ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η θεωρητικά second unit του Παναθηναϊκού κράτησε "φρέσκια" την ομάδα ενόψει ΠΑΟΚ κι έκανε χαρούμενο τον Τερίμ

Η θεωρητικά second unit του Παναθηναϊκού κράτησε "φρέσκια" την ομάδα ενόψει ΠΑΟΚ κι έκανε χαρούμενο τον Τερίμ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός που έκανε τη δουλειά με πειστικό κι εμφατικό τρόπο στις Σέρρες, οι παίκτες της δεύτερης γραμμής που επιβεβαίωσαν το "βάθος" του Παναθηναϊκού, το παράδειγμα του Μπερνάρ, ο σούπερ ποιοτικός Ούγκο και ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Με πολύ καλή μπάλα και πάνω απ’ όλα κυριαρχική εικόνα απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Με πολύ μεγάλη διάθεση για να "καθαρίσει" το ματς απ’ το πρώτο ημίωρο και γκολ στο σωστό timing για να "σβήσει" το παιχνίδι και να προχωρήσει μετά στην κατάλληλη διαχείριση. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλά τη δουλειά του το απόγευμα της Κυριακής (11/02) στις Σέρρες σε ένα ματς που αναμενόταν ζόρικο, αλλά το έκαναν οι πράσινοι πολύ πιο εύκολο.

Και δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό η επιλογή του Φατίχ Τερίμ να προχωρήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι όχι σε ένα απλό, αλλά σε ένα πολύ εκτεταμένο rotation, δείχνοντας πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε όλο το υλικό του. Γιατί πήρε πολλά από πολλούς μέσα στο γήπεδο και κυρίως απ’ τη (θεωρητικά σ’ αυτή τη φάση της σεζόν) second unit του Παναθηναϊκού, που επέβαλε με απόλυτο τρόπο το παιχνίδι της μέσα στο γήπεδο και τον έκανε πολύ χαρούμενο.

Διότι εκτός απ’ την ξεκούραση και τη διαχείριση παικτών που έχουν φάει μεγάλη επιβάρυνση από σερί ματς, όπως ο Αράο, ο Γεντβάι κι ο Τσέριν, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, είχε την ευκαιρία να αφήσει εντελώς εκτός αγώνα και τους Μπακασέτα, Ρούμπεν, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς (ακόμη και τον Μαντσίνι που μπήκε στο 89’) διατηρώντας ακόμη πιο "φρέσκια" την ομάδα του ενόψει του μεγάλου, πρώτου ημιτελικού της Τετάρτης (14/2) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, την ώρα που ο επόμενος αντίπαλός του έδινε λίγες ώρες μετά μία πολύ μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ στο γήπεδο που θα ανηφορίσει ο Παναθηναϊκός σε τρία 24ωρα.

Ο Μπερνάρ δίνει και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα στις Σέρρες απ’ το ημίωρο, διότι παρά τις 8 αλλαγές σε σχέση με το προ εβδομάδος ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν τρομερά συγκεντρωμένος και σοβαρός. Και ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο απ’ το πρώτο λεπτό. Πίεση ψηλά στην μπάλα, καλές συνεργασίες σε χαμηλά μέτρα, σωστή τακτική συμπεριφορά απ’ όλους.

Και κυρίως είχε κι έναν Μπερνάρ πολύ αποφασισμένο. Ο Βραζιλιάνος έχει ήδη συμφωνήσει για να επιστρέψει το προσεχές καλοκαίρι στη Βραζιλία και στην αγαπημένη του Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά σε κάθε ματς δίνει και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο και δικαίως τον επαίνεσε ο Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Και το φωνάζει σε κάθε αγώνα, πως θέλει να φύγει απ’ την Ελλάδα ως πρωταθλητής στο τέλος της εφετινής σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος μέτρησε δύο ασίστ στα δύο πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού, όμως η πλέον επιδραστική κίνησή του ήταν στη φάση του 0-2. Όταν κυνήγησε και πίεση ψηλά την μπάλα κι έβγαλε με τη μία μαγική ασίστ στον Παλάσιος, ο οποίος επιβεβαίωσε το πόσο πολύτιμος είναι για το "τριφύλλι". Αλλά και για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Τερίμ.

Ο Βίτορ Ούγκο αρχίζει και δείχνει τι παίκτης είναι

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε ακόμη -πέραν του Μπερνάρ- και τους Ζέκα, Βιλένα να συνθέτουν ένα πολύ αξιόλογο δίδυμο στον άξονα, πήρε γκολ κι απ’ τον Βέρμπιτς, είδε τον Βαγιαννίδη να επιστρέφει πολύ καλά στη δεξιά πλευρά μετά τον τραυματισμό του και πήρε μεγάλη ασφάλεια κι απ’ το κεντρικό αμυντικό δίδυμό του.

Ειδικά ο Βίτορ Ούγκο έχει αρχίσει πλέον να προσαρμόζεται 100% στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, βγάζει ηρεμία και σωστές αποφάσεις στα μετόπισθεν και κυρίως βγάζει μπροστά την μπάλα με ακρίβεια και ηρεμία. Περιττό να πούμε το πόσο πολύ χρειαζόταν έναν τέτοιον παίκτη ο Παναθηναϊκός μετά τον τραυματισμό του Μάγκνουσον.

Η ποιότητα του Βραζιλιάνου "μιλάει" κι αρκεί να δει κανείς (με το σκορ ήδη στο 0-2), την 35άρα μπαλιά που έβγαλε εκεί γύρω στο 70', αλλάζοντας με το εξωτερικό φάλτσο το παιχνίδι και βρίσκοντας τον Μπερνάρ στο... πόδι του, για να καταλάβει το πόσο καλό παίκτη πήρε τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός.

Έφτιαξε κι άλλο το πρόγραμμά του μετά την Τούμπα

Η αποστολή του "τριφυλλιού" στις Σέρρες πήρε απόλυτα επιτυχημένο βαθμό, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα πολύ σημαντικό διπλό με πολύ εμφατικό τρόπο και να στρώνει κι άλλο το πρόγραμμά του, δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα έχει πια τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια με Λαμία, Κηφισιά και Άρη, πριν πάει στην Κρήτη για να παίξει με τον ΟΦΗ στην τελευταία αγωνιστική της regular season.

Πλέον πάει στην Τούμπα για έναν πολύ διαφορετικό πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (14/2) ακριβώς στην κατάσταση και στην ψυχολογία που χρειάζεται. Συγκεντρωμένος κι αποφασισμένος. Και πάνω απ’ όλα... αθόρυβα!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ