MIAMI OPEN

Miami Open: Ο Αλκαράθ ισοπέδωσε και τον Ρουντ στον τελικό

Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after defeating Hubert Hurkacz, of Poland, during the Miami Open tennis tournament semifinals Friday, April 1, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Marta Lavandier)
Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after defeating Hubert Hurkacz, of Poland, during the Miami Open tennis tournament semifinals Friday, April 1, 2022, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Marta Lavandier) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, επικράτησε 2-0 σετ του Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε τον τίτλο στο Miami Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια είναι ο νέος πρωταθλητής του Miami Open. Ο 18 ετών και 11 μηνών Ισπανός, πραγματοποίησε ακόμη μια φοβερή εμφάνιση, κέρδισε στον τελικό του Masters της Φλόριντα τον Κάσπερ Ρουντ (Νο6) και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεαρότερος τενίστας που κατακτά τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μάλιστα, με τη νίκη επί του 23χρονου Νορβηγού στον τελικό, έγινε ο 1ος Ισπανός που στέφεται πρωταθλητής στο Μαϊάμι μετά από οκτώ αποτυχημένες προσπάθειες συμπατριωτών του σε τελικούς, και ταυτόχρονα, έγινε ο 3ος νεαρότερος τενίστας (μετά τους Τσανγκ και Ναδάλ) που φτάνει σε τίτλο Masters τουρνουά.

Ο απίθανος Αλκαράθ, μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά την προηγούμενη εβδομάδα στο Indian Wells Masters, πήγε στο Μαϊάμι και κέρδισε έξι συνεχόμενα ματς χάνοντας συνολικά μόλις ένα set και με 7-5, 6-4 επί του Ρουντ, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο Miami Open.

Παίζοντας τένις πολύ υψηλής ποιότητας, ο Αλκαράθ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Ρουντ, κι αφού γύρισε από το 1-4 του 1ου set, κατέκτησε 12 από τα τελευταία 17 games του τελικού, για να φτάσει στην εντυπωσιακή επικράτηση.

Ο 18χρονος Ισπανός χρειάστηκε μια ώρα και 50 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Νορβηγού, ο οποίος αντιμετώπισε και ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, παίρνοντας ιατρικό timeout στα μέσα του 2ου set.

Αν και μπήκε… “ψαρωμένος” στον τελικό, ο μικρός δεν “μάσησε” στην πορεία, βρήκε ρυθμό και δεν κοίταξε πίσω του, βγάζοντας στο court τον καλύτερό του εαυτό.

Με 45/68 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Αλκαράθ, που εκμεταλλεύτηκε 4/9 break points και παρά το γεγονός ότι ο Ρουντ του έσπασε το σερβίς από μια φορά σε κάθε set, είχε τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα.

Αυτός είναι ο 3ος ΑΤΡ τίτλος στην καριέρα του Αλκαράθ και 1ος σε επιφάνεια πέραν του χώματος. Νωρίτερα στην καριέρα του, στέφθηκε πρωταθλητής στο 250άρι του Ούμαγκ (2021) και στο 500άρι του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2022). Συνολικά, μετράει 3/3 σε τελικούς. Δείγμα, της σπουδαίας προσωπικότητας που προσπαθεί να χτίσει.

Στην πορεία του στο Μαϊάμι, κέρδισε κατά σειρά, τους: Φούτσοβιτς (Νο55), Τσίλιτς (Νο23), Τσιτσιπά (Νο5), Κετσμάνοβιτς (Νο48), Χούρκατς (Νο10) και Ρουντ (Νο8).

Σπουδαίο επίτευγμα, ακόμη ένα, για τον 18χρονο, το γεγονός ότι από την Δευτέρα (4/4) θα είναι το νέο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από το Νο16 που βρισκόταν στην έναρξη του Miami Open, θα κερδίσει πέντε θέσεις με τον τίτλο στη Φλόριντα και θα κάνει το άλμα για να βρεθεί μια ανάσα από το Top10.

Ο Ρουντ, με την πορεία του μέχρι τον παρθενικό Masters τελικό της καριέρας του, θα κερδίσει και αυτός μια θέση, βελτιώνοντας το ρεκόρ καριέρας του, μιας και από το προηγούμενο career high No8, θα βρεθεί στο Νο7.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS MIAMI OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ