ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η μπάλα του Παναθηναϊκού δεν αμφισβητείται πλέον και θα τον πάει ως το τέλος του δρόμου

Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει με τον Γκατσίνοβιτς το γκολ που σημείωσε
Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει με τον Γκατσίνοβιτς το γκολ που σημείωσε INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής δεν στέκεται τόσο στο φτωχό 1-0 του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό με τη Λαμία που αδίκησε την πολύ καλή εικόνα του, αλλά στο πόσο έχει βελτιωθεί το "τριφύλλι" συνολικά στο παιχνίδι του δείχνοντας έτοιμο για τον τελευταίο μήνα της σεζόν.

Ναι, σαφώς και θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ πιο απλά τα πράγματα ο Παναθηναϊκός ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος", το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης (27/4). Και θα έπρεπε να έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης απ’ το πρώτο ματς, αντί για το "φτωχό" 1-0, εάν ήταν λίγο πιο εύστοχος κι αποφασιστικός στις πάμπολλες τελικές που δημιούργησε.

Κι αν ο Σιδηρόπουλος έδινε (ή ο Ευαγγέλου στο VAR έβλεπε σωστά) το πέναλτι στο καθαρό χέρι του Τζανετόπουλου στο 35’, λέω εγώ, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Μετά όμως, ας μην έχουν παράπονα οι Έλληνες διαιτητές γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πάντων. Και καλό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να αιτηθεί ξένο ρέφερι και VARίστα στη ρεβάνς, γιατί πολλά έχουν δει τα. μάτια του (και) φέτος. Πάμε παρακάτω.

Οι περισσότερο θα δουν το ποτήρι μισοάδειο, υπό την έννοια πως οι πράσινοι θα μπορούσαν να τελειώσουν τη δουλειά, αλλά δεν το έκαναν. Και θα χρειαστεί να μείνουν σε μεγαλύτερη εγρήγορση στη ρεβάνς, χωρίς μεγάλη πολυτέλεια να ξεκουράσουν κόσμο στη Λαμία, τέσσερις μέρες πριν απ’ τον επόμενο "τελικό" των playoffs της Super League Interwetten με τον Άρη στη Λεωφόρο (6η αγωνιστική).

Η μεγάλη εικόνα ωστόσο, λέει πως, ειδικά τον τελευταίο ενάμισι μήνα, ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει συνολικά τα στάνταρντς του ως ομάδα. Αλλά και το τακτικό επίπεδό του, μαζί με τη δυνατότητα να "διαβάζει" τον αντίπαλο μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό είναι το επόμενο βήμα προόδου κι εξέλιξης αυτής της ομάδας, που ακόμη κι όταν δεχόταν χαστούκια κατά τη διάρκεια της regular season, πάντα πήγαινε προς τα μπροστά, χάρις τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

Απέναντι σε ομάδες που παίζουν με έντεκα παίκτες πίσω απ’ την μπάλα, όπως έκανε χθες (20/4) βράδυ η Λαμία στον πρώτο ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός "υπέφερε" στους πρώτους μήνες της εφετινής σεζόν.

Με (πολύ) ζόρι έβρισκε τρόπους για να διασπάει τις οργανωμένες άμυνες που μαζεύονταν πίσω απ’ το μισό γήπεδο κι έφτιαχνε φάσεις με το σταγονόμετρο όταν συναντούσε τέτοιες συνθήκες. Με αποτέλεσμα στα τελευταία κομμάτια αρκετών αγώνων του να πνίγεται στο άγχος του και να το πληρώνει στο τέλος με απώλειες βαθμών ή αποτελεσμάτων που θα έπρεπε να έχει πάρει.

Ομάδα που εξελίσσεται συνέχεια

Αυτό πια έχει αλλάξει για τα καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι πια μία ομάδα που ξέρει να κυκλοφορεί καλά κι οργανωμένα την μπάλα, έχει μάθει να δημιουργεί χώρους απέναντι σε κλειστές άμυνες, δεν τρώει εύκολα φάσεις και γκολ, έχει πολύ μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του και φτιάχνει πολλές καθαρές ευκαιρίες σε κάθε αγώνα.

Είτε έχει απέναντί του τους πλέον ποιοτικούς αντιπάλους του στη Λίγκα, δηλαδή τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, είτε παίζει με ομάδες τύπου Λαμίας που οχυρώνονται πίσω απ’ την μπάλα. Εξελίχθηκε κι εξελίσσεται διαρκώς.

Η χαμηλή αποτελεσματικότητά του βεβαίως είναι ένα μεγάλο ζητούμενο/πρόβλημα, που αδικεί τη συνολική δουλειά και την προσπάθειά του, όμως αυτό το θέμα το έχουμε κάνει. φύλλο και φτερό εδώ και μήνες από ετούτη εδώ τη γωνιά. Κι ας σκόραρε αυτό το υπέροχο τέρμα στο 19’ ο Φώτης Ιωαννίδης, κάνοντας ένα συνολικά καλό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν επιθετικό killer πολύ υψηλότερου επιπέδου το προσεχές καλοκαίρι για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Κι όταν τον βρει, τα πράγματα θα γίνουν πλέον πολύ πιο απλά.

Είναι τεράστια η διαφορά τους

Αυτό βεβαίως αφορά το καλοκαίρι. Το θέμα είναι το "τώρα" κι ο μήνας που απομένει ως το φινάλε της σεζόν, όπου θα κριθούν τα πάντα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στο φίνις, έχοντας πολύ πειστική εικόνα και παίζοντας ένα ποδόσφαιρο που δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν.

Κι αυτή η μπάλα αυτοπεποίθησης που καταθέτει πια στο χορτάρι, θα τον πάει μέχρι το τέλος του δρόμου. Στην πρώτη τετράδα της Λίγκας που δίνει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και στον τελικό της 21ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Με όλο το σεβασμό προς τη Λαμία, είναι τεράστια η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες για να μπορέσει να του στερήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.

Ο αρχηγός Βέλεθ κι ο Κώτσιρας

Για φινάλε δύο επισημάνσεις: α) Ο Φραν Βέλεθ έκανε 1-2 εύκολα λάθη σε μεταβιβάσεις σε "επικίνδυνα" σημεία στο πρώτο ημίχρονο του α’ ημιτελικού με τη Λαμία, όμως επειδή ακριβώς είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα, στη συνέχεια έδειξε με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο τι σημαίνει πραγματικός αρχηγός. Είναι μεγάλο κεφάλαιο ο Ισπανός στόπερ για τον Παναθηναϊκό και ειλικρινά, οι περισσότεροι δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα.

β) Ο Γιάννης Κώτσιρας ήταν ξανά εξαιρετικός στον χθεσινό ημιτελικό. Έχει πλέον αυτοπεποίθηση, σιγουριά και "αέρα" σε όσα κάνει μέσα στο γήπεδο, έχει προσθέσει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του, όπως τις underlap (εσωτερικές) κινήσεις που έκανε στα δύο τελευταία ματς με Ολυμπιακό και Λαμία, ξεκινώντας τα δύο "πράσινα" γκολ και δείχνει να ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη όλων.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ήταν στα VIP της Λεωφόρου (και) χθες. Κι αν ο 29χρονος συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει το προσκλητήριο στη "γαλανόλευκη". Δεν. περισσεύουν άλλωστε, οι καλοί δεξιοί μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ