VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Ο μπουρλοτιέρης Φοίνικας έβαλε φωτιά στο καλύτερο πρωτάθλημα βόλεϊ της δεκαετίας

Οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου πανηγυρίζουν.
Οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου πανηγυρίζουν. EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Φοίνικα Σύρου που δείχνει ικανός ακόμα και το τρεμπλ, αλλά και για το all in του Ολυμπιακού στο βόλεϊ γυναικών που έφερε το πλεονέκτημα έδρας.

Πριν το πρώτο σερβίς της χρονιάς υπήρχε μεγάλη γκρίνια σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Volley League των ανδρών, αλλά και για τον αριθμό των ομάδων.

Ο γράφων είναι ξεκάθαρα υπέρ τόσο του μικρού αριθμού ομάδων στη Λίγκα όσο και σε αυτό το σύστημα διεξαγωγής. Δυστυχώς, ακόμα και με τα έσοδα από το στοίχημα, οι ομάδες που μπορούν να έχουν ανταγωνιστικά σύνολα λόγω της αγοράς δεν είναι πάνω από οκτώ, άντε να πάμε στις δέκα. Περισσότερες δεν γίνεται δυστυχώς.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα διεξαγωγής τα όσα βλέπουμε εδώ και πέντε εβδομάδες που έχουν ξεκινήσει τα playoffs, στη μορφή του μίνι πρωταθλήματος, δικαιώνουν όσους τα επέλεξαν. Από το βράδυ του Σαββάτου και η νίκη του Φοίνικα επί του Παναθηναϊκού έχουμε τρεις ομάδες με διαφορά δύο βαθμών, ενώ εάν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει με καθαρό τρίποντο απέναντι στον Μίλωνα τότε θα έχουμε μια τετράδα με τέσσερις βαθμούς διαφορά πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε όπου όλοι έχουν να παίξουν με όλους.

Ο Φοίνικας δείχνει ικανός για το τρεμπλ

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Φοίνικας Σύρου εντυπωσιάζει στο φινάλε της χρονιάς και δείχνει ικανός μετά το Σούπερ Καπ να κατακτήσει τόσο το Κύπελλο της ερχόμενης εβδομάδας, όσο και το πρωτάθλημα (εκκρεμεί και η συνέχεια του Λιγκ Καπ).

Οι Συριανοί επένδυσαν ξανά, δημιούργησαν μια εξαιρετική ομάδα και είναι έτοιμοι για την καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους. Το κλειδί αυτής της παρουσίας είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και οι ξεκάθαροι ρόλοι που έφερε στην ομάδα ο Γιόσκο Μιλενκόσκι. Ο κόουτς των Συριανών εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα όπλα της ομάδας του και καλύπτει τις όποιες αδυναμίες έχει.

Φυσικά, όπως και κάθε προπονητής έτσι και αυτός χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία. Πίεση στο σερβίς, υπεροχή πάνω στο φιλέ, εξαιρετικό μπλοκ - άμυνα και ο εξαιρετικός Μιχάλοβιτς είναι οι τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους πατούν οι Συριανοί και δείχνουν να βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Κανένας από τους πρωταγωνιστές του Φοίνικα δεν υστερεί. Αντίθετα, όλοι μαζί συμπληρώνουν ένα εξαιρετικό παζλ που δείχνει ικανό να πάρει και τους άλλους τίτλους.

Κι αν κριθεί ο τίτλος στην τελευταία αγωνιστική;

Φυσικά οι Συριανοί δεν παίζουν μόνοι τους. Σε αυτές τις πέντε αγωνιστικές είναι δεδομένο ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν κι εκείνοι τις πιθανότητές τους για τίτλο.

Οι πράσινοι χρειάζεται να παραμείνουν σταθεροί και να καταφέρουν να βρουν τον τρόπο να νικήσουν τον Φοίνικα. Βέβαια, για να φτάσουν μέχρι εκεί θα πρέπει πρώτα να επικρατήσουν απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αφού το ματς με την ομάδα της Σύρου είναι στην τελευταία αγωνιστική. Φανταστείτε τώρα σε αυτό το ματς να κρίνεται και ο τίτλος!

Από την άλλη ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πρέπει να λύσουν περισσότερα θέματα για να φανούν ανταγωνιστικοί. Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν σταθερότητα και τον ηγέτη που θα κουβαλήσει την ομάδα στα δύσκολα, ενώ από την άλλη ο Δικέφαλος πρέπει να επιστρέψει στις εμφανίσεις της κανονικής περιόδου.

Όπως και να έχει ο δεύτερος γύρος της β φάσης προμηνύεται συναρπαστικός και τις απαντήσεις θα μας τις δώσουν οι αθλητές μέσα στο τάραφλεξ και σε γεμάτα πια γήπεδα.

Το all in που βγήκε στον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός που μπήκε σε μπελάδες

Πάμε τώρα και στο βόλεϊ γυναικών, εκεί όπου ο Ολυμπιακός με τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο γύρο κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και μαζί το πλεονέκτημα έδρας.

Η παρουσία του Παρίζι στον πάγκο σε συνδυασμό με την απόκτηση της Άγκοστ ήταν δύο κινήσεις που αποδείχθηκαν καθοριστικές, ενώ το all in έγινε με την επιστροφή της Αρέτας Κονόμη η οποία βελτίωσε το κομμάτι της υποδοχής στο οποίο είχαν μεγάλο πρόβλημα οι ερυθρόλευκες.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε κάποια φάση επτά βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, όμως στη συνέχεια κατάφερε να καλύψει αυτή τη διαφορά εκμεταλλευόμενος τις απώλειες βαθμών που είχαν οι πράσινες.

Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο για τις ερυθρόλευκες. Με αυτήν την πρωτιά ο Ολυμπιακός έριξε σε μπελάδες τον Παναθηναϊκό. Ο Παρίζι και οι παίκτριές του μπορούν να φτάσουν μέχρι τους τελικούς δίχως να ιδρώσουν. Να με συμπαθούν η Λαμία και ο Άρης με την Θέτιδα, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να βάλουν δύσκολα στις ερυθρόλευκες.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περάσει στον πρώτο γύρο τον ΑΟ Θήρας και μετά από τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το Τριφύλλι θα πρέπει να παίξει στα κόκκινα εάν θέλει να επιστρέψει στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Δίχως αμφιβολία το all in βγήκε απόλυτα στον Ολυμπιακό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός παρά το βάθος που έχει στον πάγκο του πολλές φορές έμοιαζε να ξεμένει από λύσεις και να μην το εκμεταλλεύεται.

Όπως και να έχει κι εκεί περιμένουμε να δούμε ένα συναρπαστικό φινάλε στο πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι θεωρητικά οι δύο ομάδες που αναμένεται να βρεθούν στους τελικούς.

TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ