OPINIONS

Λείπει το ΠΑΟ, χορεύουν τα πιστόλια

Λείπει το ΠΑΟ, χορεύουν τα πιστόλια
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε στα Ηλύσια Πεδία το αντιαρματικό του, έδειξε όμως πως διαθέτει γεμάτο οπλοστάσιο, "γαζώνοντας" τους επόμενους έξι αντιπάλους του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ήταν ένα ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ο τρόπος που θα αντιδρούσε μετά την απώλεια του Κώστα Μήτρογλου στην μάχη με την Παρί Σεν-Ζερμέν.

Στο τέλος του 90λεπτου στο "Παρκ ντε Πρενς", η ήττα από τους γηπεδούχους έμοιαζε με το λιγότερο κακό για τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του, που πλέον θα ήταν αναγκασμένοι να πορευθούν δίχως τον πρώτο τους σκόρερ στα ματς που ακολουθούσαν, συμπεριλαμβανομένου και του "τελικού" κόντρα στην Άντερλεχτ.

Με τον Έλληνα διεθνή στράικερ να μην βρίσκεται πλέον μακριά από την επιστροφή του στην ενεργό δράση και τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει με ιδανικό τρόπο τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα , έχουμε στα χέρια μας ένα ικανό δείγμα έξι αγώνων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των "ερυθρολεύκων" στη επίθεση δίχως την παρουσία του Κώστα Μήτρογλου.

Και οι αριθμοί είναι βέβαιο πως δίνουν έναν ακόμη λόγο στον σενιόρ Μίτσελ να γελάει με νόημα. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή. Κόντρα σε Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης, Άντερλεχτ, Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης, οι Πειραιώτες σκόραραν συνολικά 18 τέρματα, ήτοι 3 γκολ ανά παιχνίδι!

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το στατιστικό που θέλει 9 παίκτες του Ολυμπιακού να συμμετέχουν σε αυτή την ομοβροντία, με πρωτοστάτες τους Αργεντίνους Σαβιόλα και Ντομίνγκες που έχουν σκοράρει 5 και 4 γκολ αντίστοιχα. Στο ίδιο διάστημα ο Κάμπελ με τον Ολαϊτάν βρήκαν δίχτυα από 2 φορές έκαστος, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Βάις, Μασάντο, Μανωλάς, Σάμαρης και Φουστέρ.

Βασίζεται στην ομαδική λειτουργία

Ένα εύκολο συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω έχει να κάνει με το βάθος του ρόστερ που διαχειρίζεται -με ιδιαίτερη επιτυχία έως τώρα- ο Μίτσελ. Αυτό όμως είναι γνωστό. Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι στιγμής, αλλά πλέον μάθαμε για τα καλά, είναι πως ο Ολυμπιακός πέραν του Μήτρογλου ξέρει να σκοράρει και μέσα από την ομαδική του λειτουργία. Είτε σε κανονική ροή παιχνιδιού, είτε μέσα από τις στημένες φάσεις, με κομπίνες που μοιάζουν καλά δουλεμένες.

Ο Μίτσελ παίρνει γκολ από την μεσοεπιθετική του γραμμή, γεγονός που μοιραία διευκολύνει και το έργο του εκάστοτε σέντερ φορ. Αν ο αντίπαλος έχει να φυλάγεται και από τους παίκτες που έρχονται από πίσω, είναι φυσικό επακόλουθο να δημιουργούνται επιπλέον χώροι για τον παίκτη που βρίσκεται στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Και υπάρχει ακόμη "ψωμί" στο ρόστερ

Σε αυτά μπορεί κάποιος να προσθέσει μια επίσης σημαντική παράμετρο. Πως ακόμη το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού δεν έχει φανερώσει όλες τις δυνατότητες του. Οι Ντομίνγκες και Σαβιόλα μόλις τον τελευταίο μήνα άρχισαν να αποδίδουν στις πραγματικές τους δυνατότητες, ο Βάις ψάχνει την σταθερότητα στις εμφανίσεις του πέρα από τις εκλάμψεις, ο Ολαϊτάν είναι σε διαδικασία μάθησης, ο Τόρες επανήλθε πρόσφατα στην αγωνιστική δράση, ο Αβραάμ σιγά σιγά παίρνει ολοένα και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του, ενώ ακόμη και ο βασικός Σάμαρης διάγει μια πρωτίστως διδακτική σεζόν που θα τον βοηθήσει αφάνταστα μελλοντικά.

Στο κάδρο είναι και παίκτες όπως οι Εντινγκά, Γιαταμπαρέ και Στσέποβιτς, που προς το παρόν αποτελούν ερωτηματικά αλλά κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί η χρονιά για τους ίδιους και την παρουσία τους στο Λιμάνι.

Υπόσχονται καλύτερα πράγματα

Το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου ολοκληρώθηκε βρίσκοντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά και με την ήδη σημαντική επιτυχία της πρόκρισης στους "16" του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την σπουδαία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα αισιόδοξα μηνύματα για την ομάδα του Μίτσελ δεν σταματούν, καθώς ο ίδιος και οι παίκτες του παρουσιάζουν μια αυξανόμενη βελτίωση στο αγωνιστικό κομμάτι, όντας βέβαιοι πως ο Ολυμπιακός θα εμφανίσει με την πάροδο του χρόνου ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Και αν κρίνουμε από το γεγονός πως όσο έλειπε το ΠΑΟ, χόρευαν τα πιστόλια τότε μάλλον δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε.

Πολύ περισσότερο δε, αν ανοίξει και το... παραθυράκι της ευχάριστης έκπληξης που άφησε ανοιχτό ο Ισπανός τεχνικός ενόψει της μεταγραφική περιόδου του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ