ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ήρθε ξανά ο Φώτης και ο... φωτισμός στο μονοπάτι του τίτλου για τον Παναθηναϊκό

Ήρθε ξανά ο Φώτης και ο... φωτισμός στο μονοπάτι του τίτλου για τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που είχε ανάγκη για νέους πρωταγωνιστές μετά τα προβλήματα των τραυματισμών και ένας εξ αυτών ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης που έδωσε ξανά τη λύση για το τριφύλλι αυτή τη φορά κόντρα στον Ατρόμητο.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από νέους "πρωταγωνιστές", έχοντας πληγεί πάρα πολύ στην επίθεσή του απ’ τη ρήξη χιαστού του Αϊτόρ και τη θλάση στο δικέφαλο του Σεμπαστιάν Παλάσιος, που οδήγησε τον Αργεντινό στα "πιτς" στα δύο τελευταία ματς του α’ γύρου...

Εκεί που χρειαζόταν κάτι διαφορετικό, κάτι "φρέσκο", κάτι που θα άλλαζε τις ισορροπίες...

Εκεί, ακριβώς εκεί, (ξανα)βγήκε στο προσκήνιο ο Φώτης Ιωαννίδης και έγινε ακόμη πιο έντονος ο φωτισμός στο μονοπάτι που έχει ξεκινήσει απ’ τον περασμένο Αύγουστο ο Παναθηναϊκός προς τον τίτλο, διεκδικώντας την πλήρη "επιστροφή" του σε όλα τα επίπεδα.

Ο 22χρονος επιθετικός έχει ακούσει/εισπράξει κατά καιρούς αρκετή... γκρίνια για την παρουσία του στην επίθεση του Παναθηναϊκού και το γεγονός πως δεν έδειχνε σταθερότητα. Ειδικά στο πρώτο δίμηνο της σεζόν, όπου είχε μείνει μακριά απ’ τα γκολ και γενικά απ’ τα "μεγάλα" ματς μέσα στο γήπεδο.

Ο μοναδικός που δεν το ενστερνιζόταν όλο αυτό (και καλά έκανε σε σχέση με όλους εμάς τους απ’ έξω που τα... ξέρουμε όλα) ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τον προετοίμαζε με υπομονή και ατελείωτες εργατοώρες στο Κορωπί για έναν διαφορετικό ρόλο: Αυτόν του game changer, σε ειδικές συνθήκες, όπου τα ματς δεν εξελίσσονταν επί χόρτου, όπως είχαν σχεδιαστεί επί... χάρτου.

Δίνει πάντα την ψυχή του στο γήπεδο

Ο "Φωτάρας", η ψυχή της παρέας και των αποδυτηρίων μαζί με τον Χουάνκαρ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ, κλάση... Φαν Νίστελροϊ. Και ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο ίδιος... Που είναι ο Νο1 στον αυτοσαρκασμό και στην αυτοκριτική σε σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει αυτή την στιγμή στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός.

Απ’ την άλλη όμως, δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει πάντα και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο, είτε παίζει δέκα δευτερόλεπτα, είτε δέκα λεπτά, είτε όλο το ματς. Κι αυτό θα τον χαρακτηρίζει πάντα.

Θα "λυσσάξει" για να βρει μάσκα και να παίξει με ραγισμένη μύτη για να μην λείψει, ακόμη και με φόβο να φάει άλλη μία και να μείνει εκτός για κάνα δίμηνο, όπως έγινε μετά το ματς στη Λαμία.

Θα δουλέψει και θα προσπαθήσει να ρουφήξει κάθε οδηγία, κάθε εντολή του τεχνικού τιμ, για να διορθώσει όσο περισσότερο μπορεί τις αδυναμίες του. Ειδικά με τον Γιοβάνοβιτς, που τον έχει... στρώσει για τα καλά στη δουλειά στο Κορωπί, όλο αυτό γίνεται πλέον ολοένα και πιο έντονα. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η πρώτη "επιβράβευση" από το ίδιο το άθλημα...

Καθοριστικός στα τρία τελευταία ματς

Με τον Ολυμπιακό κέρδισε στις καθυστερήσεις το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σπόραρ και διατήρησε τον Παναθηναϊκό αήττητο. Στο Αγρίνιο και στο ματς με τον Ατρόμητο πέτυχε τα δύο πιο σημαντικά (απ’ τα 12 συνολικά) τέρματά του με το "τριφύλλι" κι απαγόρεψε στους διώκτες των "πράσινων" να μειώσουν τη διαφορά που με τόσο κόπο έχτισε ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 10 παιχνίδια του.

Αντιθέτως, μετά το "Χ" στο Φάληρο, το "τριφύλλι" αύξησε κι άλλο την απόστασή του κι από την ΑΕΚ (+8) κι από τον Ολυμπιακό (+12). Ηταν καθοριστικός και στα τρία τελευταία ματς και κατάφερε να βάλει και τη δική του "σφραγίδα" σ’ αυτόν τον υπέροχο πρώτο γύρο για τον Παναθηναϊκός, δείχνοντας πόσο σημαντικός είναι για όλη την ομάδα. Προς τέρψιν και του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πάντα θα "ξεζουμίζει" ότι περισσότερο και καλύτερο μπορεί απ’ το δυναμικό του.

Έρχονται ενισχύσεις νωρίτερα απ’ τις άλλες φορές

Έχοντας πλέον μπροστά του έναν γεμάτο μήνα για να ξαναδώσει σ’ όλη την ομάδα (και με την προετοιμασία που θα γίνει στην Κύπρο, με "έδρα" την Πάφο για δέκα μέρες) την απαιτούμενη ενέργεια και φρεσκάδα που θα χρειαστεί για να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο στο πολύ απαιτητικό δεύτερο κομμάτι της σεζόν, μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι μία ομάδα που όσες δυσκολίες κι αν συναντά μπροστά της, θα βρίσκει πάντα τις λύσεις. Και σύντομα θα έχει και τις απαιτούμενες "ενισχύσεις", νωρίτερα απ’ τις άλλες φορές για να αποκτήσει τα εφόδια και να κάνει πράξη αυτό που είπε κι ο Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου: Να αντέξει στην πίεση...

Υ.Γ.: Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, στη διοίκησή του και την ηγεσία του για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί εδώ και μία τετραετία το πολύ λεπτό θέμα και το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Σπύρου Μαραγκού. Και πολλά μπράβο για τη βράβευση που έγινε πριν από το ματς με τον Ατρόμητο.

Αξίζει κάθε τιμή αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και τεράστιος άνθρωπος που λέγεται Σπύρος Μαραγκός. Και μια βραδιά αν κι αυτή, με την αγάπη 15.000 φιλάθλων στην εξέδρα και εκατομμυρίων Παναθηναϊκών στην τηλεόραση του δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να αντέξει σ’ όλο αυτό τον πολύ δύσκολο, καθημερινό αγώνα του. Είσαι μεγάλο παλικάρι Σπύρο Μαραγκέ...

Δείτε την Game Night για το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ