ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο (νέος) προπονητής μπορεί να περιμένει

Ο Πιέρ Ντρεοσί στο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού για τη Super League Interwetten.
Ο Πιέρ Ντρεοσί στο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντρεοσί που θα παραμείνει ανεξάρτητα απ’ το θέμα του προπονητή, ο Μιλόγεβιτς που δεν υπάρχει πια στο "κάδρο", ο Λουτσέσκου που δεν θα απασχολήσει, η ελληνική τριάδα των "πρώην" που δεν θα μπουν στο τραπέζι και η προτεραιότητα της Ευρώπης. Ο Κώστας Γουλής επιχειρεί να βάλει σε "κουτάκια" την προπονητολογία και όσα ισχύουν.

Φαντάζει κουραστικά... κλισέ, αλλά στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να είναι προτεραιότητα της καθημερινότητάς του, η προπονητολογία με ορίζοντα την καλοκαιρινή αλλαγή, ασχέτως αν αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σαφώς και η ζωή προχωράει και οι εξελίξεις προφανώς και τρέχουν ήδη πίσω απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, όμως όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού οφείλει να μείνει επικεντρωμένος στην τελική μάχη των επόμενων δύο εβδομάδων και στην προσπάθειά του να προλάβει το "τρένο" της Ευρώπης.

Και είναι αλήθεια πως εδώ κι αρκετές ημέρες, απ’ την ώρα που άρχισαν να "φουντώνουν" τα σενάρια της επόμενης ημέρας για τον "πράσινο" πάγκο, οι "πράσινοι" -τόσο σε επίπεδο διοικητικής πυραμίδας, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα- το έχουν διαχειριστεί πολύ προσεκτικά όλο αυτό, προκειμένου να μην χαθεί η προσήλωση στον τελικό στόχο. Το έχουν κρατήσει μακριά απ’ το αγωνιστικό τμήμα και όλη η ενέργειά τους έχει εστιαστεί στα τελευταία τέσσερα ματς.

Έτσι και μόνο έτσι, μπορεί και να προλάβει -στο τέλος της ημέρας- την 4η θέση, ανεξαρτήτως των συνθηκών που μπορεί να δημιουργηθούν λίαν συντόμως με το ενδεχόμενο τιμωρίας του Άρη, για την υπόθεση που έχει πάει πλέον στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο (νέος) προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί πάντως να περιμένει για δύο εβδομάδες, παρότι εσωτερικά γίνεται ήδη εδώ και καιρό προεργασία για την επόμενη μέρα. Επίσημα, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα προχωρήσει και δεν θα ολοκληρωθεί-ανακοινωθεί το παραμικρό, μέχρι να τελειώσουν τα playoffs. Κι αυτό είναι και το σωστό, διότι η ανακύκλωση της συγκεκριμένης κουβέντας δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην παρούσα φάση...

Επειδή, εντούτοις, έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν πολλά σενάρια και σκόρπιες πληροφορίες, που είναι -για την ώρα- πολύ μακριά απ’ το πώς κινείται ο Παναθηναϊκός, αλλά κι απ’ την ουσία του θέματος, ας επιχειρήσουμε να βάλουμε σε "κουτάκια" ορισμένα πράγματα...

1. Ο ΝΤΡΕΟΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Ιντριγκάρει πολύ σαν θέμα το "μένει-φεύγει" του Πιέρ Ντρεοσί στη θέση του General Manager του Παναθηναϊκού, η σύνδεσή του με τον Λάζλο Μπόλονι και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η συνεργασία του με τους "πράσινους" στην επικείμενη αποχώρηση του 68χρονου τεχνικού. Ο Γάλλος ΔΕΝ θα αποχωρήσει απ’ το "τριφύλλι" το καλοκαίρι, παρότι επίκειται αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Κι αυτό είναι κάτι που είναι ξεκάθαρο "εσωτερικά" εδώ και πολύ καιρό.

Ήταν ο κύριος λόγος που έμεινε ο Μπόλονι στη μεγάλη "κρίση" που δημιούργησε ο αποκλεισμός απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο κι έχει ήδη συζητήσει με την ιδιοκτησία την επόμενη μέρα όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το θέμα του συμβολαίου του είναι περισσότερο "τυπικό" και μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογράψει επέκταση για έναν χρόνο ακόμα κι αυτό δεν θα αλλάξει. Ο Ντρεοσί κινείται ήδη σαν "κομμάτι" του οργανισμού (και) για την επόμενη σεζόν, έχει μιλήσει για το τι θα κάνει και τι θα χρειαστεί να αλλάξει και θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει την οργάνωση και την εκτέλεση του πλάνου της νέας χρονιάς.

Προσοχή όμως! Όχι σαν "Ρόκα", δηλαδή με "λευκή επιταγή", αλλά με ξεκάθαρο έλεγχο, φρένα και συγκεκριμένες γραμμές. Με απλά λόγια, π.χ. στο θέμα του προπονητή δεν θα πάει να φέρει "Πογιάτος" και θα περάσει η εισήγησή του... αέρα. Ειδικά στο ζήτημα του προπονητή -σαν έρθει η ώρα- η απόφαση θα είναι "συλλογική".

2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΠΙΑ) ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ

Πάμε τώρα να δούμε κάποια πράγματα για ονόματα που γράφτηκαν, ειπώθηκαν ή ακούστηκαν. Με πρώτο αυτό του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Παναθηναϊκός ή για να ακριβολογούμε, άνθρωπος απ’ το ευρύτερο περιβάλλον του Παναθηναϊκού είχε όντως προσεγγίσει πριν από αρκετές εβδομάδες διερευνητικά τον Σέρβο τεχνικό, προκειμένου να τσεκάρει προθέσεις και διάθεση.

Έκτοτε, μετά κι από μία δεύτερη κουβέντα που έγινε (προφανώς την περίοδο που ο Μιλόγεβιτς είχε έρθει στην Ελλάδα) δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο. Και δεν θα υπάρξει κάτι άλλο από εδώ και πέρα. Κι όταν πριν από λίγες ημέρες οι Σέρβοι το έκαναν... λύσσα, γράφοντας για "δεδομένη συμφωνία", η κατηγορηματική διάψευση του Παναθηναϊκού, δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου. Έγινε, διότι δεν υπάρχει πλέον κανένα απολύτως θέμα...

3. ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Έτερο ιντριγκαδόρικο concept, απ’ τη στιγμή που ο Ρουμάνος, πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, κυκλοφορεί... ελεύθερος κι ωραίος και διάφορες συγκεχυμένες πληροφορίες τον φέρνουν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Κανένα απολύτως θέμα δεν υπήρξε και ούτε πρόκειται να υπάρξει με τον Λουτσέσκου, για πολλούς και διάφορους λόγους. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, δεν υπήρξε και καμία επαφή -είτε απευθείας, είτε μέσω άλλου προσώπου- από τον Παναθηναϊκό μαζί του.

Δεν είναι μόνο θέμα "κασέ" ή απαιτήσεων από πλευράς μπάτζετ, είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη φιλοσοφία του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος ούτως ή άλλως βλέπει ήδη εκτός Ελλάδας τον επόμενο σταθμό του.

4. ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΡΩΗΝ"

Όποτε υπάρχει "προπονητολογία" στον Παναθηναϊκό, πάντα επανέρχονται στο... προσκήνιο κι ονόματα πρώην τεχνικών του και κυρίως Ελλήνων που εργάστηκαν στο "τριφύλλι" τα τελευταία 9-10 χρόνια. Με πρώτο όλων, αυτό του Γιάννη Αναστασίου, που είναι σταθερά στους υποψήφιους, αλλά δύο φορές -μία μετά τον Στραματσόνι και μία μετά τον Πογιάτος- χτύπησε σε... δοκάρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε ο "Γιόχαν", ούτε κάποιος απ’ τους Μαρίνο Ουζουνίδη ή Γιώργο Δώνη (οι οποίοι δεν χώρισαν και με τον καλύτερο τρόπο με τον Γιάννη Αλαφούζο) θα παίξει στις υποψηφιότητες της επόμενης ημέρας. Σίγουρα εξετάζονται (και) περιπτώσεις προπονητών που πέρασαν απ’ την Ελλάδα (και ίσως και πιο "τσιμπημένες" οικονομικά), αλλά η λογική με την οποία θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός, είναι σε κάποιον που δεν θα έχει ήδη φθαρεί στο "τριφύλλι".

5. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Κουβέντα που έχει πέσει στο τραπέζι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Τούτη τη φορά όμως, όλα δείχνουν πως θα υλοποιηθεί. Όχι για να υπάρχει κάποιος που θα "γαβγίζει" στα αποδυτήρια, παίρνοντας αυτό το "βάρος" απ’ τον προπονητή (κι απ’ τον Ντρεοσί, που έχει δείξει πως δεν κινείται με αυτόν τον τρόπο αποδυτηριακά), αλλά για να υπάρχει και κάποιος που θα δίνει "νεύρο" στον πάγκο. Ειδικά σε συνθήκες και καταστάσεις που "καίνε", ο πάγκος του Παναθηναϊκού, υπήρχαν φορές που έμοιαζε πολύ... flat, απέναντι σε αντιπάλους που έφτιαχναν "κλίμα" προς τον 4ο και τον διαιτητή απ’ το πρώτο λεπτό.

Εκεί λοιπόν θα υπάρξει κίνηση, απλώς -επειδή ακριβώς δεν μιλάμε για εύκολη υπόθεση- η επιλογή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ακριβής. Κι όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή, απ’ αυτές που θα έρθουν. Περισσότερα θα φανούν άλλωστε, μετά την 16η Μαΐου, βγει-δεν βγει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη...

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με Υγεία!

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ