ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Στον Μίλτο Τεντόγλου και ο Κριστιάνο θα έδινε το τελευταίο πέναλτι για να το εκτελέσει

Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει το μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει το μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023 MATTHIAS SCHRADER / AP PHOTO

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος είναι πλέον κάτοχος όλων των τίτλων στο μήκος φτάνοντας στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου με τον αγαπημένο του τρόπο, στο τελευταίο άλμα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ της Πέμπτης (24/08) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη και πρόσθεσε στο παλμαρέ του τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε, αυτόν του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Μόνο που αυτό το χρυσό ουσιαστικά κατακτήθηκε πριν από 13 μήνες. Στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γουάνγκ στο τελευταίο άλμα έκλεψε την μπουκιά από το στόμα του Έλληνα πρωταθλητή.

Σε έναν αγώνα στον οποίο όλα τα άλματα του Τεντόγλου ήταν μεγαλύτερα από των 12 του τελικού με εξαίρεση το τελευταίο του Κινέζου, ο σπουδαίος άλτης δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό.

Ο μονόδρομος του χρυσού στη Βουδαπέστη

Εκείνο το βράδυ ο απόλυτος κυρίαρχος του μήκους έθεσε τον επόμενο στόχο του που δεν ήταν άλλος από το να βρεθεί στην κορυφή ένα χρόνο αργότερα στη Βουδαπέστη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε όλες τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του τόνιζε πως ήθελε όσο τίποτα άλλο αυτό το χρυσό. Όλοι μας τότε γνωρίζαμε πως θα εξελισσόταν αυτό εφόσον ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν καλά.

Το επιβεβαίωσε πριν πετάξει για τη Βουδαπέστη στις δηλώσεις που έκανε. "Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ έτοιμος" ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε μια δήλωση που δεν χορούσε παρερμηνείες.

Έστειλε το μήνυμα από την αρχή

Όσοι γνωρίζουν τον Μίλτο Τεντόγλου ήξεραν πως θα έδινε ό,τι είχε και δεν είχε για να φτάσει στην επίτευξη του μεγάλου του στόχου. Αυτό φρόντισε να το δείξει με το "καλημέρα".

Το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,50μ. ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση στους αντιπάλους του πως πήγε σε αυτόν τον τελικό για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού.

Με αυτό ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία του στο βάθρο όμως ο εξαιρετικός Γέιν Πίνοκ του απάντησε στο δεύτερο άλμα του με ακριβώς την ίδια επίδοση και ο τελικός θα κρινόταν στο τελευταίο άλμα.

Η "καληνύχτα" ανήκε στον Τεντόγλου

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ήταν φανερό ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έψαχνε το μεγάλο άλμα. Αυτό που θα του έδινε το χρυσό μετάλλιο.

Στην πρώτη του συνέντευξη στο SPORT24 πριν από τέσσερα ο τεράστιος άλτης του Γιώργου Πομάσκι μας είχε δηλώσει, "τρώω πίεση για πρωϊνό". Η πορεία του στη συνέχεια έχει αποδείξει την ακολουθία του λόγου με τις πράξεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε φόρα, προσγειώθηκε στο 8,52μ και είπε "καληνύχτα" στους αντιπάλους του. Η απίστευτη ψυχραιμία του όταν όλοι οι υπόλοιποι λυγίζουν θα έκανε ακόμα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να του δώσει το τελευταίο πέναλτι αν ήταν ποδοσφαιριστής.

Βλέποντας την αντίδρασή του όλοι τρόμαξαν, αλλά εκείνος απλά δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έχασε ένα μεγάλο ρεκόρ επειδή το παπούτσι του άφησε αποτύπωμα.

Αυτό παραδέχτηκε και στις δηλώσεις που έκανε μετά την κατάκτηση του χρυσού τονίζοντας πώς το άλμα του ήταν περίπου στα 8,70μ. Μπορεί το Πανελλήνιο ρεκόρ να μην ήρθε τώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έρθει στο άμεσο μέλλον.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ακόμα μόλις 25 χρονών και είναι ήδη ο απόλυτος κυρίαρχος του μήκους σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Αντί επιλόγου προτιμώ να βάλω το video που αναδεικνύει το μεγαλείο αυτού του τεράστιου αθλητή. Ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε ρυθμό στον Γέιν Πίνοκ στην τελευταία του προσπάθεια που μπορούσε να του στερήσει το χρυσό.

Το απόλυτο fair play την ώρα που κρινόταν το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ