ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κόψτε επιτέλους τα "ανέκδοτα"

Ο Λακμέλ Ζε με το τρόπαιο του Κυπέλλου Βελγίου
Ο Λακμέλ Ζε με το τρόπαιο του Κυπέλλου Βελγίου LAMKEL ZE INSTAGRAM

Ο Κώστας Γουλής θα περιμένει στο αεροδρόμιο τον Ζε με μπλουζάκι... Στάθη Ψάλτη απ’ το "Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω", αν ο Παναθηναϊκός κάνει το ποδοσφαιρικό "έγκλημα" και βάλει στα αποδυτήριά του μία... πυρηνική βόμβα σαν τον Καμερουνέζο.

Για να μην το πολυκουράζουμε, διότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει απόλυτα το γνωμικό "τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι". Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός περνάει τα "ζόρια" του εδώ και μία δεκαετία. Με μικρές "φωτεινές" εξαιρέσεις που τις έχει ξεχάσει και ο... Θεός.

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε τι πάει να πει πρωτάθλημα εδώ και 11 χρόνια, κοντεύει να ξεχάσει τι πάει να πει Κύπελλο (κοντά 7 χρόνια τώρα), είδε τα διαβατήριά του να... αραχνιάζουν στα συρτάρια από τον Αύγουστο του 2017 (ελέω της ευρώ-τιμωρίας που του επέβαλλαν οι επιλογές του ιδιοκτήτη του), πληγώθηκε το γόητρό του -και μαζί η ψυχολογία κάθε φίλου του- τη σεζόν 2017/18, όταν διασυρόταν στις δικαστικές αίθουσες με αμέτρητες προσφυγές κι όταν έμεινε χαριστικά στην κατηγορία το 2018, επειδή το ψήφισαν οι άλλες ομάδες. Πέρασε (πάρα) πολλά...

Αλλά ότι και να έχει γίνει, παραμένει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για εκατομμύρια κόσμου. Και κάποια στιγμή, σε στοιχειώδη πράγματα, θα πρέπει να επικρατεί και μια λογική. Κι αυτοί που έχουν τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος, να συμπεριφέρονται, να δρουν και να αποφασίσουν με τον τρόπο που αρμόζει στο κλαμπ.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα "έσκασε" η είδηση πως ο Παναθηναϊκός ασχολείται με την περίπτωση του Ντιντιέ Λαμκέλ Ζε, πως τον θέλει ο Μπόλονι γιατί τον ξέρει και πιστεύει ότι θα κάνει τη... διαφορά στην Ελλάδα, πως ο Πιέρ Ντρεοσί έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Αντβέρπ κ.ο.κ.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ -ΚΑΙ ΜΟΝΟ- ΑΡΚΕΙ

Μία ματιά και μόνο σε όσα έχει πράξει ο χαρισματικός -αλλά άκρως "προβληματικός" στο χαρακτήρα- Καμερουνέζος τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην Αμβέρσα ήταν αρκετή για να αρχίσουν να χτυπάνε... καμπανάκια, πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που όχι είναι απλά... ωρολογιακή, αλλά "πυρηνική βόμβα".

Όσο κι αν μπορεί να θεωρούν ο Πιέρ Ντρεοσί κι ο Λάζλο Μπόλονι πως απευθύνονται σε "ιθαγενείς" (απόλυτος σεβασμός στους ιθαγενείς όλου του πλανήτη) και θα "περάσουν" εύκολα ότι λογής "χάντρα" θέλουν, να τους ενημερώσει κάποιος ότι ζούμε στο 2021 και η... τεχνολογία έχει προχωρήσει.

Υπάρχει το ίντερνετ, τα κινητά τηλέφωνα, η επικοινωνία με Βέλγους συναδέλφους κλπ. Και σε μια ώρα μπορείς να μάθεις τα πάντα για τον Ζε και τον κάθε Ζε. Κι αν μη τι άλλο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής γέμισε... τόμους στα media του Βελγίου από το 2018 με τα καμώματά του.

Αξέχαστο δε, το αφιέρωμα με τα 36 παραπτώματά του επί των ημερών του στην Αντβέρπ, στα οποία είχε "παρουσία" και ο Μπόλονι. Ο Μπόλονι όμως εκεί, να επιμένει πως "εγώ ξέρω τα... κουμπιά του και πως να τον διαχειριστώ".

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ;

Κι ύστερα έρχεται το... χθεσινό. Και σηκώνεις τα χέρια ψηλά! Ο Ζε για να πουλήσει "τρέλα" στην Αντβέρπ που δεν τα βρίσκει ακόμη στην οψιόν αγοράς με τον Παναθηναϊκό, αποφάσισε να πάει στο προπονητικό κέντρο της με φανέλα της Άντερλεχτ (!), τσακώθηκε με τους σεκιούριτι που δεν τον άφηναν να μπει, τραβώντας απ’ τη μια αυτός κι απ’ την άλλη ο φύλακας την πόρτα για να εισέλθει στο προπονητήριο και στο τέλος "απείλησε" τη βελγική ομάδα πως σήμερα θα πάει στην προπόνηση με φανέλα της (μισητής αντιπάλου της Αντβέρπ) Μπέρσχοτ.

Και γελάει από χθες ΟΛΟ το Βέλγιο (ξανά) με τον Καμερουνέζο που είδε τις φωτογραφίες του να γίνονται viral σε κάθε παρασκηνιακή στήλη. Και προφανώς κάποιοι μπορεί να γελούν και με τον... Παναθηναϊκό που το συζητάει (ακόμα) για να τον αποκτήσει!

Είναι ποτέ δυνατόν; Είμαστε σοβαροί; Είναι δυνατόν να μην το έχει "τελειώσει" ακόμα ο "οργανισμός" του Παναθηναϊκού και να το συζητάει ακόμα για να πάρει δανεικό έναν τέτοιο χαρακτήρα και να τον βάλει στα αποδυτήριά του;

Εκτός αν ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να κάνει ολική... ανακαίνιση στο Κορωπί και λέει "δεν βαριέσαι;". Γιατί με τον Ζε παρόντα στο "Γ. Καλαφάτης" και με όλα αυτά που έχει δείξει, αυτό θα γίνει στο τέλος.

Δεν θα μείνει τίποτα... όρθιο στο Κορωπί, σε μία ομάδα που ούτως ή άλλως "γέννησε" φέτος πολλά "θέματα" στα αποδυτήριά της. Και δεν μπορεί να είναι τίποτα τυχαίο...

Ο ΝΤΡΕΟΣΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ο Πιέρ Ντρεοσί τι ακριβώς κάνει σ’ αυτή την ομάδα; Προσελήφθην προ δύο μηνών περίπου ως νέος general manager του Παναθηναϊκού για "να αναδιοργανώσει τα πάντα στο κλαμπ" και μέχρι στιγμής το μόνο που κάνει είναι να... ακολουθεί "τυφλά" αυτά που θέλει ή ζητάει ο προπονητής. Και να βλέπει τον Μπόλονι να λέει στις συνεντεύξεις του στους Ρουμάνους "...είμαι χαρούμενος που έπεισα τον ιδιοκτήτη να προσλάβει έναν general manager. Έναν Γάλλο με τον οποίο δούλεψα για 4 χρόνια στη Ρεν, για να βγάλω μία μεγάλη ευθύνη από τους ώμους μου".

Άδεια 8-9 μέρες και υπερατλαντικά ταξίδια λέει ο κόουτς; Άδεια κι ο,τι πει. Δανεισμό του Ζε και "εντάξει μωρέ κι ας είναι λίγο περίεργος χαρακτήρας, θα τη βρούμε τη λύση" θέλει ο κόουτς; Διαπραγμάτευση με την Αντβέρπ ο Ντρεοσί, χωρίς να "ζυγίζονται" όλα τα δεδομένα...

Ρόλο έχει; Λόγο έχει σ’ αυτό το κλαμπ ο Γάλλος; Θέση παίρνει στα βασικά ζητήματα ή προς το παρόν κάνει τον "διεκπεραιωτή;". Είναι αμαρτία στην τελική και για το βιογραφικό του και για όλα όσα έχει πετύχει ως τώρα στην πορεία του στο χώρο ο Ντρεοσί, να μην δείχνει πυγμή και άποψη στις σημαντικές αποφάσεις.

Γιατί αν έψαχνε για απλό "διεκπεραιωτή" ο Παναθηναϊκός, μπορούσε να τον βρει και στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόταν να τρέχει στις Γαλλίες...

Ας ελπίσουμε να τελειώσουν κάποια στιγμή όλα αυτά τα παλαβά και τα "ανέκδοτα" που συμβαίνουν -για άλλη μία φορά- σ’ αυτόν τον πολύπαθο σύλλογο. Κι έστω και την ύστατη ώρα να πρυτανεύσει η λογική και ο "οργανισμός" του Παναθηναϊκού -κι εν προκειμένω η "κεφαλή" της ΠΑΕ, ο Αλαφούζος- να κατανοήσει πως έχει "πληρώσει" πολύ ακριβά όλες αυτές τις "λευκές επιταγές".

Ναι, ο καθείς έχει το ρόλο του σε κάθε κλαμπ, όμως υπάρχουν και "όρια" τα οποία οφείλει να τα βάζει ο ιδιοκτήτης του, όταν κάτι ξεπερνάει τη λογική και... φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά "παράλογοοο; δεν απαντά κανείς, άρα λογικό θα είναι...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ