OPINIONS

Όπως έστρωσε... παλεύει

Όπως έστρωσε... παλεύει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού που εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Άρης, τη σωστή τιμωρία των τριών παικτών και τον κίνδυνο μετά τις γραφικότητες στο Nick Galis Hall.

Σε λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός καλείται ν' αντιδράσει αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή, αλλά όπως και να έχει, αξίζουν συγχαρητήρια στον Άρη για το πρόσωπο που παρουσιάζει στη φετινή σεζόν άσχετα με ό,τι συμβεί στον πέμπτο ημιτελικό.

Πριν πάμε στ' αγωνιστικά για όσα έγιναν στο τέταρτο ματς της σειράς θα πρέπει να σταθούμε στην απόφαση που πήρε ο Αργύρης Πεδουλάκης για τους τρεις παίκτες οι οποίοι υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" και η ομάδα αποφάσισαν να τους αποκλείσουν και να δουν το τέταρτο ματς από το ξενοδοχείο . Μία απόφαση πέρα για πέρα σωστή, άσχετα με την εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση στην οποία ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων παρόλα τα προβλήματα του. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και άπαντες ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους για την συνέχεια καθώς η σεζόν έχει δρόμο και πλέον είναι δύσκολος.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μέσα από την άμυνα του να μείνει στο ματς και να το κερδίσει αλλά κάποια στιγμή θα έπρεπε να φανεί αποδοτικός στην επίθεση. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και χειρότερος με συνέπεια να... πνιγεί απέναντι στον καλά διαβασμένο Άρη και αποκορύφωμα το πλάνο της προτελευταίας επίθεσης όπου ο Χαραλαμπόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει. Έχουμε τονίσει πως οι "πράσινοι" παλεύουν να κάνουν βήματα προόδου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε κάποια ματς να παίζουν καλά και σε άλλα να παρουσιάζουν πολύ κακή εικόνα όπως το τέταρτο της σειράς, χωρίς διάβασμα και δημιουργία. Οι απουσίες φυσικά είναι σοβαρές αλλά μετά απ' όσα έγιναν δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο.

Όπως έστρωσε... παλεύει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά τα όσα συνέβησαν το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία για τη συνέχεια. Κάποιοι θέλησαν να επαναλάβουν τις προκλήσεις βρίζοντας χυδαία τον Πεδουλάκη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αλλά κανείς δεν πρέπει να πέσει στην... παγίδα και ν' απαντήσει αφού με νίκη στο επόμενο ματς ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον τίτλο. Είναι απλά κρίμα για την προσπάθεια που κάνει ο Άρης, και τέτοιες ενέργειες δεν επιτρέπουν τις ομάδες να προχωρήσουν.

ΟΙ "ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ" ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ

Ανεξάρτητα με τις απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να ξεκινήσει από την άμυνα του και να δείξει έτοιμος να παλέψει. Σε αυτό ήταν σίγουρο πως θα βοηθούσε ο Νικ Καλάθης αφού στο αμυντικό κομμάτι η συνεισφορά του είναι πολύτιμη. Αυτό φάνηκε από την αρχή όπου ο διεθνής γκαρντ πέρασε... χειροπέδες στον Ουότερς ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά στον τρίτο ημιτελικό. Ο Καλάθης και ο Ουίλιαμς που είχε αναλάβει τον ΜακΝιλ περνούσαν πάνω από τα σκριν και δεν τους επέτρεπαν να βρουν το ελεύθερο βήμα, ώστε να εκτελέσουν. Το πρώτο βήμα είχε ήδη γίνει, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για την επικράτηση. Η αλήθεια είναι πως οι "πράσινοι" επιθετικά είχαν πρόβλημα, με κακές επιλογές και άστοχα σουτ, παρόλα αυτά όσα περνούσε η ώρα πήγαιναν το ματς στον δικό τους ρυθμό με τον Ουίλιαμς να δίνει λύσεις.

Όπως έστρωσε... παλεύει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως πως ο Αμερικανός σέντερ μπορεί να δώσει συγκεκριμένα πράγματα και όχι για πολύ αφού βρίσκεται μία ταχύτητα πίσω από τους υπόλοιπους. Στα 10:33'' που έπαιξε στο πρώτο μέρος έδωσε ενέργεια στην άμυνα και μπήκε σε μάχες με συνέπεια να μαζέψει 10 ριμπάουντ αλλά μέχρι εκεί. Για τις κακές προσπάθειες επιθετικά και την αστοχία δεν μπορούμε να πούμε και πολλά καθώς υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπαιζε τόσο πολύ ακόμα και σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η χαλάρωση στην άμυνα του "τριφυλλιού" στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, έδωσε το δικαίωμα στον Άρη, όχι μόνο να επιστρέψει αλλά να βρει και ψυχολογία, ώστε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Οι "πράσινοι" συνέχισαν να είναι μπερδεμένοι επιθετικά χωρίς να έχουν σημείο αναφοράς και το πλήρωσαν καθώς πήγαν σε κακές επιλογές κάνοντας ένα τραγικό δεκάλεπτο με το σκορ 19-5 υπέρ των γηπεδούχων που έκλεισαν τους διαδρόμους για να δώσουν το μακρινό σουτ στους “πράσινους”. Την ίδια στιγμή, ο Πεδουλάκης αναζητούσε τρόπο αντίδρασης όσο αυτό ήταν εφικτό, ωστόσο στην τελευταία περίοδο η κούραση νίκησε τη διάθεση και ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από λύσεις, δείχνοντας πως αναζητά ένα καλό ηλεκτροσόκ για να συνέλθει άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ