STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Ατσάλινος πρωτοπόρος, άλωσε ξανά την Τούμπα με Μπερνάρ και Ιωαννίδη στο 92'

Ο Μπερνάρ πανηγυρίζει το γκολ του στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ | 23 Απριλίου 2023
Ο Μπερνάρ πανηγυρίζει το γκολ του στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ | 23 Απριλίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πλέον σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος καθώς άλωσε την Τούμπα επικρατώντας με 2-1 με οβίδα του Μπερνάρ και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη στο 92.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πλέον σημαντικό διπλό στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς άλωσε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν την Τούμπα επικρατώντας με 2-1 με τον Ιωαννίδη να δίνει το γκολ της νίκης στους πράσινους με εύστοχη εκτέλεση που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζίβκοβιτς.

Με το τρίποντο αυτό το τριφύλλι έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πλέον θα υποδεχτεί και την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και θα έχει την ευκαιρία με νίκη να ξεφύγει από τους κιτρινόμαυρους.

Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα
Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη καθώς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με οβίδα του Μπερνάρ, δέχτηκε την ισοφάριση από τον Αουγκούστο και στο 89' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Ζίβκοβιτς. Ο Έλληνας φορ εκτέλεσε εύστοχα έκανε το 2-1 και έφερε τους "πράσινους" μπροστά στο σκορ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΟΚ πίεσε αρκετά για να βρει ένα ακόμη γκολ και να ισοφαρίσει ξανά το παιχνίδι. Στο 90+6' λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα σε σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Μπράντον Τόμας γύρισε τη μπάλα προς τον Αουγκούστο ο οποίος δέχτηκε το μαρκάρισμα του Κλεϊνχέισλερ με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο διαιτητής έλεγξε τη φάση για οφσάιντ του Ισπανούφ φορ, με τον Τόμας, να είναι εκτεθειμένος και πήρε πίσω την απόφαση του.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη ο ΠΑΟΚ είχε τρεις-τέσσερις τελικές μπροστά από την εστία του Παναθηναϊκού αλλά η αυτοθυσία των πράσινων ήταν τέτοια με τους ποδοσφαιριστές να βάζουν μπροστά τα σώματα τους και να κόβουν κάθε μπάλα.

Οι τελικές και τα xgoals στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα xgoals στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA


Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους πράσινους με τρεις αλλαγές σε σχέση με τη νίκη του επί του Βόλου. Οι Λύρατζης, Κάργας και Τάισον επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων αντί των Βιεϊρίνια, Κουλιεράκη και του τραυματία Νάρεϊ.

Ο Κοτάρσκι υπερασπίστηκε σε ένα ακόμη ματς την εστία του Δικεφάλου με τον Λύρατζη να ξεκινάει στο δεξί άκρο και τον Ράφα Σοάρες αριστερά ενώ οι Ίνγκασον - Κουλιεράκης ήταν το δίδυμο των στόπερ. Στο έπαιξαν οι Αουγκούστο και Ντάντας με τον Κωνσταντέλια να ξεκινάει στο αριστερό άκρο τον Ζίβκοβιτς στο δεξί και τον Τάισον ως δεκάρι πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με μια αλλαγή σε σχέση με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο όπως και αναμενόταν. Ο Μάγκνουσον ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Σάρλια.

Οι πράσινοι είχαν τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ με τον Σάντσες να παίζει δεξιά, τον Χουάνκαρ αριστερά και τους Μάγκνουσον - Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στο κέντρο ήταν οι Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν με τον Παλάσιος να ξεκινάει στο δεξί άκρο, τον Μπερνάρ αριστέρα και τον Σπόραρ στην κορυφή.

Απείλησε πρώτος ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι της Τούμπας άνηκε στον Παναθηναϊκό και ήρθε στο 11' όταν ο Παλάσιος έκανε μια βαθιά μπαλιά προς τον Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος με τη μία έδωσε στον Σπόραρ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι. Έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κροάτη γκολκίπερ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Ζίβκοβιτς. Σε γύρισμα από τα αριστερά οι Τάισον - Ολιβέιρα άλλαξαν τη μπάλα ο Πορτογάλος έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει, έφτασε στον Σέρβο εξτρέμ που έκανε το γυριστό και ο Μπρινιόλι έδιωξε με το ένα χέρι. Έξι λεπτά αργότερα ο Τάισον έκλεψε τη μπάλα, έκανε το σουτ το οποίο έφυγε εκτός εστίας.

Ο Μπερνάρ με οβίδα έβαλε μπροστά το τριφύλλι

Στο 38' ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην επίθεση από τα αριστερά με τον Μάγκνουσον να δίνει στον Χουάνκαρ αυτός τη γύρισε παράλληλα προς τον Σπόραρ ο οποίος μπερδεύτηκε με τον Τσέριν αλλά ο Σλοβένος φορ κατάφερε να δώσει την πάσα στον Μπερνάρ που με μια οβίδα με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του Κοτάρσκι για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός μια εξαιρετική στιγμή για να ισοφαρίσει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος όταν στο 43' ο Αουγκούστο πήρε τη μπάλα στα πόδια του, είχε χώρο, τον εκμεταλλεύτηκε, έκανε το σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Δύο ευκαιρίες με τον Σπόραρ για να "κλειδώσει" τη νίκη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να μπαίνει στο ματς αντί του Λύρατζη. Ο Παναθηναϊκός και πάλι όμως ήταν αυτός που είχε δύο ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Σπόραρ. Αρχικά στο 47' ο Παλάσιος έδωσε ωραία στον Σπόραρ που μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Κοτάρσκι σταμάτησε την πορεία τη προς τα δίχτυα και την έστειλε πλάγιο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σλοβένος φορ και πάλι πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε έκανε τη σέντρα σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει τη μπάλα στα πόδια του και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 55' ο Ολιβέιρα έδωσε στον Ζίβκοβιτς ο οποίος από καλό σημείο έπιασε το σουτ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

Ισοφάρισε με Αουγκούστο ο ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και την ελαφρά υπεροχή στο ματς αλλά όχι ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 85'. Σε ψηλοκρεμαστή μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας ο Σένκεφελντ έκοψε τη μπάλα αλλά την έστειλε πάνω στον Αουγκούστο ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μπρινιόλι και έγραψε το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν ευχαριστημένος με το βαθμό της ισοπαλίας βγήκε στην επίθεση για να ψάξει ένα δεύτερο γκολ και τη νίκη.

Λύτρωσε τον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης

Στο 89' ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Μαντσίνι, απέφυγε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος τον πάτησε. Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση. Αυτό έγινε και εν τέλει ο Γερμανός ρέφερι άλλαξε την απόφαση του και έδωσε το πέναλτι.

Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε στο 92' και νίκησε τον Κοτάρσκι που βρήκε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να την διώξει. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 και πήρε ξανά κεφάλι στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει και πάλι και στα τελευταία λεπτά κατασκήνωσε στην περιοχή του "τριφυλλιού". Στο 90+6' σε σέντρα του Μπίσεσβαρ ο Μπράντον Τόμας γύρισε τη μπάλα προς τον Αουγκούστο ο οποίος δέχτηκε το μαρκάρισμα του Κλεϊνχέισλερ με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο διαιτητής έλεγξε τη φάση για οφσάιντ του Ισπανούφ φορ, με τον Τόμας, να είναι εκτεθειμένος και πήρε πίσω την απόφαση του.

Εν συνεχεία και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης στο 106' ο ΠΑΟΚ ήταν όλη την ώρα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, ο Κοτάρσκι έκανε τελική μπροστά στο πρώτο δοκάρι με τον Κώτσιρα να σταματάει τη μπάλα πάνω στη γραμμή ενώ εν συνερχεία υπήρχε αυτοθυσία από παίκτες του τριφυλλιού που έβαζαν τα σώματα τους σε κάθε σουτ των παικτών του ΠΑΟΚ.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργα, Ράφα Σοάρες (73' Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλια, Ολιβέιρα (73' Μπράντον Τόμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (59' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλη, Τσέριν, Παλάσιος (59' Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ.

Μην χάσετε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ