OPINIONS

Ο Αλκαράθ δεν θέλει να είναι ο νέος Ναδάλ και προκαλεί ήδη απελπισία στους αντιπάλους του

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει στο Miami Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει στο Miami Open 2022 MARTA LAVANDIER / AP PHOTO

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατέκτησε το τουρνουά στο Miami Open και ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον 19χρονο Ισπανό που δείχνει έτοιμος να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους διεκδικητές των Grand Slam.

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο. Μέσα σε αυτές τις έντεκα λέξεις του Νίκου Καββαδία μπορεί κανείς να περιγράψει όσα νιώθει κάποιος βλέποντας όσα κάνει ο Κάρλος Αλκαραθ μέσα στα κορτ.

Σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 19 του χρόνια και ήδη έχει πετύχει πολλά και δείχνει έτοιμος για ακόμα περισσότερα αφού διαθέτει όλο το πακέτο για να το πράξει. Γεννημένος στη Μούρθια στις 5 Μαΐου του 2003 έδειξε από μικρός ότι έχει έρθει στον κόσμο για να πετύχει πολλά πράγματα στο τένις.

Ο Χουάν Κάρλος Φερέρο έχει στα χέρια του ένα ατόφιο διαμάντι το οποίο αναγκάζει εχθρούς και φίλους να του βγάλουν το καπέλο.

Πλήρες πακέτο

Σε όλους τους νέους αθλητές που βλέπουμε να έρχονται τα τελευταία χρόνια ψάχνουμε να βρούμε τα στοιχεία που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν και θα τους οδηγήσουν μελλοντικά να ηγηθούν στη νέα εποχή του τένις.

Μπορεί να είναι θεωρητικά νωρίς και κανείς να μην ξέρει πως θα εξελιχθεί το μέλλον, αλλά ειλικρινά ο Κάρλος Αλκαράθ μοιάζει ήδη να έχει όλο το πακέτο για να το πράξει.

Σχεδόν όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού του είναι ήδη πάνω από το μέσο όρο και σε συνδυασμό με την εμπειρία που θα αποκτά και τη δεδομένη σκληρή δουλειά που ρίχνει θα έρχεται και η βελτίωση. Αυτό είναι και το πιο τρομακτικό στην περίπτωσή του.

Δεν θέλει να είναι ο νέος Ναδάλ, αλλά ο Αλκαράθ

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα έγραψε ο Ραφαέλ Ναδάλ στο twitter για τον τρομερό Ισπανό ο οποίος για πολλούς είναι ο νέος Ράφα.

Εκείνος δεν θέλει να αποκτήσει αυτή την ταμπέλα, όχι γιατί δεν είναι τιμητικό να σε συγκρίνουν με τον θρυλικό Ισπανό, αλλά γιατί επιθυμεί να γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού του.

Άλλωστε, μετά την κατάκτηση του τουρνουά στο Miami Open το φώναξε με θράσος. "Θέλω να κατακτήσω Grand Slam" είπε και ποιος μπορεί να του πει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει όχι στο μέλλον, αλλά άμεσα.

Φέρνει απελπισία στους αντιπάλους του

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όσο ιερόσυλο κι αν ακούγεται έχει αρκετά κοινά στο παιχνίδι του με τον Ράφα. Ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει λύσεις όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο και η απελπισία που φέρνει πολλές φορές στους αντιπάλους του παραπέμπουν σε μεγάλο βαθμό στον Ναδάλ.

Τόσο στο Miami, όσο και στο Indian Wells υπήρχαν στιγμές που οι αντίπαλοί του ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν θεωρώντας ότι είχαν πάρει έναν πόντο, αλλά ξαφνικά έβλεπαν τα μπαλάκια να περνούν από δίπλα τους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Χούρκατς: "Είναι απίστευτο το πόσο απίστευτα καλός είναι". Μέσα σε λίγες λέξεις όχι μόνο περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματά του ο 25χρονος Πολωνός, αλλά και όσα αισθάνονται εκείνοι που αντιμετωπίζουν τον Αλκαράθ.

Τα σπουδαία για τον Ισπανό είναι μπροστά και εμείς πιθανότατα γινόμαστε μάρτυρες της εκκίνησης μιας τεράστιας καριέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ