ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Νταμπάνοβιτς διαμόρφωσε τις συνθήκες του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος

Ο Νταμπάνοβιτς διαμόρφωσε τις συνθήκες του αγώνα, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στην OPAP Arena απέναντι στην ΑΕΚ και τη διαιτησία του Νίκολα Νταμπάνοβιτς, παραμένοντας στην κορυφή της Stoiximan Super League και στέλνοντας το μήνυμα πως αντέχει ακόμη. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σ' αυτή τη σειρά των playoffs που μόλις ξεκίνησε, είναι κάθε αγωνιστική που περνάει να έχει όλο τον υπόλοιπο... κόσμο και τον ανταγωνισμό του από κάτω του στο βαθμολογικό πίνακα.

Το πέτυχε αυτό και μετά την πρεμιέρα του στη Ν. Φιλαδέλφεια, μετά από ένα ματς που θα σηκώσει πάρα πολύ "σκόνη" (και για πολλές μέρες) για τη διαιτησία του Νίκολα Νταμπάνοβιτς.

Έγιναν πολλά, πάρα πολλά απ’ τον Μαυροβούνιο ρέφερι, ο οποίος έκανε έξω φρενών τους "πράσινους" με όλα όσα έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο και δη απ’ αυτά που δεν... έδινε.

Έχει κάθε δίκιο να "φωνάζει" ο Παναθηναϊκός για τις δύο κάρτες που χαρίστηκαν στον Άμραμπατ στο πρώτο μέρος (ενώ είχε ήδη κιτρινιστεί απ’ το 19’) και ειδικά τη δεύτερη στο 43’, όπου έκανε πεντακάθαρο χέρι με πρόθεση, στο οποίο αν και δόθηκε φάουλ, δεν συνοδεύτηκε από κάρτα. Τον οποίο Άμραμπατ άλλαξε ο προπονητής του με το που ξεκίνησε το β' μέρος.

Υπάρχει πέναλτι στο ολοκάθαρο χέρι του Χατζισαφί στη φάση του 35’, το οποίο ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω πως δεν δόθηκε όχι μόνο από τον Μαυροβούνιο, αλλά κι από τον Πορτογάλο VAR, Μπρούνο Εστέβες.

Συν τα ουκ ολίγα ανάποδα σφυρίγματα στο δεύτερο μέρος σε φάουλ πάνω στον Παλάσιος, που δίνονταν ανάποδα. Είναι αιτία για μεγάλο προβληματισμό για τους υπευθύνους η συγκεκριμένη διαιτησία, πολύ απλά διότι οι αποφάσεις του Νταμπάνοβιτς διαμόρφωσαν τις συνθήκες του αγώνα και άλλαξαν τα δεδομένα και τις κανονικές ισορροπίες του.

Ο Παναθηναϊκός πήγε πολύ καλά "διαβασμένος" στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena", κατάφερε να "σβήσει" όλους τους τρόπους ανάπτυξης των γηπεδούχων και περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους μπροστά απ’ την εστία του Μπρινιόλι.

Μόνο μία καθαρή μεγάλη ευκαιρία κατέγραψε η ΑΕΚ, αυτή του Ρότα στο φινάλε του πρώτου μέρους, στη μοναδική συνθήκη ανισορροπίας της "πράσινης" άμυνας, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να κρατούν τη συγκέντρωσή τους σε όλο το ματς, παρότι δεν ήταν... εύκολο με όλα αυτά που γίνονταν δίπλα τους.

Η ευκαιρία του 46ου λεπτού

Απ’ το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του για να "χτυπήσει" την άμυνα της ΑΕΚ κι έχασε μία ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία στο 46’ για να μπει μπροστά στο σκορ. Απ’ τις ευκαιρίες που απλά δεν... χάνονται και θα μπορούσε να του δώσει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα σε καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Παρά την φαινομενική πίεση της ΑΕΚ, οι "πράσινοι" κράτησαν ισορροπημένα τις γραμμές τους, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το κάτι... παραπάνω μπροστά, αφενός διότι κουράστηκαν ο Μαντσίνι κι ο Ιωαννίδης κι αφετέρου, διότι κάτι... έλειπε στην τελική πάσα, στην τελική ενέργεια προ της περιοχής.

Ακόμη κι έτσι όμως πήρε στο τέλος, αφού άντεξε όλα όσα έγιναν, έναν πάρα πολύ σημαντικό βαθμό, "έσβησε" ήδη ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο απ’ το δρόμο του (και με θετικό πρόσημο) και παραμένει πρωτοπόρος, έχοντας μπροστά του δύο εβδομάδες για να εμφανιστεί ακόμη πιο έτοιμος για τη συνέχεια.

Και σε κάθε περίπτωση ένα "μήνυμα" προς κάθε κατεύθυνση πως "αντέχει" ακόμη, όσες... τρικλοποδιές κι αν μπουν στο δρόμο του.

Δείτε τη Game Night για την πρεμιέρα των playoffs της Stoiximan Super League:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ