ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του τριφυλλιού σε μια βραδιά βουτηγμένη στην αφέλεια

Ο Τζούριτσιτς στη διάρκεια του αγώνα Ρεν - Παναθηναϊκός
Ο Τζούριτσιτς στη διάρκεια του αγώνα Ρεν - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την "σκληρή" ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεν, το ρεσιτάλ αφέλειας που έδειξαν οι πράσινοι και τον ξεκάθαρο στόχο που πλέον είναι η 3η θέση.

Θα μείνει για καιρό στο μυαλό κάθε φίλου του Παναθηναϊκού αυτή η βραδιά στο "Riazhon Park" κι αυτή η "σκληρή" ήττα απ’ τη Ρεν με 3-1. Και για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία -έτσι, όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του αγώνα με την αποβολή του Μπελοσιάν στο 34’- αλλά και για το ρεσιτάλ αφέλειας που έδειξαν οι "πράσινοι" καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και πολύ περισσότερο απ’ την ώρα που κέρδισαν το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Είναι ακόμη πιο βαθιά η απογοήτευση για το πώς χάθηκε αυτό το παιχνίδι, διότι θα μπορούσε αλλά κι όφειλε να το έχει διαχειριστεί πολύ καλύτερα το ματς το "τριφύλλι", γνωρίζοντας το πιο σκληρό και κυνικό πρόσωπο των Κυπέλλων Ευρώπης. Κι όσο κι αν ενοχλεί, στο τέλος της ημέρας, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε δύο φορές από μία ανώτερη ομάδα, από ένα πολύ ανώτερο πρωτάθλημα η οποία του έδειξε πως έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, μέχρι να "επανέλθει" πλήρως και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Λογικό κι αυτό όταν τόσα χρόνια έχεις μείνει ως οργανισμός εκτός Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε απ’ το... πουθενά πίσω στο σκορ μόλις στο 9' από ένα μεγάλο σφάλμα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι (μην τρελαθούμε και κρεμάσουμε στα... μανταλάκια τώρα τον Ιταλό, όλοι δικαιούνται μία κακή αντίδραση, μία άσχημη στιγμή, πόσω μάλλον δε ο Μπρινιόλι που είναι "κολώνα" του Παναθηναϊκού εδώ και 2,5 χρόνια), οι "πράσινοι" αντέδρασαν σωστά, κέρδισαν μέτρα μέσα στο γήπεδο κι έφεραν τα δεδομένα... τούμπα, χάρις σε μία απόλυτα προσωπική φάση του Φώτη Ιωαννίδη. Που πήγε... καροτσάκι τον Μπελοσιάν και στη συνέχεια κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του στόπερ της γαλλικής ομάδας. Ο 23χρονος φορ ισοφάρισε απ’ την άσπρη βούλα, όμως αντί το συγκεκριμένο γκολ να γυρίσει οριστικά το διακόπτη για τον Παναθηναϊκό, έπεσε το... ρεύμα.

Οι Γάλλοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το αριθμητικό μειονέκτημά τους, έκλεισαν τους χώρους, μάζεψαν τις γραμμές τους και με κυματοθραύστη τον καταπληκτικό 35χρονο και σούπερ ποιοτικό Νεμάνια Μάτιτς δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να τους απειλήσει πέρα από ένα (πολύ καλό) σουτ του Τζούριτσιτς στο 55' το οποίο έβγαλε στη γωνία του ο Γκαγιόν.

Διαβάζοντας δε, πολύ καλά το παιχνίδι, έπαιξαν με υπομονή κι επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα με "φρέσκους" μεσοεπιθετικούς (Σαλάχ, Μπλας) την ώρα που ο Παναθηναϊκός πλήρωνε για άλλη μια φορά φέτος τις κακές αντιδράσεις του στο αμυντικό transition.

Δεν βρέθηκε ένας να κάνει φάουλ

Ήταν τρομερά αφελές το δεύτερο γκολ της Ρεν. Πρώτον διότι σε μία αντεπίθεση τεσσάρων παικτών, δεν βρέθηκε ένας παίκτης του Παναθηναϊκού να κάνει ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή (ακόμη και με ρίσκο κάρτας) για να "κόψει" εν τη γεννέση της τη φάση και δεύτερον, διότι την ώρα που ο Γεντβάι έβαλε κόντρα πάνω στην προσπάθεια του Μπλας, όλη αντίδραση της αμυντικής γραμμής (αλλά και οι τοποθετήσεις των "πράσινων") ήταν κάκιστες με αποτέλεσμα ο Σαλάχ -που μόλις είχε περάσει αλλαγή στο γήπεδο- να μπει ουσιαστικά με την μπάλα στα... δίχτυα.

Πολύ "φθηνό" γκολ και στο χειρότερο δυνατό timing για να χαθεί εντελώς το μυαλό και οι ισορροπίες των παικτών του Παναθηναϊκού. Φάνηκε αυτό δύο λεπτά μετά, με τον (αρνητικό ξανά) Τόνι Βιλένα να κάνει ακόμη ένα τεράστιο λάθος και να "δίνει" στους Γάλλους ένα πέναλτι επιπέδου... σχολικού πρωταθλήματος.

Ο Μπλας την έστειλε στον ουρανό των διχτύων του Μπρινιόλι και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε από το 70'. Δεν υπήρχε περίπτωση μετά να "δώσει" μισό μέτρο και μισή μεγάλη φάση η Ρεν στον Παναθηναϊκό για να ξαναμπεί στο ματς. Το "δώρο" είχε γίνει μία φορά απ’ την άμυνα της γαλλικής ομάδας, εν αντιθέσει με τα "δώρα" του Παναθηναϊκού που ήταν πολλά και με... ποικιλία στην αφέλεια.

Ο Παναθηναϊκός έχασε (και) γιατί μετά το αριθμητικό πλεονέκτημά του και για 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, είχε την μπάλα στα πόδια και δεν ήξερε πώς να "μπει" και να απειλήσει. Όπως πολύ σωστά, είπε κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τον αγώνα, άρχισε να γίνεται πολύ πιο... αργός με παίκτη παραπάνω απ’ ότι ήταν όταν το ματς βρισκόταν ακόμη σε συνθήκη 11 εναντίον 11.

Ο στόχος είναι πλέον η 3η θέση

Κακά τα ψέματα, με τη Ρεν πλέον στους 9 βαθμούς και τη Βιγιαρεάλ να περνάει με διπλό απ’ τη Λάρνακα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, ακόμη και η 2η θέση (και η παρουσία στα μπαράζ εισόδου για τους "16" του Europa League) μοιάζει πλέον πολύ δύσκολο σενάριο για το "τριφύλλι". Θα πρέπει να νικήσει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της 30ής Νοεμβρίου στο "Θεράμικα" τη Βιγιαρεάλ και οι Ισπανοί να γκελάρουν σε ένα απ’ τα δύο παιχνίδια τους με τη Μακάμπι Χάιφα (στο εξ αναβολής της 6ης Δεκεμβρίου) ή στη Γαλλία με τη Ρεν.

Πολύ "ζόρικο" το σενάριο και πλέον ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επικεντρωθεί πρώτα απ’ όλα στα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου του με το πώς θα εξασφαλίσει, πρώτα απ’ όλα την 3η θέση και την παρουσία του στα μπαράζ εισόδου στους "16" του Europa Conference League. Στα πόδια του είναι ακόμη να παίξει... μπάλα και τον Φεβρουάριο, όμως θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει απ’ τα λάθη του, διότι η Ευρώπη δεν... συγχωρεί το παραμικρό!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ