VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με υπογραφή Τζουλιάνι

Τζουλιάνι και Ιντάλγκο ποζάρουν χαμογελαστοί με την κούπα
Τζουλιάνι και Ιντάλγκο ποζάρουν χαμογελαστοί με την κούπα EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για το μάθημα βόλεϊ που προσέφεραν στον τέταρτο τελικό με τον ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ολυμπιακού, για την κατάκτηση του τίτλου που φέρει την υπογραφή του Τζουλιάνι και την επόμενη ημέρα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το βράδυ της Παρασκευής τον τίτλο του πρωταθλητή, αφού επικράτησε 3-0 σετ του ΠΑΟΚ. Το θέμα όμως είναι ο τρόπος που το κατάφεραν αυτό οι ερυθρόλευκοι.

Η εμφάνιση της ομάδας του Πειραιά ήταν εντυπωσιακή σε όλους τους τομείς και έδειξε όλους τους τομείς που έχουν δουλέψει οι ερυθρόλευκοι μέσα στη χρονιά και κυρίως τους τομείς στους οποίους πόνταρε ο Τζουλιάνι.

Ο Ιταλός έφτιαξε μια ομάδα με στόχο να κυριαρχήσει στο σερβίς, δούλεψε τρομερά το μπλοκ άμυνα παρά το γεγονός ότι δεν είχε τον κίλερ που θα τελείωνε τις ψηλές μπάλες και πόνταρε πολλά στην προσωπικότητα των παικτών του.

Το σέρβις έκανε την αρχή το μπλοκ άμυνα τελείωσε το ματς

Πάμε να αναλύσουμε το τι είδαμε στην PAOK Sports Arena, αλλά και όλη τη χρονιά από την ομάδα του Τζουλιάνι. Ο Ολυμπιακός πίεσε από τη θέση του σερβίς και αυτό αποτυπώνεται στους επτά άσους και το μόλις 31% που είχε ο ΠΑΟΚ στις άριστες υποδοχές.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γουόλς πολλές φορές να τρέχει για να μοιράσει το παιχνίδι και να γίνεται προβλέψιμος. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε μόλις 26 από τις 72 επιθέσεις του με το μπλοκ άμυνα του Ολυμπιακού να δουλεύει ρολόϊ.

Είναι φυσιολογικό οι περισσότεροι να μένουν μόνο στον αριθμό των μπλοκ που φέρνουν άμεσα πόντο, όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε 36 άμυνες τελειώνοντας 17 κόντρα μπάλες.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έβγαλε 23 άμυνες και είχε μόλις έξι τελειωμένες κόντρα επιθέσεις. Αν σε αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι ο Δικέφαλος επί της ουσίας δε δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο σερβίς δίχως να έχει κάποιο άσο καταλαβαίνουμε πως οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη.

Ο στρατηγός Τράβιτσα, ο καταλυτικός Κουμεντάκης και το μεγάλο κέρδος

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της σεζόν για τον Ολυμπιακό θα αναφέρουμε ότι οι ερυθρόλευκοι την Άνοιξη του 2022, παρά τις απώλειες των τίτλων αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω στον Αλμπέρο Τζουνιάλι.

Ο Ιταλός κόουτς με το πλούσιο βιογραφικό ήταν εκείνος που ανέλαβε να χτίσει την ομάδα από την αρχή με δικές του επιλογές και αποφάσισε να ποντάρει πάνω σε παίκτες που ήξερε από το ιταλικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, κανείς δεν μπορούσε να αμφιβάλει για την ποιότητα παικτών όπως ο Τράβιτσα και ο Ιντάλγκο. Με τον πρώτο να είναι αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου και τον δεύτερο να πυροβολεί από τη θέση του σερβίς. Ο Παγένκ ήταν ήδη εδώ και παρέμεινε, ενώ ο Στερν μπορεί να μην είναι ο κίλερ διαγώνιος, ωστόσο κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα πρέπει να σταθούμε και σε κάποιους παίκτες που δεν έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως για παράδειγμα ο Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Ο Ράφα έκανε μακράν της δεύτερης την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και αυτά που έκανε ειδικά στον τρίτο τελικό είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις. Απλά να αναφέρουμε ότι μετά το πρώτο σετ έπαιζε με το εντυπωσιακό 67% στην επίθεση!

Ο δεύτερος που πρέπει να σταθούμε είναι δικαιωματικά ο Τζιάβρας. Ο 24χρονος λίμπερο δούλεψε και στάθηκε εξαιρετικά, οπότε ο Ολυμπιακός βρήκε διπλά κερδισμένος αφού πλέον έχει έναν λίμπερο για να στηριχτεί πάνω του για πολλά χρόνια.

Κρατάει τον κορμό και προχωρά σε συγκεκριμένες κινήσεις

Η ικανοποίηση που υπάρχει φαίνεται και από τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την επόμενη σεζόν με τον Ολυμπιακό να κρατά σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του και να προχωρά σε λίγες βελτιωτικές κινήσεις.

Μία από αυτές φυσικά θα είναι και ο Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος θα επιστρέψει σε ένα γνώριμο για εκείνον περιβάλλον έπειτα από δώδεκα χρόνια.

Την ίδια ώρα αναμένεται να αποκτηθεί ακόμα ένας παίκτης ως λίμπερο που θα αναλάβει να βοηθήσει τον Τζιάβρα και μπορεί να έχουμε αλλαγές στις θέσεις των Ελλήνων κεντρικών.

Ο ΠΑΟΚ πνίγηκε στο άγχος του

Πάμε τώρα και στον ηττημένο. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε αυτούς τους τελικούς όντας θεωρητικά πιο φορμαρισμένος με την εικόνα του ειδικά στο Final 4 του Κυπέλλου και στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετική.

Ο Δικέφαλος ήταν εξαιρετικός και κατά διαστήματα στους τρεις πρώτους τελικούς όμως δεν είχε διάρκεια. Στον τέταρτο τελικό έμοιαζε να έχει μείνει στο Μελίνα Μερκούρη. Για την ακρίβεια στο 2-0.

Γιατί από το δεύτερο σετ στο Ρέντη και έπειτα ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ειδικά στο ματς της PAOK Sports Arena έμοιαζε πνιγμένος από το άγχος του με πολλά εύκολα (για την ποιότητα των παικτών του) λάθη και με έντονο εκνευρισμό.

Όλα αυτά άφησαν μια κακή εικόνα στο φινάλε της σεζόν για τον ΠΑΟΚ που δεδομένα δεν την αξίζει η ομάδα του Μιλενκόσκι και η διαφορά της με τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτή που δείχνουν τα σετ του τέταρτου τελικού.


TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ