ΑΡΗΣ

Ο Άρης βρήκε επιτέλους φορ "killer" και έχει μπροστά του μία ευρωπαϊκή πρόκληση

Ο Αντρέ Γκρέι
Ο Αντρέ Γκρέι 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Άρης απέκλεισε με δύο νίκες την Γκόμελ και έχει μπροστά του μία ευρωπαϊκή πρόκληση, με όπλο την αμυντική ομοιογένεια, αλλά και την εξαιρετική επιθετική γραμμή. Γράφει ο Ηλίας Καλλονάς.

Το 5-1 του πρώτου αγώνα είχε ουσιαστικά στείλει τον Άρη στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Παρ' όλα αυτά, ο Χερμάν Μπούργος θέλησε να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, με το μυαλό προφανώς και στον αγώνα της επόμενης εβδομάδας με αντίπαλο πιθανότατα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (είχε νικήσει 3-0 τη Ζίρα εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα).

Ο Αργεντινός δεν θέλει να αφήνει τίποτα στην τύχη. Κι η απόδειξη είναι η απόφαση που πήρε μόλις στο 21ο λεπτό, όταν κι έκανε αλλαγή τον Σεΐκ Ντιόπ, φοβούμενος πως μπορεί να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να χάσει το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού.

Η ασφάλεια στους στόπερ και το upgrade στη μεσαία γραμμή

Ο Μπούργος γνωρίζει πως και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά στα νοκ άουτ παιχνίδια, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου οι ομάδες δεν βρίσκονται στο 100% των δυνατοτήτων τους. Το πιο θετικό, ωστόσο, για τους "κιτρίνους" είναι πως συνεχίζουν να παρουσιάζονται συμπαγείς στον μεσοαμυντικό τομέα, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό την πολύ καλή εικόνα που είχαν και την περσινή σεζόν.

Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, αποτελούμενο από τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς παρέχει τεράστια ασφάλεια, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν δύο ισάξιες λύσεις τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μία έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας θα προσφέρει μία μεγαλύτερη άνεση στον Μπούργος, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο σε πιθανή απουσία ενός εκ των δύο στόπερ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βέβαια, ήσυχο το κεφάλι του δεν έχει δεδομένα με τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ισπανός δεν είναι και ο πιο σταθερός τερματοφύλακας, όπως αποδείχθηκε και στη φάση του κερδισμένου πέναλτι της Γκόμελ. Κι είναι ρίσκο να μην υπάρχει μία ασφαλής επιλογή σε μία τόσο νευραλγική θέση, με τον Άρη να το έχει "πληρώσει" στο παρελθόν.

Όπως είναι, επίσης, δεδομένο πως έχει γίνει σημαντικό upgrade στο χώρο της μεσαίας γραμμής με την απόκτηση των Νταμπό και Ντιόπ, σε συνδυασμό με την παραμονή του Ντουκουρέ. Όταν ενσωματωθεί κι ο Μανού Γκαρθία, τότε ο Μπούργος θα μπορέσει με μεγαλύτερη ευκολία να "χτίσει" μία μεσαία γραμμή που θα συνδυάζει ταχύτητα, πίεση και δημιουργία.

Ο Μπούργος δεν θα ξέρει ποιον να αφήσει εκτός

Το ευτύχημα για τον Μπούργος είναι πως διαθέτει πολλές επιλογές για την τετράδα μπροστά. Ο Λουίς Πάλμα έχει αρχίσει εξαιρετικά, ο Ντανιέλ Μαντσίνι συνεχίζει με... φόρα από πέρυσι, ενώ οι Χουάν Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία έχουν την ικανότητα να κρίνουν ένα παιχνίδι με μία ενέργεια, αλλά και να δώσουν σημαντικές βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι.

Η απόκτηση του Ζερβινιό γέμισε με ενθουσιασμό τους οπαδούς του Άρη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί κι η μεταγραφή που θα ανεβάσει επίπεδο τους "κιτρίνους", αποτελώντας τον ηγέτη τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Η ομάδα του Μπούργος έχει τεράστια ανάγκη από παίκτες που θα την "μπολιάσουν" με το μέταλλο του νικητή.

Ο Άρης δεν είχε φορ σαν τον Γκρέι

Κι αφού αναφερθήκαμε στην επιθετική γραμμή, δεν γίνεται να μην κάνουμε μία ειδική μνεία στον Αντρέ Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός είναι αυτό(ς) που έλειπε από τον Άρη τα τελευταία χρόνια. Ένας φορ που έχει σταθερή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τις μπαλιές των συμπαικτών του, αλλά και να δημιουργήσει για τον εαυτό του.

Το κατέβασμα και η εκτέλεση στο 1-0 επιβεβαιώνουν πως διαθέτει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα, ακόμα και σε βραδιές που ο Άρης δεν θα πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Όπως συνέβη στη ρεβάνς με την Γκόμελ. Κι αυτό είναι τεράστια υπόθεση ειδικά στον... μαραθώνιο του ελληνικού πρωταθλήματος.


TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ