ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ηγεμονικό συμβόλαιο του Μακσίμοβιτς και ο ξεζουμισμένος, αλλά νικητής Παναθηναϊκός

Serbia's Nemanja Maksimovic is in action during the UEFA Nations League soccer match between Slovenia and Serbia at Stozice stadium in Ljubljana, Slovenia, Sunday, June 12, 2022. (AP Photo/Darko Bandic)
Serbia's Nemanja Maksimovic is in action during the UEFA Nations League soccer match between Slovenia and Serbia at Stozice stadium in Ljubljana, Slovenia, Sunday, June 12, 2022. (AP Photo/Darko Bandic) AP PHOTO / DARKO BANDIC

Ο Κώτσας Γουλής γραφεί για τον Παναθηναϊκό που "υπέφερε" τον Δεκέμβριο, όμως έχει κάνει τη δουλειά που έπρεπε, αλλά και για το ηγεμονικό συμβόλαιο του Μακσίμοβιτς.

Με εννέα παίκτες στα πιτς (Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Τσέριν, Παλάσιος, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν) ή εκτός αγώνα λόγω καρτών (Βιλένα κι ο ούτως ή άλλως τραυματίας Τζούριτσιτς), συν άλλους δύο που τέθηκαν νοκ-άουτ εν ώρα αγώνα (Βέρμπιτς, Σπόραρ, με ενοχλήσεις στο δικέφαλο), ήταν πολύ βασικό για τον "ξεζουμισμένο" Παναθηναϊκό πρώτα και πάνω απ’ όλα να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα. Χωρίς φιοριτούρες και "κορδελάκια".

Στη φάση που βρίσκονται άλλωστε, όλες οι ομάδες της κορυφής σ’ αυτόν τον κολασμένο Ιανουάριο, με back-to-back αγώνες ανά τρεις μέρες, το μόνο που μετράει είναι να νικάς.

Κι ο Παναθηναϊκός αφού υπέφερε τον Δεκέμβριο, μέχρι στιγμής έχει κάνει τη δουλειά του στον πρώτο μήνα του 2024.

Με νίκες επί των μικρομεσαίων στη Λεωφόρο, πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson σ’ ένα τεράστιο θρίλερ κι ένα ισόπαλο 2-2 με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, σ’ έναν αγώνα όπου η εικόνα του "τριφυλλιού" παρά τις πάμπολλες απουσίες, ήταν πολύ πιο πειστική απ’ την ανταγωνίστριά του και περσινή νταμπλούχο.

Ο Φατίχ Τερίμ έπρεπε να πιέσει κι άλλο τους παίκτες που τα έδωσαν όλα το βράδυ της Τετάρτης (17/1) στο Φάληρο, ποντάροντας στη φάση που βρίσκεται η σεζόν στη ψυχολογία τους και στη μεγαλύτερη ομοιογένεια που έχουν αποκτήσει, μολονότι χρειάστηκε να υποστηρίξει ξανά την καινοτομία του με τον Κώτσιρα στον άξονα -κι αυτή τη φορά στο "8"- και να κάνει ξανά αλχημείες στο δεύτερο μέρος, όταν βγήκε από το γήπεδο με τον μικροτραυματισμό του ο Σπόραρ.

Με τον Μπερνάρ στην κορυφή της επίθεσης, τον "ξεχασμένο" Τσόκαϊ να προσφέρει μία κάποια ένταση στα χαφ απ’ την ώρα που μπήκε, τον Κώτσιρα να κλείνει το ματς ως δεξιός μπακ, τον Ζέκα στο "8", τον Μαντσίνι στο "9" και τον Λημνιό δεξιά.

Το ανακατεύει διαρκώς ο Τούρκος τεχνικός που δεν βρήκε την ένταση που ήθελε στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι σε μία πολύ σφικτή αμυντική γραμμή.

Αλλά πήρε εντέλει τις λύσεις που έψαχνε απ’ τον Αϊτόρ με το γκολ του στο 50ό λεπτό που απλοποίησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό (απέναντι σε έναν Αστέρα που δεν μπορούσε να τον απειλήσει καθόλου στο δεύτερο μέρος) κι απ’ τις στατικές φάσεις.

Για άλλη μία φορά επί Τερίμ (5η ως τώρα), ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ από φάουλ ή κόρνερ, όπως έγινε στη φάση του 2-0 με την ασίστ του Αϊτόρ και την κεφαλιά του (ανεβασμένου σε όλα) Γεντβάι κι είναι ξεκάθαρο πως οι στατικές φάσεις εξελίσσονται σε πολύ βασικό "όπλο" για το "τριφύλλι", όντας ένα κομμάτι στο οποίο δουλεύει πάρα πολύ στην καθημερινότητα της ομάδας.

Με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα...

Χωρίς ανάσα, αλλά θα έχει πλέον επιστροφές

Ο Παναθηναϊκός πάει πλέον, χωρίς ανάσα για άλλη μία πολύ ζόρικη εβδομάδα. Πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson την Τετάρτη (24/1) με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο κι αμέσως μετά Τούμπα σε μία μεγάλη μάχη κορυφής, με την ΑΕΚ να καιροφυλαχτεί στο -2.

Άλλο ένα "κολασμένο" επταήμερο, με τον Τερίμ να περιμένει επιστροφές το επόμενο διήμερο, αλλά και την είσοδο των νέων αποκτημάτων για να αρχίσει να κάνει τον προγραμματισμό και τη διαχείρισή του.

Οι Ιωαννίδης, Τσέριν και Τζούριτσιτς, αλλά κι ο Βιλένα που εξέτισε λογικά θα είναι διαθέσιμοι για το μεγάλο ματς της Κυριακής (28/1) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Βίτορ Ούγκο θα κάνει τη Δευτέρα (22/1) την πρώτη προπόνησή του κι υπολογίζεται άμεσα, καθώς ακολούθησε προετοιμασία με την Μπαΐα στο Μάντσεστερ κι έχει ήδη ένα φιλικό στα πόδια του κόντρα στην Μπλάκμπερν.

Ο Μπακασέτας είναι "παιζούμενος" και σε καλή κατάσταση, για να μπει και να βοηθήσει άμεσα τους πράσινους, χωρίς ιδιαίτερη προσαρμογή, ενώ κι ο Ντραγκόφσκι θα έχει κάνει περισσότερες προπονήσεις και θα είναι έτοιμος να ενταχθεί στο radiation του "τριφυλλιού".

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διατηρώντας το στοιχείο του. απρόβλεπτου για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού.

Ένα πραγματικά ηγεμονικό συμβόλαιο σε Μακσίμοβιτς

Οσο για το τελευταίο, μεγάλο "μπαμ" των πράσινων, τον Νεμάνια Μακσίμοβιτς; Είναι τεράστιο το μεταγραφικό deal για τον Παναθηναϊκό, που έκλεισε από τώρα για την 1η Ιουλίου έναν απ’ τους κορυφαίους σύγχρονους χαφ της Σερβίας.

Με ένα πραγματικά ηγεμονικό συμβόλαιο, που θα φτάνει σε ετήσια βάση τα 2 εκατ. ευρώ (6 εκατ. ευρώ στην τριετία), χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνονται σε αυτά τα μπόνους στόχων.

Συμβόλαιο που έβγαλε... νοκ-άουτ όλους τους υπόλοιπους μνηστήρες του Μακσίμοβιτς, ανάμεσα στους οποίους ήταν κι ελληνική ομάδα (όχι ο ΠΑΟΚ).

Όμως τα λεφτά που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μακριά απ’ αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν οι άλλες ομάδες για τον 29χρονο Σέρβο μέσο, στον οποίο η Χετάφε έκανε πρόταση μόλις 800.000 ευρώ τον χρόνο για να ανανεώσει.

Εφόσον μία ομάδα θέλει να επικρατήσει επί του ανταγωνισμού της, είναι πολύ σημαντικό να κάνει ΚΑΙ τέτοιες μεταγραφές και το "τριφύλλι" έχει πάρει ήδη την καλοκαιρινή υπογραφή του Σέρβου.

Αν δε ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κάνει το colpo groso, φτάνοντας μέσα στο επόμενο δεκαήμερο σε συμφωνία με τη Χετάφε για να πάρει από τώρα τον Μακσίμοβιτς, πληρώνοντας ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ (απ’ τη στιγμή που οι Ισπανοί το καλοκαίρι θα τον χάσουν ως ελεύθερο), οι ισορροπίες πλέον αρχίζουν να αλλάζουν.

Με Μακσίμοβιτς, Μπακασέτα και Ούγκο στο ρόστερ (συν τις άλλες κινήσεις που έγιναν), ο Παναθηναϊκός θα μπει αυτή τη φορά πολύ γεμάτος στα playoffs, όπου θα κριθεί (και) ο εφετινός τίτλος έχοντας μία ομάδα -κι έναν προπονητή- έτοιμους για ΟΛΑ!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ