OPINIONS

Συμφωνία μυαλού και καρδιάς

Συμφωνία μυαλού και καρδιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα ήταν εκτός λογικής εάν ο Ολυμπιακός και ο Σίλβα αποφάσιζαν κάτι διαφορετικό. Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τη σημασία της παραμονής του Πορτογάλου στο λιμάνι.

Η «είδηση» της συνέντευξης Σίλβα και της «ανακοίνωσης» ότι θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο ότι μένει ο Πορτογάλος, όσο ότι ξεκαθαρίζει άμεσα - και προτού γίνει σίριαλ - το θέμα προπονητή.

Από τον Μάρτιο ο Ολυμπιακός ξέρει ότι μπορεί να προετοιμάσει με ψυχραιμία και άνεση χρόνου στις κινήσεις του τη νέα περίοδο, έστω κι αν χρειαστεί τελικά η δοκιμασία των προκριματικών για την Ευρώπη, κάτι που θα σημαίνει ανάγκη επίσπευσης διακοπών, μεταγραφών και γενικότερου σχεδιασμού.Για τους Πειραιώτες είναι σπουδαίο ότι διατηρούν στο τιμόνι της ομάδας έναν ικανότατο προπονητή, ο οποίος γνωρίζει πλέον πολύ καλά όλες τις καταστάσεις και τις ιδιαιτερότητες. Σε αντίθεση με το προηγούμενο καλοκαίρι όταν έπρεπε να «τρέξει» για να μάθει, να οργανώσει και να δημιουργήσει τον «δικό του» Ολυμπιακό.

Τώρα ο Σίλβα και ξέρει και έχει περιθώριο για πιο καθαρές αποφάσεις.Για τον Πορτογάλο είναι επίσης σημαντικό ότι παραμένει σε ένα σύλλογο που αποτελεί βήμα προόδου στην καριέρα του, αλλά και του παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρει αποτελεσματική δουλειά και να φτιάξει ακόμη περισσότερο το όνομά του στην ευρωπαϊκή προπονητική «πιάτσα». Η Πόρτο και η κάθε Πόρτο μπορούν να περιμένουν. Ο Σίλβα καταλαβαίνει ότι η δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό μπορεί να τον ωφελήσει κι άλλο, όσον αφορά στην επαγγελματική ανέλιξή του.

Για να φτάσουν στην απόφαση να δώσουν τα χέρια και να σεβαστούν τα συμβόλαια, ο Ολυμπιακός και ο Σίλβα έβαλαν «καρδιά», μα πιο πολύ χρησιμοποίησαν τη λογική τους. Είναι απολύτως ικανοποιημένοι από όσα έζησαν στη συνεργασία της πρώτης σεζόν, άρα έπαιξε ρόλο το συναίσθημα. Γνωρίζουν, ωστόσο, ότι η συνέχεια αυτής της συνεργασίας είναι προς κοινό όφελος. Κι ήταν ακόμη πιο «μυαλωμένη» η απόφασή τους, επειδή ξεκαθαρίστηκε τόσο άμεσα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η δουλειά για τη νέα περίοδο με ακόμη καλύτερες (και περισσότερο άνετες χρονικά) συνθήκες.Η επιτυχία, οι τίτλοι και η ευρωπαϊκή υπέρβαση δεν έρχονται κατά παραγγελία. Ούτε μπορεί κανείς να προεξοφλήσει ότι θα τα καταφέρει.

Η «χημεία» ανάμεσα στο club και στον προπονητή, η οργάνωση και ο σχεδιασμός στη δουλειά, η φιλοδοξία και τα υψηλά κίνητρα, αποτελούν ωστόσο πάντοτε στοιχεία που μειώνουν τις πιθανότητες λαθών και αυξάνουν τα ποσοστά για θετικά αποτελέσματα, διακρίσεις και επίτευξη των στόχων.Κι ο Ολυμπιακός με τον Σίλβα, ο Σίλβα με τον Ολυμπιακό, έκαναν αυτό που έπρεπε για να μειώσουν ρίσκα και να αυξήσουν πιθανότητες. Στο χέρι τους είναι να κάνουν τις σωστές κινήσεις και στη νέα σεζόν, οι πρωταθλητές να παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο ελκυστικοί και να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους που θα θέσουν.Φυσικά μέσα σε αυτούς, δεν πρέπει να είναι μόνο η κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Για να το θέσουμε καλύτερα, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και μετά το νέο έτος και να μην βρίσκεται στο καναβάτσο από ομάδες όπως η Άντερλεχτ, η οποία αν μη τι άλλο ήταν του χεριού του…

Υ.Γ. Ξεκινά και ηF1, μία από τις αδυναμίες μας. Και ευχόμαστε να δούμε επιτέλους μάχες, κόντρες στο όριο και όχι μία διοργάνωση που να τρέχουν οιMercedesμόνες τους και οι υπόλοιποι να κάνουν… ωτοστόπ για να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού.ForzaFerrari!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ