ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναθηναϊκός "χορταίνει" μπάλα τον κόσμο του κι οδηγεί σταθερά πια την κούρσα απ’ την κορυφή

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με πέντε γκολ για τρίτη φορά φέτος στη Stoiximan Super League κι ο Κώστας Γουλής γράφει για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που χορταίνει μπάλα τον κόσμο της.

Ψεκάστε, σκουπίστε, "καθαρίσατε" part... 5 για φέτος απ’ τον Παναθηναϊκό και μάλιστα απ’ το πρώτο δεκάλεπτο και με τρίτη "πεντάρα" στο πρωτάθλημα μέσα σε μόλις εννέα αγωνιστικές.

Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι μηχανές οι "πράσινοι" το τελείωσαν κι αυτό το ματς με τον Πανσερραϊκό (5-0), συνεχίζοντας να φορτώνουν γκολ τις αντίπαλες εστίες (26 τέρματα, χωρίς να υπολογίζεται το κατακυρωμένο 3-0 με τον Ολυμπιακό) κι έχουν πιάσει πια σταθερά θέση στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Περισσότερο κι απ’ τις νίκες όμως, αλλά και τον εμφατικό τρόπο με τον οποίο ο εφετινός Παναθηναϊκός μετατρέπει έως τώρα σε τυπική διαδικασία τέτοιου είδους αγώνες, μετράει το πραγματικά πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που καταθέτει μέσα στο γήπεδο.

Κι είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό οι "πράσινοι" παρά τα ουκ ολίγα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν με σημαντικές απουσίες, ιδίως στο κέντρο της άμυνάς τους (με κορυφαία όλων, αυτή του Χόρντουρ Μάγκνουσον), "χορταίνουν" μπάλα τον κόσμο τους, που πηγαίνει στη Λεωφόρο, αλλά και στα ματς της επαρχίας κι ευχαριστιέται με την ψυχή του απ’ αυτό που βλέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το βλέπεις στα πρόσωπα όλων μετά τα παιχνίδια, στα χαμόγελα των πιτσιρικάδων έξω απ’ τη Λεωφόρο που το πρωί της Δευτέρας (30/10) θα πάνε στο σχολείο για να πουν στα φιλαράκια τους για "την μπαλάρα που είδα χθες απ’ τον Παναθηναϊκό". Σε ορισμένους μπορεί να φαίνονται... ασήμαντα τα παραπάνω, για τους μικρούς όμως είναι (αυτή την στιγμή) όλος ο κόσμος τους. Να πηγαίνουν και να βλέπουν τον Παναθηναϊκό να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους του και να παίρνει νίκες με πολλά γκολ, γεμάτες από ατόφιο ποδόσφαιρο.

Οι δύσκολες, περσινές νίκες του χαρακτήρα, της ψυχολογίας και του "μετάλλου" με 1-0 και 2-0 έχουν δώσει φέτος τη θέση τους σε... 5άρες. Γιατί φέτος "μιλάει" στο χορτάρι η ποιότητα και το πολύ πιο γεμάτο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, που έχει "τραβήξει" προς τα μπροστά και τους υπόλοιπους.

Ένα ρόστερ που επιτρέπει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει (ξανά) rotation 6 αλλαγών και να μην αλλάζει το παραμικρό στην αγωνιστική ταυτότητα και στα όσα καταθέτει η ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μία ομάδα που μπαίνει στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει ασφυκτικά εξαρχής τον αντίπαλο, να τον πιάσει απ’ τον "λαιμό" και να βρει από νωρίς αυτό που ψάχνει για να κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή του.

Έχει μάθει πλέον να παίρνει με άνεση και με φουλ επιθετική νοοτροπία αυτού του είδους τα ματς ο Παναθηναϊκός κι αυτό είναι κατάκτηση του προπονητή του και της καθημερινής δουλειάς όλων στο Κορωπί. Θα έρθουν στο μέλλον και... στραβές, είναι πολύ μεγάλη η σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Όμως οι "πράσινοι" είναι ξεκάθαρο πως έχουν ανεβάσει πλέον το επίπεδό τους και την ποιότητά τους σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού τους.

Αυτό που πρέπει να κάνουν, από εδώ και πέρα, είναι να ανεβάσουν το επίπεδο της αποτελεσματικότητάς τους και στα πιο "μεγάλα" ματς. Διότι αυτό είναι το μοναδικό που τους "λείπει" αυτή την στιγμή. Και το "πλήρωσαν" και σε ματς σαν αυτά με τον ΠΑΟΚ, την Μπράγκα και τη Ρεν, όπου έπαιξαν καλά, πολύ καλά διάολε, αλλά δεν πήραν αυτό που άξιζαν μέσα στο γήπεδο.

Το σωστό "μήνυμα" απ’ τον Ιβάν

Πάμε τώρα λίγο και σ’ αυτό που έγινε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με την έντονη λογομαχία του Γουίλιαν Αράο με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, με... ολίγη από Βέρμπιτς κι άλλους. Ήταν πολύ χαζός κι ανόητος ο λόγος να "αρπαχτούν" εκείνη την ώρα για το ποιος θα έπρεπε να χτυπήσει το φάουλ. Αν υπήρχε εντολή απ’ τον πάγκο για συγκεκριμένο εκτελεστή, έπρεπε να υπάρξει απόλυτη πειθαρχία σ’ αυτό.

Εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Και το πήρε το "μήνυμα" όλη η ομάδα, πως τέτοιες ανόητες λογομαχίες δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά. Θα το πάρουν ακόμη πιο έντονα και στην επόμενη προπόνηση (με πολύ πιθανό ενδεχόμενο να υπάρξουν και πρόστιμα), για να μην ξαναγίνει ούτε κατά διάνοια κάτι τέτοιο, που "χαλάει" την εικόνα και το προφίλ της ομάδας προς τα έξω.

Δεν είχε τέτοια "θέματα" επί Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός και ούτε θα αποκτήσει... Σαφώς τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν σε κάθε ομάδα, δεν είναι βεβαίως... κατηχητικό τα αποδυτήρια, όμως τα όρια δεν θα ξεπερνιούνται. Κι ο Γιοβάνοβιτς το ξεκαθάρισε τόσο με τη διπλή έξοδο των "πρωταγωνιστών" στο ημίχρονο, όσο και με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Κι επειδή ο κόσμος είναι ο πιο αυστηρός (και δίκαιος στις περισσότερες περιπτώσεις) κριτής όλων, το "καλά τους έκανε και τους έβγαλε... " που ακούστηκε σχεδόν σε όλη την εξέδρα την ώρα που έβγαιναν ξανά οι δύο ομάδες από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο, τα "λέει" όλα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ