ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάθε φορά κι άλλος πρωταγωνιστής, αυτή είναι η δύναμη του φετινού Παναθηναϊκού

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με τον τρόπο που έπρεπε (και) απ’ την έδρα της Κηφισιάς έχοντας αυτή τη φορά πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Μαντσίνι κι επιβεβαιώνοντας το "βάθος" του στη μάχη για τον εφετινό τίτλο. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Μετά από μία πολύ έντονη εβδομάδα, με ματς την Πέμπτη (9/11) που άδειασε τις μπαταρίες της ψυχολογίας μετά τον πολύ φθηνό τρόπο που χάθηκε το ματς με τη Ρεν, ήταν πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να παραταχθεί πνευματικά (κυρίως) όσο το δυνατόν πιο έτοιμος απέναντι στην Κηφισιά το βράδυ της Κυριακής (12/11), για να μην την... πατήσει, όπως την πάτησε η ΑΕΚ οκτώ μέρες νωρίτερα. Και ήταν έτοιμος, σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα σενάρια.

Η ενδεκάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε έξι αλλαγές σε σχέση με το "Roazhon Park", αλλά οι παίκτες που επέλεξε είχαν την ψυχολογία και την ηρεμία για να κάνουν αυτό που έπρεπε, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να είναι νεοφώτιστη (κι άμαθη στην κατηγορία), αλλά δεν παύει να είναι απ’ τις πλέον σκληροτράχηλες της Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε για να γίνει αφεντικό του ματς, ρίχνοντας όλο το βάρος στην αριστερή πλευρά της Κηφισιάς που αποδείχθηκε και η αχίλλειος πτέρνα της. Με τον Μαντσίνι να κάνει τα πάντα απ’ το πρώτο λεπτό, μέχρι την στιγμή που αντικαταστάθηκε αποκαμωμένος απ’ τον κορυφαίο αγώνα του (ως τώρα) με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Δεν πρέπει να υπήρχε ντρίμπλα ή τρόπος που δεν... πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των "πράσινων", που πάτησε πάνω από δέκα φορές στην περιοχή, αλλά όλες οι ενέργειές του δεν συνοδεύτηκαν απ’ την κατάλληλη αποτελεσματικότητα των υπολοίπων.

Και η μία που "πέρασε", ήταν στην... τσίλια οφσάιντ και δεν μέτρησε στο 10’ ένα υπέροχο γκολ σε δημιουργία κι εκτέλεση, που θα απογείωνε και την ψυχολογία του Αϊτόρ και θα απλοποιούσε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ο Αναγνωστόπουλος έκανε για δεύτερο σερί ματς τα πάντα για να μείνουν κλειστά τα... ρολά του, ο Λοντίγκιν είπε ένα μεγάλο "όχι" στην τεράστια ευκαιρία των γηπεδούχων στο 34’ αποκρούοντας την εκτέλεση του Πρίτσα από τα 6-7 μέτρα και κάπως έτσι οι "πράσινοι" πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια και με λίγο μεγαλύτερο άγχος όσο δεν έβρισκαν δίκτυα.

Ωστόσο, μολονότι δεν είχαν τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, είχαν κάτι άλλο πολύ σημαντικό, στο οποίο (σωστά) στάθηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα κι ο Γιοβάνοβιτς: Υπομονή και ψυχραιμία.

Συνέχισαν να παίζουν σαν τη... γάτα με το ποντίκι την Κηφισιά και από την πίεσή τους ήρθε το λάθος του Μασούρα και το γκολ που έψαχναν. Με υπέροχο σε οξυδέρκεια και ψυχραιμία σουτ από τον Μαντσίνι, τον MVP μαζί με τον πανταχού παρόντα σ’ αυτό το ματς Ρουμπέν Πέρεθ.

Παίκτες που το παίρνουν πάνω τους

Ο Αργεντινός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής κι έβαλα φαρδιά-πλατιά τη "σφραγίδα" του σε ένα πολύτιμο διπλό, απ’ αυτά που στην οικονομία της σεζόν, δίνουν πρωτιές. Ή σε πρώτη φάση διατηρούν τον Παναθηναϊκό στο +4 από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και στο +5 απ’ τον ΠΑΟΚ, λίγο πριν απ’ το τρίτο 15ήμερο break της σεζόν.

Κι αυτό είναι και το μεγάλο "όπλο" του εφετινού Παναθηναϊκού, σ’ όλη αυτή τη διαδρομή που έχει τρέξει ως τώρα στη Λίγκα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Σε κάθε αγώνα έχει κι από άλλον "πρωταγωνιστή".

Τη μία ο Ιωαννίδης, την άλλη ο Μπερνάρ, μετά ο Παλάσιος, ο Σπόραρ, ο Τζούριτσιτς, ο Μλαντένοβιτς, ξανά ο Φώτης, ξανά ο Σπόραρ, τώρα ο Μαντσίνι. Παίκτες που το παίρνουν πάνω τους, όταν τα δεδομένα... ζορίζουν. Η επιβεβαίωση του "βάθους" και των πολλών επιλογών, για να μπορέσει να κάνει φέτος αυτό που δεν έκανε πέρσι.

Κι ας συνεχίζει να "υποφέρει" από τα προβλήματα, τους τραυματισμούς και τις απουσίες στο κέντρο της άμυνάς του. Στο ματς με την Κηφισιά έμεινε από... λάστιχο στο 63’ ο Γεντβάι (ευτυχώς για τον Κροάτη δεν είναι κάτι σοβαρό για να μείνει πολλές μέρες off). Η λύση ήρθε απ’ τον Ζέκα που στα 36 του σαν πιστός "στρατιώτης" μαθαίνει να παίζει και στόπερ (όχι που θα... κώλωνε). Όμως για να βγει η σεζόν στα μετόπισθεν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να πάρει γρήγορα τα... μέτρα του κι απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες του Γενάρη να υπάρχει άλλος ένας αξιόπιστος και ποιοτικός στόπερ στο Κορωπί...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ