ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η γεύση του... παραλίγο αφήνει πικρία στο "τώρα" του Παναθηναϊκού, όμως θα κάνει ακόμα πιο δυνατό το "αύριο" του

Η γεύση του... παραλίγο αφήνει πικρία στο "τώρα" του Παναθηναϊκού, όμως θα κάνει ακόμα πιο δυνατό το "αύριο" του
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Μπράγκα που αφήνει πικρία στο πράσινο στρατόπεδο για τη μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην πορτογαλική ομάδα.

Δεν σκόραρε για πρώτη φορά στα έξι ματς των προκριματικών του Champions League, σπαταλώντας τις ουκ ολίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και το πλήρωσε.

Ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο μετά το 75’ για να πιέσει περισσότερο και δέχθηκε ένα απίστευτα "κρύο" γκολ απ’ τον Μπρούμα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη μία και μοναδική φάση που βρήκε λίγο χώρο για να βγει στην κόντρα, με την Μπράγκα να επιβεβαιώνει πως ποδοσφαιρικά είναι ομάδα με το "Ο" κεφαλαίο και δεν συγχωρεί τα λάθη.

Και το όνειρο της επιστροφής στους ομίλους του Champions League έμεινε στα... μισά για τον Παναθηναϊκό που άξιζε πολλά περισσότερα σ’ αυτή τη ρεβάνς με τους Πορτογάλους αλλά δεν τα πήρε εντέλει στο γήπεδο. Ούτε καν στο φινάλε, μετά το 0-1 με τις ευκαιρίες των Τζούριτσιτς και Σένκεφελντ που "ξύρισαν" τα δοκάρια του Ματέους.

Αυτή η γεύση του... παραλίγο είναι αλήθεια πως αφήνει πικρία στο "τώρα" του Παναθηναϊκού. Όμως σε βάθος χρόνου είναι δεδομένο πως θα τον κάνει πιο δυνατό και θα του δείξει τόσο το δρόμο που έχει κάνει ήδη εδώ και μία διετία, αφήνοντας πίσω του τα μαύρα χρόνια, όσο κι αυτά που έρχονται από εδώ και πέρα, γιατί -ναι- το ταξίδι συνεχίζεται...

Δεν το συζητάμε πως είναι πολύ μεγάλη η στεναχώρια γιατί το Champions League, οι όμιλοι, το σεντόνι, τα περισσότερα έσοδα για το κλαμπ ήταν ο πόθος και η επιθυμία όλων.

Όμως μέσα απ’ αυτήν την πρώτη διαδρομή που έκανε το "τριφύλλι" σ’ αυτή τη σειρά των έξι αγώνων στα καλοκαιρινά προκριματικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, απέδειξε πως συνεχίζει να ανεβαίνει τα επίπεδα και (ξανα)πλησιάζει στα κανονικά στάνταρντς του.

Αυτές οι βραδιές είναι το DNA του και θα έρθουν κι άλλες. Και στους ομίλους του Europa League, απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω πλέον... Ο Παναθηναϊκός θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευή (1/9), όχι απλά για τη... χαρά της συμμετοχής του στους ομίλους, αλλά για να πρωταγωνιστήσει. Κι αυτό έγινε πλέον αντιληπτό από όλους.

Η εμπειρία και το περσινό παράδειγμα

Τι του έλειψε το βράδυ της Τρίτης (29/8) απέναντι στους Πορτογάλους; Κυρίως η εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια και τις συνθήκες που δημιουργούνται σε ματς που παίζονται στο όριο. Και λίγο μεγαλύτερη τόλμη στην τελική προσπάθεια.

Κακά τα ψέματα, οι πράσινοι ανεβαίνουν ένα σκαλοπάτι κάθε φορά. Πέρσι ισοπέδωσαν στη ρεβάνς της Λεωφόρου τη Σλάβια Πράγας, όμως δεν πήραν αυτό που άξιζαν και πληρώθηκαν στις καθυστερήσεις με την ισοφάριση.

Φέτος, ανέβηκαν δύο σκαλιά παραπάνω, οι ίδιοι -με τις εμφανίσεις τους- στα προηγούμενα προκριματικά έφτιαξαν τις συνθήκες για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League, όμως στο τέλος μίλησε η εμπειρία της πολύ πιο "ψημένης" Μπράγκα σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Την επόμενη φορά όμως θα τα καταφέρει...

Να ξαναγεμίσει και να νικήσει τον ΠΑΣ

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό τούτη την ώρα είναι να μπορέσει να ξαναγεμίσει το ντεπόζιτό του, μετά το (λογικό) ψυχολογικό "άδειασμα" που έφερε η προσπάθεια στη ρεβάνς κι ο αποκλεισμός από την Μπράγκα και να ανασυγκροτηθεί για τον αγώνα της Κυριακής (3/9) στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ.

Να κάνει το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια να βρει τον χρόνο που χρειάζεται στο πρώτο "pitch stop" της σεζόν μέσα από το διάλειμμα των εθνικών ομάδων, προκειμένου να πάρει φόρα για το τρίμηνο δίχως... ανάσα που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και Europa League.

Ο πρώτος στόχος που είχε μπει, δηλαδή η είσοδος μίνιμουμ στους ομίλους του Europa League, επιτεύχθηκε και με το παραπάνω (καθότι μπήκαν στο... ταμείο κι έξτρα 5 εκατ. ευρώ απ’ τη συμμετοχή του στα playoffs του Champions League) συν μία μεγάλη πρόκριση επί της Μαρσέιγ, όμως ο δεύτερος μεγάλος στόχος της χρονιάς, το πρωτάθλημα, είναι εκεί και δεν πρέπει να υπάρχουν στραβοπατήματα...

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΡΑΓΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ