EUROLEAGUE

Κέρδη και μαθήματα

Κέρδη και μαθήματα
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την... ανάσταση του Πάβλοβιτς και το διαφορετικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο Top 16 όπου δεν θα συναντήσει τον Ολυμπιακό αλλά τον Ομπράντοβιτς.

Η πρώτη φάση της Euroleague ολοκληρώθηκε και τελικώς δεν θα δούμε ελληνικό εμφύλιο στο Top 16 καθώς ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην τρίτη θέση του δικού του ομίλου. Όπως γίνεται αντιληπτό οι "πράσινοι" δεν θα συναντήσουν τον Ολυμπιακό σε αυτή την απαιτητική πορεία αλλά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού η Φενέρ έχει εξασφαλίσει ήδη την θέση της στο γκρουπ το οποίο δημιουργείται. Οι Τούρκοι δεν θα είναι ο μόνος δύσκολος αντίπαλος σε αυτόν τον δρόμο, οπότε και ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να δείξει ένα διαφορετικό - καλύτερο πρόσωπο, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Για να μην πάμε από τώρα τόσο μακριά ας δούμε τα κέρδη και τα μαθήματα του Παναθηναϊκού από το δεύτερο του "διπλό" στη διοργάνωση, το οποίο ήρθε με κόπο στο Κάουνας. Αναμφισβήτητα, το ευχάριστο νέο είναι η απόδοση του Σάσα Πάβλοβιτς που έκανε νταμπλ-νταμπλ και βοήθησε πραγματικά την ομάδα του "τριφυλλιού" σε 26:34'' που συμμετείχε στο ματς. Στον Μαυροβούνιο φόργουορντ έχει γίνει αυστηρή κριτική και όχι άδικα αφού μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει όσα περίμεναν οι "πράσινοι".

Φυσικά και το συμπέρασμα δεν θα βγει σε μία καλή βραδιά αλλά σε βάρος χρόνου καθώς τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και τα κρίσιμα, ωστόσο αυτή η εμφάνιση κάνει πιο αισιόδοξο το μέλλον. Από κει και πέρα, ο Νικ Καλάθης κάθε φορά δείχνει την κλάση του ενώ σιγά-σιγά πρέπει να μπαίνουν όλο και περισσότεροι σε αυτό το κλίμα, με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάει με μικρό ροτέισον όταν θα ξεκινήσει το Top 16. Αναφορικά με τα μαθήματα, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς κατάλαβαν γι' ακόμα ένα βράδυ πως τα λάθη τιμωρούνται, ανεξαρτήτως αντιπάλου ...

Επέτρεψαν στη Ζαλγκίρις να μένει μέσα στο ματς μέχρι το τέλος, με αποκορύφωμα την τελευταία παιδική άμυνα, χωρίς πάντως να το πληρώσουν όπως και την έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία. Αυτό το οποίο θα δούμε τις επόμενες ημέρες είναι η επιλογή που θα κάνει ο τεχνικός της ομάδας, ώστε να παρουσιαστεί περισσότερο ενισχυμένη, κάτι το οποίο μοιάζει αναγκαίο τη δεδομένη στιγμή.

Το γνωστό κενό και η... έκπληξη

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να φύγει νικητής από το Κάουνας έγινε ξεκάθαρη από την αρχή. Με ενέργεια στην άμυνα και σωστή στόχευση στην επίθεση, οι "πράσινοι" προσπάθησαν να βάλουν τις βάσεις από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο... χτυπώντας τις αδυναμίες των Λιθουανών. Η εντολή του Σάσα Τζόρτζεβιτς να περάσει η μπάλα κοντά στο καλάθι έγινε πράξη, με αποτέλεσμα ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να δώσει λύσεις και να φορτώσει με φάουλ τους αντίπαλους ψηλούς. Η... έκπληξη ήρθε από τον Σάσα Πάβλοβιτς ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα μπήκε από την αρχή στο κλίμα της αναμέτρησης και ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του "τριφυλλιού" στο πρώτο μέρος.

Παρόλα αυτά η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ δεν συνέχισε ν' αποτυπώνεται στο παρκέ όπως και η καλή του άμυνα, αφού στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς είχαν το γνωστό κενό διάστημα, με συνέπεια να δεχτούν επιμέρους σκορ 20-13 και να μείνουν πίσω στο τέλος του πρώτου μέρους απέναντι σε μία ομάδα που πάλευε για να είναι ανταγωνιστικοί παρά το γεγονός πως δεν διαθέτει ακριβό ρόστερ.

Η πίεση του έδειξε τον δρόμο

Η Ζαλγκίρις συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο, μέχρι το σημείο όπου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να πιέζει. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως στις περιπτώσεις που οι "πράσινοι" ανέβασαν την άμυνα τους σε όλο το γήπεδο, τις περισσότερες είχαν αποτέλεσμα και γι' άλλο άλλωστε γύρισαν το ματς. Σε συνδυασμό με τις σημαντικές λύσεις από Διαμαντίδη και Φώτση, οι παίκτες του Τζόρζεβιτς προσπάθησαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, με τον τεχνικό της ομάδας να πηγαίνει σε μικρό ροτέισον. Τα λάθη δεν έλειπαν από τους παίκτες του “τριφυλλιού” σε κρίσιμα σημεία αλλά δεν το πλήρωσαν και θα έχουν πολλά να μάθουν από αυτά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ