OPINIONS

Super Pap!

Super Pap!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παπαγιάννη που… κολύμπησε στα βαθιά και την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ που δείχνει πως κάτι πάει καλά.

Πέρα από τη νίκη που τον διατηρεί αήττητο στο Πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να τελειώσει το ματς με την ΑΕΚ, με ακόμα ένα ευχάριστο νέο. Ο λόγος για την απόδοση του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο νεαρός σέντερ πήρε την ευκαιρία από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς σε κρίσιμα σημεία και… κολύμπησε αμέσως στα βαθιά σε ένα απόγευμα που οι «πράσινοι» δεν πήραν όσα ήθελαν αλλά και όσα έπρεπε τόσο από τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα όσο και από τον Όγκνιεν Κούζμιτς ο οποίοι δεν μπήκαν στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ο Παπαγιάννης όπως και άλλα νεαρά παιδιά στον Παναθηναϊκό, βρίσκονται σε μια διαδικασία η οποία θα τους επιτρέψει τα επόμενα χρόνια να σταθούν σε υψηλό επίπεδο, εφόσον συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά. Και άλλες φορές έχουμε αναφέρει πως μπορούν να παίρνουν χρόνο σε ματς Πρωταθλήματος, ώστε να μπαίνουν στην φιλοσοφία και να διορθώνουν τα λάθη τους, σε αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα του «τριφυλλιού», μπορεί να έχει εύκολο έργο. Το σημαντικό στο παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ, ήταν το γεγονός πως ήταν αμφίρροπο μέχρι το τέλος και ο Παπαγιάννης πήρε την ευκαιρία και την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο στις δύο πλευρές του γηπέδου, απέναντι σε πιο έμπειρους σέντερ, γι’ αυτό ας μας επιτραπεί η υπερβολή στον τίτλο. Αυτό βέβαια, το πιστώνεται ο Τζόρτζεβιτς ο οποίος δεν φοβήθηκε να ρίξει τον «μικρό» στη μάχη όταν η ΑΕΚ ήταν για τα καλά μέσα στη διεκδίκηση της νίκης.

Από κει και πέρα, ο Νικ Καλάθης έβαλε γι’ ακόμα ένα ματς τη «σφραγίδα» του, δίνοντας ώθηση στην άμυνα και ποιότητα στην επίθεση με εξαιρετική δημιουργία που είχε ως αποτέλεσμα τις 9 ασίστ. Σε γενικές γραμμές οι περιφερειακοί του «τριφυλλιού» ανταποκρίθηκαν σωστά και όσο περνούν τα παιχνίδια υπάρχει μεγαλύτερη πολυφωνία και λύσεις από τη στιγμή που ανεβάζει ρυθμούς ο Νίκος Παππάς, ωστόσο γι’ ακόμα μία φορά φάνηκαν αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, κάτι το οποίο πρέπει να διορθωθεί κυρίως για τα ματς που ακολουθούν στο Top 16, εκεί που οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και δεν υπάρχουν περιθώρια γι’ απώλειες.

Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, οι «πράσινοι» ξεπέρασαν ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο αφού η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και ήταν ανταγωνιστική στη μεγαλύτερη διάρκεια. Η Ένωση κάνει μία προσπάθεια η οποία φαίνεται να έχει μέλλον αλλά ακόμα έχει δρόμο και αρκετά πράγματα να διορθώσει, ώστε να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτό όμως, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι η εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ, χωρίς να ξεφύγουν σε κανένα σημείο. Η αλήθεια είναι πως αυτή η εικόνα είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια και δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπουμε πολύ κόσμο μόνο στα ντέρμπι των «αιωνίων». Η αρχή έχει γίνει και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στη συνέχεια.

ΥΓ.: Σε μία αναμέτρηση γίνονται λάθη και είναι μέρος του παιχνιδιού στο μπάσκετ αλλά φάσεις όπως η τελευταία μπορεί να τινάξουν ένα παιχνίδι στον… αέρα και άντε μετά να το καλύψεις. Μέσα σε 9 δέκατα, ο Κούπερ πήρε ριμπάουντ, βγήκε έξω από τα 6.75 και πρόλαβε να κάνει σουτ! Για τα υπόλοιπα λάθη τοποθετήθηκε επίσημα ο Παναθηναϊκός όπου περιλαμβάνεται η αυστηρή τεχνική ποινή στον Καλάθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ