ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Βέρμπιτς διόρθωσε τις "ανορθογραφίες" του Παναθηναϊκού στα μετόπισθεν και κράτησε το αήττητο

Ο Μπένγιαμιν Βέρμπιτς
Ο Μπένγιαμιν Βέρμπιτς PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τα δύο κέρδη του Παναθηναϊκού από το φιλικό κόντρα στην Πάφο με τον Βέρμπιτς να κάνει την εμφάνιση που τόσο έψαχνε και τη νοοτροπία νικητή του "τριφυλλιού" να κάνει ξανά την εμφάνιση της.

Σύμφωνοι, φιλικό ήταν και δη εορταστικού χαρακτήρα στην εξέδρα, ανάμεσα στις δύο ομάδες που προηγούνται αυτή την στιγμή στην ελληνική Super League (Παναθηναϊκός) και στην κυπριακή Λίγκα (Πάφος) ούσες αήττητες. Κι αν η Πάφος είχε τη δικαιολογία πως αγωνίστηκε κυρίως με αναπληρωματικούς, καθότι χθες (Σάββατο 3/12) είχε αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (1-1), για το "τριφύλλι" η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν σηκώνει πολλές δικαιολογίες.

Όσο κι αν ήταν κι αυτή τη φορά "πειραματική" η ενδεκάδα, διότι αυτή που προέχει στην παρούσα φάση για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι να πάρουν άπαντες ξανά ρυθμό στα πόδια τους, η εμφάνιση των πρώτων 45 λεπτών δεν ήταν καθόλου καλή. Και δικαίως είχε παράπονα απ’ τους ποδοσφαιριστές του ο Σέρβος τεχνικός, διότι έδωσαν δύο "φθηνά" γκολ στην κυπριακή ομάδα κι άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες κι έβαλαν δύσκολα στους εαυτούς τους.

Ο βαθμός συγκέντρωσης του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ χαμηλός κι αυτό στη φάση που είναι ο Παναθηναϊκός, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί, διότι κατά την επιστροφή του στις εγχώριες υποχρεώσεις του παρόμοια λάθη μπορεί να του κοστίσουν ακριβά... Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, καλύτερα να προκύπτουν... τώρα αυτές οι "γκέλες", προκειμένου να γίνονται οι απαιτούμενες διορθώσεις, παρά μετά, στα επίσημα όπου πιθανότατα θα τα πλήρωνε ο Παναθηναϊκός.

Οι ανορθογραφίες και ο χαμηλός βαθμός επικοινωνίας, ομοιογένειας και συγκέντρωσης στα μετόπισθεν, διορθώθηκαν σημαντικά με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου τόσο με τις αλλαγές που έγιναν, όσο και λόγω της απόφασης της Πάφου να βάλει στο γήπεδο πάρα πολλά νέα παιδιά του δυναμικού της, που δεν μπορούσαν να σηκώσουν εύκολα το βάρος του αγώνα.

Τα δύο κέρδη που άφησε το φιλικό

Αν κάτι αφήνει ως "κέρδος" για το "τριφύλλι" το συγκεκριμένο φιλικό τεστ, είναι δύο πράγματα:

α) Το γεγονός ότι για άλλη μία φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ (τούτη τη φορά με δύο γκολ) και πάλι αντέδρασε, ισοφάρισε και λίγο ήθελε να βγάλει και τρίτο γκολ απόλυτης ανατροπής.

β) Η πρώτη πραγματικά πολύ καλή παρουσία του Μπένιαμιν Βέρμπιτς μετά από αρκετές εβδομάδες, στην επιστροφή του έπειτα τον μικροτραυματισμό του (δεν είχε παίξει με τη Χάποελ). Ο Σλοβένος μπήκε πολύ ορεξάτος, έχασε μία σπουδαία ευκαιρία με το που πέρασε στο ματς, κέρδισε το πέναλτι το οποίο πήρε πάνω του μειώνοντας σε 2-1 από τα έντεκα μέτρα και "σέρβιρε" το γκολ της ισοφάρισης προς τον νεαρό Κρυπαράκο.

Το είχε ανάγκη αυτό το ματς ο Βέρμπιτς

Το είχε ανάγκη όλο αυτό ο 29χρονος μεσοεπιθετικός, για να πάλι λίγο τα πάνω του και σίγουρα αυτό το τέρμα που πέτυχε θα τον ανεβάσει και ψυχολογικά. Σε μία περίοδο που θα τον χρειαστεί πολύ ο Παναθηναϊκός, τόσο δημιουργικά, όσο κι εκτελεστικά.

Είναι επίσης σημαντικό πως επέστρεψε και πάλι στο αγωνιστικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, αν και ήταν μακριά απ’ τα κανονικά στάνταρντς του και φάνηκε επηρεασμένος. Θα το ξαναβρεί ο "Τούκου"...

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να "γυρίσει" ο Αργεντινός και να ξαναβρεί το ρυθμό του, διότι το πρόγραμμα με την επιστροφή των ομάδων θα είναι πολύ "φορτωμένο". Και η ποιότητα του Παλάσιος είναι υπέρ-απαραίτητη για τους "πράσινους", σε μια θέση που δεν ξεχειλίζει (μέχρι να έρθουν οι μεταγραφικές ενισχύσεις του Ιανουαρίου) από επιλογές και λύσεις ο Παναθηναϊκός.

Η σωστή νοοτροπία των "μικρών"

Τελευταίο σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς είναι οι "μικροί" του "τριφυλλιού". Το ξέρουν πως (θα) είναι δύσκολο να μπουν στο rotation της ομάδας, ειδικά σ’ αυτή τη φάση και σ’ αυτή τη σεζόν, όπου ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον τίτλο. Όμως άπαντες έχουν σωστή νοοτροπία και καθημερινά, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα φιλικά τα δίνουν όλα.

Ο Σιδεράς, ο Κυριόπουλος, ο Συμεωνίδης, ο Κρυπαράκος. Κι αυτό είναι το μεγάλο όφελος. Να μπολιαστεί αυτή η αλλαγή στη νοοτροπία που έχει φέρει ο Γιοβάνοβιτς σε όλο τον οργανισμό. Απ’ τους πιο μεγάλους και φτασμένους της πρώτης ομάδας, μέχρι τον τελευταίο μικρό της Ακαδημίας...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ