ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να μοιράζει "δώρα" ένα μήνα πριν τον Αϊ-Βασίλη

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να μοιράζει "δώρα" ένα μήνα πριν τον Αϊ-Βασίλη
Ο Φώτης Ιωαννίδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε "δώρο" λίγο πριν από τις γιορτές και θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Βαρύ, πολύ βαρύ και δυσκολοχώνευτο αυτό το... απροσδιόριστο που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο "Βικελίδης" απέναντι στον Άρη, σε ένα απ’ τα χειρότερα παιχνίδια του την τελευταία διετία, που τον οδήγησε στην πρώτη εκτός έδρας ήττα του και δεύτερη συνολικά στη σεζόν.

Παιχνίδια χάνουν όλοι και θα χάσουν κι άλλα άπαντες, όμως το χειρότερο όλων στην προκειμένη περίπτωση ήταν η κάκιστη εικόνα. Εικόνα "υπνωτισμένης" ομάδας απ’ τον πρώτο έως τον τελευταίο μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. Και "δώρα", πολλά "δώρα" που τα ξετύλιξε με περίσσια χαρά ο Άρης, για να φτάσει σε ένα τρίποντο, το οποίο πίστεψε περισσότερο, μολονότι δεν ήταν καλύτερος μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είχε όμως τρομερή ένταση και τσαγανό, για ένα τέτοιο ειδικών συνθηκών παιχνίδι. Στοιχεία που οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τα ξέχασαν στα... αποδυτήρια και δεν θυμήθηκαν να τα εμφανίσουν σε κανένα σημείο του αγώνα., έστω λίγο, για το γαμώτο.

Με εξαίρεση άντε λίγο τον Τσέριν, ουδείς απ’ τους υπόλοιπους έδειξε να κατανοεί τη σημασία και τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα, απέναντι σε μία ομάδα που αν και βρίσκεται φέτος σε χαμηλότερο επίπεδο από πλευράς ποιότητας, σ’ αυτό το παιχνίδι θα έβγαινε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα... δόντια.

Από πού να το πιάσει και που να το αφήσει κανείς; Απ’ την έλλειψη καθαρού μυαλού στις τελικές προσπάθειες, στις τελικές πάσες και στις εκτελέσεις;

Απ’ τη νέα τεράστια γκέλα του Μπρινιόλι στο 43’ (δεύτερη μεγάλη στα τελευταία τρία ματς, δεν επιτρέπονται τέτοια σφάλματα απ’ τον Ιταλό που δεν πρέπει πάντα να ζει... επικινδύνως με την μπάλα στα πόδια) σε ένα χρονικό σημείο που ο Άρης δεν είχε "μυρίσει" στο γήπεδο μισή ευκαιρία; Και βρέθηκε μπροστά στο σκορ, χωρίς να το... καταλάβει πως;

Απ’ την έλλειψη έντασης και πάθους όλου του άξονα, τις πάμπολλες χαμένες δεύτερες μπάλες, τα λάθη και την προβλέψιμη εικόνα όλου του Παναθηναϊκού;

Από το δεύτερο γκολ του Άρη όπου άπαντες οι "πράσινοι" έκαναν όλα όσα πρέπει να κάνουν λάθος, αφήνοντας τους "κιτρινόμαυρους" να παίξουν... μπίνγκο μέσα στην περιοχή τους μέχρι να κάνει το 2-0 ο Μενέντες και να στείλει το ματς για... ύπνο;

Έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η παρεμβατικότητα

Ήταν πολύ κακό βράδυ για όλον τον Παναθηναϊκό αυτό στο "Βικελίδης". Και για όσους έπαιξαν, αλλά και για τον πάγκο και την πνευματική προετοιμασία που προηγήθηκε απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πνευματικά έτοιμος για ένα ματς "πόλεμο".

Η επιλογή του Βέρμπιτς στην ενδεκάδα δεν βγήκε, με τον Σλοβένο να χαλάει πολλές καλές προϋποθέσεις στο πρώτο μέρος. Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα, απ’ την στιγμή που κάποια πράγματα "φώναζαν" και η παρεμβατικότητα του τεχνικού του "τριφυλλιού" θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, καθώς χρειαζόταν κάποιος να μπει μέσα και να "ξυπνήσει" συνολικά μία ομάδα που τελούσε εν υπνώσει. Όλοι πήραν χαμηλό βαθμό...

Γενικά ο Παναθηναϊκός άρχισε να μοιράζει αμέτρητα "δώρα" στον Άρη, ένα μήνα πριν αρχίσει να το κάνει ο... Αϊ-Βασίλης. Κι όχι μόνο στους Θεσσαλονικείς, αλλά και σ’ όλο τον ανταγωνισμό του, που άρπαξε πλέον την ευκαιρία να μειώσει στον ένα βαθμό (Ολυμπιακός, ΑΕΚ) και στους δύο βαθμούς (ΠΑΟΚ).

Έδωσε δικαιώματα για τη γνωστή κουβέντα

Τσαλάκωσε την εικόνα του σ’ ένα ματς που έπρεπε να δείξει και να κάνει πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο για να το πάρει κι έδωσε δικαιώματα. Για να αρχίσει πάλι η γνωστή "κουβέντα" για το αν μπορεί ή όχι να πάρει "μεγάλα" παιχνίδια... Λες και πέρσι ή συνολικά τα δύο τελευταία χρόνια πήρε λίγα απέναντι στις ομάδες της πρώτης πεντάδας.

Σαφώς και δεν είναι καλό σημάδι το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός απ’ τον περασμένο Μάιο και το φινάλε των playoffs (με την υπόθεση Covid κλπ) δεν έχει νικήσει σε 7 σερί ματς απέναντι στο Big-5. Όμως απ’ όλη αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να βρει κίνητρο για να απαντήσει, σ’ όλους όσοι θ’ αρχίσουν πάλι να μην τον υπολογίζουν.

Κι αυτό που πρέπει να (ξανα)θυμηθεί όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, είναι πως (ειδικά αυτός) για να μπορέσει να διεκδικήσει και να φτάσει στον τίτλο, επιβάλλεται να βλέπει όλα μα όλα τα παιχνίδια σαν "τελικούς". Σαν μάχες μέχρις εσχάτων. Δεν θα του χαριστεί κανείς. Όλοι θα είναι απέναντί του με το... μαχαίρι στα δόντια. Το ίδιο επιβάλλεται να κάνει κι αυτός παίζοντας στα δικά του όρια. Κι όχι με εντάσεις... υπνωτισμού.

Οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν

Ο δρόμος ως τον Μάιο θα είναι μακρύς, ο καθένας μπορεί να λέει ότι πιστεύει, όμως ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνέλθει και να επανέλθει.

Ούτε ισοπέδωση αξίζει όλη αυτή η προσπάθεια, αλλά ούτε "χάδι" μετά από τέτοιες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις. Μόνο μέσα απ’ την αυστηρότητα, τις σωστές αποφάσεις και την αυτοκριτική θα δοθούν οι απαντήσεις.

Κι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον να απαντήσει σε πολύ κόσμο που τον περίμενε στη γωνία (της υποκρισίας και της απαξίωσης) για να του κάνει ένα τέτοιο "δώρο". Για να δούμε τι απάντηση θα δοθεί την Πέμπτη (30/11) στο "Ceramica" απέναντι τη Βιγιαρεάλ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ