθεί είναι το πρώτο checkpoint της σεζόν. Και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να δείξει ότι φέτος είναι έτοιμος για πολλά περισσότερα.

Για να δει ωστόσο, τον αριθμό 12 δίπλα στους βαθμούς του το βράδυ της επόμενης Κυριακής (11/9) θα χρειαστεί να καταθέσει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και φρεσκάδα μέσα στο γήπεδο, σε σχέση με τη χαμηλή ένταση που έβγαλε κόντρα στον Λεβαδειακό. Διότι αυτό, ναι, θα είναι όντως το πρώτο τεστ... κυβικών.

Δείτε την Game Night του Σαββάτου για τη νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ