CHAMPIONS LEAGUE

Παναθηναϊκός - Μπράγκα 0-1: Κρίμα κι άδικο για τους πράσινους, τα έδωσαν όλα, αλλά έμειναν εκτός Champions League

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε και μέχρι το φινάλε το παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα για να πάρει την πρόκριση στο Champions League, δεν τα κατάφερε με τον Μπρούμα να "πληγώνει" το τριφύλλι στο 83' και τους πράσινους να συνεχίζουν στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όσες δυνάμεις μπροστά σε 60.000 και πλέον φιλάθλους του στο ΟΑΚΑ και μέχρι το φινάλε το παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα για να πάρει την πρόκριση στο Champions League αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι Πορτογάλοι με ένα γκολ του Μπρούμα στο 83' "πλήγωσαν" τους πράσινους που είχαν τις ευκαιρίες τους και μετά το 1-0 για να φέρουν το ματς στα ίσια και εν συνεχεία να φτάσουν και στην ολική ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Για αυτό και στο τέλος του αγώνα ο κόσμος αποθέωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη συνολική προσπάθεια τους τόσο στο παιχνίδι κόντρα στη Μπράγκα όσο και την έως τώρα πορεία τους.

Πλέον το τριφύλλι θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League και θα μάθει τους αντιπάλους του την Παρασκευή (1/9).

Ο Παναθηναϊκός αδικείται απ' αυτό το 1-0 καθώς είχε κλασικές φάσεις για να πάρε το προβάδισμα αλλά και για να ισοφαρίσει μετά το γκολ που δέχτηκε αλλά πότε ο Ματέους, πότε η ατυχία των πράσινων δεν έφεραν το τέρμα για το τριφύλλι.

Με δύο αλλαγές το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς στην Πορτογαλία. Οι Μπερνάρ-Ιωαννίδης που με την είσοδο τους είχαν αλλάξει την εικόνα του αγώνα βρέθηκαν βασικοί με τους Τζούριτσιτς-Σπόραρ να μένουν στον πάγκο.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Βαγιαννίδης βρέθηκε στο δεξί άκρο με τον Χουάνκαρ αριστερά ενώ οι Γέντβαϊ-Μάγκνουσον ήταν το δίδυμο στα στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Ρούμπεν Πέρεθ και είχε δίπλα του τους Βιλένα και Μπερνάρ.

Στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν οι Παλάσιος και Μαντσίνι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Δύο αλλαγές είχε και η Μπράγκα στο αρχικό της σχήμα με τον προπονητή της, Αρτούρ Ζόρζε, να χρησιμοποεί τον Τζαλό και τον Ορτέγκα σε μια προσπάθεια να την κάνει ακόμα πιο γρήγορη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και περισσότερο επιθετική για να βρει ένα γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν στο ματς και απείλησαν πρώτοι. Ο Καρβάλιο εκτός περιοχής έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Τζαλό και να φεύγει άουτ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 16' με το σουτ του Βιλένα εκτός περιοχής να φεύγει αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Ματέους.

Κοντά στο γκολ το τριφύλλι

Το τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ στο 18' όταν άνοιξε ωραία το παιχνίδι ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά με τον Ιωαννίδη να κάνει την προβολή αλλά για λίγο δεν βρήκε τη μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα σε μια αντίστοιχη φάση ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά. Οι πράσινοι άνοιξαν ωραία το παιχνίδι η μπάλα έφτασε από τα αριστερά στα δεξιά και πάλι στον Παλάσιος αυτός έκανε την ίδια κίνηση και την παράλληλη πάσα με τον Μαντσίνι να έρχεται ως τρέιλερ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι και να μην βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στη συνέχεια ο Ιωαννίδης προσπάθησε να φτάσει στη μπάλα για να σουτάρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Μπρινιόλι ήταν εκεί και έσωσε με το αριστερό του πόδι

Η Μπράγκα είχε μια εξαιρετική στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο 31' όταν ο Πέρεθ έκανε λάθος πάσα στο κέντρο, ο Τζαλό έκλεψε τη μπάλα, έδωσε αριστερά του στον Αμπέλ Ρουίθ, ο οποίος έκανε το πλασέ με τον Μπρινιόλι να απλώνει το αριστερό του πόδι και να απομακρύνει τη μπάλα. Σε δεύτερο χρόνο ο Ρικάρντο Όρτα επιχείρησε να πλασάρει αλλά ο Χουάνκαρ έβαλε το πόδι του και σταμάτησε τη μπάλα.

Ο Βαγιαννίδης έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 45' αλλά ο Ματέους εντυπωσιακά είπε όχι στον Βαγιαννίδη. Σε κόρνερ από τα δεξιά του Βιλένα ο Ιωαννίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και σε δεύτερο χρόνο ο Έλληνας μπακ πήρε την κεφαλιά προς την εστία με τον Ματέους με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο σουτ χωρίς αποτέλεσμα από πλευράς Μπράγκα. Αρχικά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Μπρούμα και στο 45+5' ο Καρβάλιο ήταν αρκετά άστοχος.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου ο Ιωαννίδης έκανε μια τρομερή ενέργεια, έδωσε δίπλα στον Μαντσίνι μέσα στην περιοχή αυτός υπό την πίεση του Μαρίν έπεσε κάτω, ζήτησε πέναλτι αλλά ο Ορσάτο έδωσε συνέχεια στο ματς.

Ο Ματέους έσωσε και πάλι τη Μπράγκα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να απειλεί και τον Ματέους να σώζει την ομάδα του. Ο Μπερνάρ στο 54' είδε την κίνηση στο χώρο του Παλάσιος, του πέρασε τη μπάλα με τον Αργεντινό να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Μπράγκα έδιωξε με τα ακροδάχτυλα.

Ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 62' με τους Αϊτόρ και Σπόραρ να μπαίνουν στο ματς αντί των Παλάσιος και Ιωαννίδη σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Στο 66' το τριφύλλι απείλησε ξανά όταν ο Μαντσίνι πέρασε από τα δεξιά σαν σταματημένο τον αντίπαλο του, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Χουάνκαρ υποδέχτηκε τη μπάλα, έκανε την προσποίηση και το σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Στο 78' ο Σέρβος τεχνικός έκανε νέα διπλή αλλαγή με την είσοδο των Τσέριν, Τζούριτσιτς αντί των Πέρεθ, Μπερνάρ. ΄

Ο Μπρούμα σκόραρε στην πρώτη του τελική

Η Μπράγκα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 83' με τον Μπρούμα τον οποίο είχε "σβήσει" σε δύο ματς ο Βαγιαννίδης να γίνεται αποδέκτης μιας ωραίας πάσας από τον Πίζι, υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα και έκανε το πλασέ με τον Μπρινιόλι να μην μπορεί να αντιδράσει και εκεί.

Ο Τζούριτσιτς αστόχησε για την άμεση ισοφάριση

Με τη σέντρα ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν σε βαθιά μπαλιά προς τον Σπόραρ ο Σλοβένος φορ έδωσε υπέροχα με το στήθος στον Τζούριτσιτς ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το συρτό σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ματέους.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βαγιαννίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σπόραρ με τον Φόντε να προλαβαίνει τη μπάλα και να τη διώχνει σε κόρνερ πριν αυτή φτάσει στο Σλοβένο.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ματέους.

Στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων το τριφύλλι αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Χουάνκαρ για φάουλ στον Μπανζά με τον Ισπανό να δέχεται την κόκκινη και να χάνει το πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Europa League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ (43' Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (78' Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (78' Τζούριτσιτς), Παλάσιος (61' Αϊτόρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (62' Σπόραρ).

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Γκόμεζ, Φόντε, Νιακατέ (49' Σάατσι), Μαρίν, Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Αντρέ Όρτα (65' Πίζι), Μπρούμα (87' Πάολο Ολιβέιρα), Αμπέλ Ρουίθ (87' Μπανζά), Τζαλό (65' Ζαλαζάρ).

Στην Game Night της Τρίτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Θέμη Καίσαρη σχολιάζουν το μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα, ενώ οι Κώστας Γουλής και Μάνος Ναβροζίδης μεταφέρουν όλο το κλίμα από το κατάμεστο ΟΑΚΑ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΡΑΓΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ