ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το 1-1 ήταν "δήλωση" τίτλου κόντρα σε όλα

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το 1-1 ήταν "δήλωση" τίτλου κόντρα σε όλα
EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Ιωαννίδη που ντύθηκε Ολισαντέμπε του 2004 και τον Παναθηναϊκό που πάλεψε λυσσασμένα για τη νίκη στην Θεσσαλονίκη με την οποία έκανε μία τεράστια δήλωση του τίτλου κόντρα σε όλα.

Οκέι, άλλα 1-2 τέτοια παιχνίδια να γίνουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος και θα αρχίσουν να πυκνώνουν τις επισκέψεις στους... καρδιολόγους όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Όμως το άξιζε, το άξιζε πέρα για πέρα κι αυτό το μεγάλο διπλό στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, τον εφετινό ΠΑΟΚ, ο οποίος του είχε κάνει τη ζωή... βασανιστήριο σ’ εκείνο το οκταήμερο των "πληγών" τον περασμένο Γενάρη.

Κι αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο τρίποντο των "πράσινων" οι οποίοι μόχθησαν και πάλεψαν λυσσασμένα για να φύγουν με το διπλό ξανά απ’ τη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις επισκέψεις φέτος στην συμπρωτεύουσα για το πρωτάθλημα, τέσσερα (απ’ τα συνολικά 11) διπλά, με το τελευταίο να του αφήνει την πιο γλυκιά γεύση απ’ όλα, διότι ήρθε σε ένα τρομερά δύσκολο momentum, σε ένα ματς που ήταν... roller-coaster στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό, το πλέον καθοριστικό σημείο αυτής της νίκης, ήταν το τρόπος με τον οποίο αντέδρασε όλος ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ της ισοφάρισης του Αουγκούστο στο 85’. Εκεί που ο καθένας θα λύγιζε ψυχολογικά βλέποντας να χάνεται μία μεγάλη νίκη, οι "πράσινοι" όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, όχι μόνο δεν μάσησαν και δεν λύγισαν, αλλά έκαναν μία τεράστια "ΔΗΛΩΣΗ" ΤΙΤΛΟΥ κόντρα σε όλα.

Ο Φώτης έδειξε άντερα στην ευθύνη της εκτέλεσης

Βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν το δεύτερο γκολ, παρά το "σοκ" της στιγμής απ’ το 1-1 του ΠΑΟΚ και ξαναβρήκαν την στιγμή τους χάρις στην οξυδέρκεια και μία χαρισματική επαφή του Φώτη Ιωαννίδη στο 90ό λεπτό. Άλλος στη θέση του, μπορεί να πήγαινε σε ένα... κουτουρού σουτ ανάμεσα σε δέκα σώματα, όμως ο ίδιος βρήκε την ψυχραιμία να πάει στην ντρίμπλα για να δημιουργήσει χώρο και να σουτάρει με καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις, ο Ζίβκοβιτς τον πάτησε κι ο Σίμπερτ μετά την υπόδειξη του VAR έδειξε σωστά την παράβαση.

Κι εκεί ακριβώς ξανάδειξε το μέταλλό του και την άγνοια κινδύνου που έχει ο 23χρονος φορ. Με τον Σπόραρ στον πάγκο, πήρε πάνω του την ευθύνη της εκτέλεσης, σημάδεψε σωστά -παρά την πολύ καλή εκτίναξη του Κοτάρσκι- ευστόχησε και πανηγύρισε σαν... Αϊτόρ, αφιερώνοντας το γκολ της νίκης στον Καταλανό εξτρέμ.

Ο Κώτσιρας και το... remake 11 μήνες μετά

Το φινάλε ήταν για καρδιακούς... Ο ΠΑΟΚ έπαιξε τα ρέστα του για να ισοφαρίσει ξανά, ο Γερμανός ως απόλυτος χρονομέτρης του αγώνα, επέλεξε να το λήξει στο 90’+16’ κι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το προβάδισμα και τα κατάφερε. Μολονότι πήγε να γίνει πάλι το απίστευτο στην κεφαλιά του Κοτάρσκι (!), αλλά ο... από μηχανής Κώτσιρας ήταν ξανά εκεί που έπρεπε για να σώσει το γκολ. Όπως ήταν πριν από 11 μήνες σε παρόμοια φάση στην κεφαλιά του Κούρτιτς στον τελικό του Κυπέλλου, σε ένα απίθανο remake, όπου ο Αρκάς δεξιός μπακ ήταν εκεί που έπρεπε, την στιγμή που έπρεπε...

Δύο λάθη έκανε ο Γερμανός, μαζί με τον VAR Μανούχο που μπήκε από το... παράθυρο στο ματς, διότι δεν μπόρεσε να έρθει ο Γερμανός Στάγκεμαν στην Ελλάδα λόγω προσωπικού προβλήματος. Κάτι για το οποίο βεβαίως οι υπεύθυνοι στην ομοσπονδία ενημερώθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου (22/4), αλλά όλη η υπόλοιπη Ελλάδα το έμαθε 8 ώρες πριν απ’ τη σέντρα.

Το πρώτο λάθος του Σίμπερτ ήταν που δεν έδωσε το χέρι του Κάργα στην προσπάθεια του Σπόραρ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και το δεύτερο ήταν στο χέρι του Κουρμπέλη που δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. Για να τα λέμε όλα. Όπως ήταν κάρτα εκείνο το χέρι του Άμραμπατ στην "OPAP Arena", έτσι ήταν και του Κουρμπέλη, σε ένα ματς όπου ο Σίμπερτ έδειξε γενικά πως ήθελε να αποφύγει τις αποβολές. Διότι αφορμές βρήκε πολλές μέσα στο ματς από μαρκαρίσματα που πέρασαν χωρίς κίτρινες.

Κυρίαρχος μέσα απ’ την τακτική του

Επιστρέφοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς, με τον Γιοβάνοβιτς να κερδίζει απόλυτα στο πρώτο μέρος τη μάχη στην σκακιέρα της τακτικής. Έσβησε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ, εγκλώβισε τον άξονά του και τα άκρα του και βγήκε στοχευμένα για να χτυπήσει την πλάτη της άμυνας του αντιπάλου του.

Αν ο Σπόραρ ήταν λίγο πιο εύστοχος στο 11’ και στο 48’, τα πράγματα πιθανότατα θα είχαν γίνει πολύ πιο απλά για τους "πράσινους". Δεν μπήκε όμως το γκολ στην αρχή, δεν διπλασιάστηκε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού με το ξεκίνημα του β’ μέρους κι ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια λογική αντίδραση μετά το 65’, απέναντι στους πράσινους που είχαν αρχίσει να σκέφτονται περισσότερο την προστασία του 1-0.

Ακόμη και μετά το 1-1 όμως, ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα, πήγε για το διπλό, συνέχισε να πιέζει και βρήκε την στιγμή του στο 90’ με τον Ιωαννίδη να ντύνεται... Ολισαντέμπε του 2004 και να χαρίζει άλλη μία μεγάλη νίκη. Η μάχη θα είναι ανελέητη ως την τελευταία Κυριακή των playoffs και ήδη πλησιάζει ο απόλυτος "τελικός" της προσεχούς Κυριακής (30/4) με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο.

Νωρίτερα όμως ο Παναθηναϊκός έχει άλλη μία δύσκολη αποστολή στον Βόλο κι αυτή την φορά θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να βάλει στην άκρη το... πούλμαν της θεσσαλικής ομάδας και να μην την πατήσει ξανά. Και θα το κάνει, γιατί έτσι έμαθε να κάνει κόντρα σε όλους κι όλα εδώ και 9 μήνες.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ