STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κηφισιά - Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε και από την Καισαριανή με εκπληκτικό Μαντσίνι το τριφύλλι

Κηφισιά - Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε και από την Καισαριανή με εκπληκτικό Μαντσίνι το τριφύλλι
INTIME SPORTS

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μια μέρα μετά τα γενέθλια του με μια εκπληκτική εμφάνιση και ένα όμορφο γκολ έλυσε το "γόρδιο δεσμό" για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κηφισιά και του έδωσε τη νίκη και το τρίποντο με το τριφύλλι να παραμένει στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι μια μέρα μετά τα γενέθλια του με μια εκπληκτική εμφάνιση και ένα όμορφο γκολ στο 58' έλυσε το "γόρδιο δεσμό" για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κηφισιά και του έδωσε τη νίκη και το τρίποντο με το τριφύλλι να παραμένει στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν κόντρα σε μια ομάδα που μια εβδομάδα νωρίτερα έβαλε δύσκολα και στην ΑΕΚ αλλά κατάφεραν με τον Αργεντινό να πάρουν τους τρεις βαθμούς και τρεις μέρες μετά τη βαριά ήττα από τη Ρεν να την αφήσουν στο παρελθόν και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Το τριφύλλι δεν είχε καλή εικόνα, είχε κενά διαστήματα, αλλά ένα γκολ εν τέλει αποδείχτηκε αρκετό με τους πράσινους να δείχνουν καλύτερη εικόνα στην άμυνα σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια.

Τα xgoals και οι τελικές της αναμέτρησης Κηφισιά - Παναθηναϊκός
Τα xgoals και οι τελικές της αναμέτρησης Κηφισιά - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

Η Κηφισιά από την πλευρά της όπως και κόντρα στην ΑΕΚ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, είχε τις ευκαιρίες της για να φτάσει σε ένα γκολ αλλά ο Λοντίγκιν ήταν εκεί όταν χρειάστηκε με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρο το φινάλε της αναμέτρησης.

Με έξι αλλαγές ο Παναθηναϊκός

Τρία 24ώρα μετά την ήττα στη Ρεν και με την κόπωση από το παιχνίδι και το ταξίδι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα με στόχο να δώσειν φρεσκάδα στην ομάδα του. Μόνο οι Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ και Τσέριν έμειναν στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Λοντίγκιν με τον Κώτσιρα να παίζει στα δεξιά και τον Μλαντένοβιτς αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σένκεφελντ-Γεντβάι. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ έχοντας δίπλα το τον Τσέριν και στην τριάδα μπροστά ξεκίνησαν ο Μαντσίνι δεξιά, ο Αϊτόρ αριστερά και ο Τζούριτσιτς πίσω από τον Σπόραρ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 5' με τον Κώτσιρα να κάνει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει εκτός της εστίας του Αναγνωστόπουλου. Στο 11' οι πράσινοι βρήκαν δίχτυα με τον Αϊτόρ μετά από πάσα του Μαντσίνι αλλά ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Δέκα λεπτά αργότερα το τριφύλλι είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Τσέριν εκτός περιοχής αλλά ο Αναγνωστόπουλος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε.

Δοκάρι για την Κηφισιά στο 35'

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε όμως στην Κηφισιά. Ο Τετέι από τα δεξιά έκανε φανταστική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Πρίτσα να κάνει το σουτ και τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που έκανε το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Τσέριν εκ νέου στο 42' να κάνει ένα σουτ στην κίνηση και τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο 45λέπτο με το τριφύλλι να συνεχίζει να έχει τη μπάλα στα πόδια του αλλά χωρίς να πατάει περιοχή. Βρήκε όμως το γκολ που ήθελε.

Ο Μαντσίνι πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 54' με τον Τσέριν εκτός περιοχής να εκτελεί το φάουλ και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Αναγνωστόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με ωραίο γυριστό σουτ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Αντερέγκεν δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό που έκανε ένα ωραίο σουτ και κατάφερε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο για να δώσει προβάδισμα στο τριφύλλι.

Στο 60' ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με τον Τζούριτσιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο γκολκίπερ της Κηφισιάς μπλόκαρε ξανά.

Τρεις φάσεις μετά από 30' λεπτά

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές χωρίς όμως να μπορέσουν να φτιάξουν κάποια φάση και είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 87' και άνηκε στον Παναθηναϊκό.

Σε σέντρα από τα δεξιά ο Ιωαννίδης άφησε τη μπάλα να περάσει, ο Βέρμπιτς ήταν ένα βήμα πιο πίσω, έκανε το κοντρόλ και όχι το σουτ και έδωσε στον Πέρεθ με τον Ισπανό να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 90+3' ο Παλάσιος από τα δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ιωαννίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Έλληνα κίπερ, έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς είπε όχι.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Κηφισιά - Παναθηναϊκός
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Κηφισιά - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν (14' Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (70' Σάντος), Αντερέγκεν (70' Μπιφούμα), Παρράς (81' Οζέγκοβιτς), Τετέι (81' Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σέκενφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (79' Βέρμπιτς), Αϊτόρ (71' Παλάσιος), Τζούριτσιτς (71' Μπερνάρ), Σπόραρ (79' Ιωαννίδης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ