ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός πόλο γυναικών: Μανιακές με τους τίτλους

LEN WOMEN EUROLEAGUE 2020-2021 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÍÔÏÕÍÁÉÔÓÂÁÑÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
LEN WOMEN EUROLEAGUE 2020-2021 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÍÔÏÕÍÁÉÔÓÂÁÑÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού μετέτρεψαν τον εφιάλτη της αγωνιστικής απραξίας σε όνειρο και κατέκτησαν την Euroleague μέσα από την παρανοϊκή τους άμυνα.

Η Βουδαπέστη μπορεί να γίνει πλέον και με την βούλα η αγαπημένη ευρωπαϊκή πόλη των τμημάτων πόλο του Ολυμπιακού. Εκεί κατέκτησαν το πρώτο τους ευρωπαϊκό οι άνδρες και στην ίδια πόλη τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη κατέκτησαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την Euroleague.

Μια κορυφή η οποία ήρθε μέσα από τα όνειρα που είχαν όλη τη χρονιά οι ερυθρόλευκες. Οι δηλώσεις του Χάρη Παυλίδη κρύβουν όλη την αλήθεια αυτής της χρονιάς.

Ποιος θα τους έλεγε πως μέσα στον κορονοϊό, τις αλλεπάλληλες διακοπές και την αγωνιστική απραξία θα κατάφερναν να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Εκείνες το πίστεψαν και με όπλο το μέταλλο τους κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πράξη.

Μπορεί το Ευρωπαϊκό του 2015 να έβαλε φρένο στην πανίσχυρη Σαμπαντέλ όμως αυτό στη Βουδαπέστη έχει άλλη γλύκα για τα κοινά μέλη του θριάμβου. Μια παρέα κοριτσιών αποτελούμενη μόνο από Ελληνίδες και με τις τρεις από την δεκατριάδα να είναι μόλις 17 ετών κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή.

Για να συμβεί αυτό τόσο στον ημιτελικό με την Ούιπεστ, όσο και στον τελικό με την Ντουναϊσβάρος έπρεπε να παίξει ο Ολυμπιακός άμυνα. Παρανοϊκή άμυνα όπως ορθά την χαρακτήρισε ο Χάρης Παυλίδης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, εκεί όπου η μπάλα ήταν πιο βαριά οι ερυθρόλευκες ύψωσαν τοίχος μπροστά από την εστία της Χρυσής Διαμαντοπούλου. Σαν αυτό που βρήκε στο τέλος το σουτ της Σιλάνγκι που σταμάτησε στο εξαιρετικό μπλοκ της Χριστίνας Τσουκαλά.

Τώρα, θα μου πείτε ότι για να πάρει μία ομάδα ένα τίτλο πρέπει και να σκοράρει. Στον τελικό εκείνη που βρήκε μπροστά ήταν η Βασιλική Πλευρίτου. Τα τρία γκολ που πέτυχε είναι απλά ένας αριθμός. Αυτό που έβαλε και χάρισε τον τίτλο στις ερυθρόλευκες πέρα από μεγάλη κλάση χρειάζεται και ψυχραιμία χειρούργου και η Βασιλική Πλευρίτου την είχε και με αυτό το τέρμα της έβαλε χαμόγελο στα χείλη της Μαργαρίτας Πλευρίτου η οποία είχε φύγει νωρίτερα από το ματς με τρεις αποβολές.

Δεν ήταν όμως μόνο εκείνη που έκανε σπουδαία δουλειά. Όλες οι ερυθρόλευκες έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Τρανό παράδειγμα η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη η οποία έπαιξε μπόλικο ξύλο με τις Ουγγαρέζες με το διαιτητικό δίδυμο να σφυρίζει πολλές αδιάφορα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από έξι χρόνια με μια παρέα Ελληνίδων επιβεβαιώνοντας ότι το ελληνικό πόλο παραμένει το άθλημα με τις περισσότερες επιτυχίες σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Όλα αυτά με εγκαταστάσεις που δεν αρμόζουν στο επίπεδο των επιτυχιών του και σίγουρα με την προβολή που είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτές. Ας ελπίσουμε πως έστω και τώρα θα προχωρήσουν τα σχέδια που υπάρχουν ώστε να μπορέσουν επιτέλους οι αθλητές και οι αθλήτριες να αποκτήσουν τις εγκαταστάσεις που τους αρμόζουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ