OPINIONS

Κάτι κρατάει για το τέλος

Κάτι κρατάει για το τέλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την πρώτη υπέρβαση που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στη φετινή σεζόν και τις… εκπλήξεις Αργύρη Πεδουλάκη.

Η πιο μεγάλη ώρα στη φετινήBasketLeagueέφτασε και μένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός μπορεί έστω και τώρα να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση την οποία αναζητά από την αρχή της σεζόν. Άλλωστε, πέρα από τον προημιτελικό του Κυπέλλου που οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κάνουν μεγάλες νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η σειρά των τελικών λοιπόν, αρχίζει σε λίγες ημέρες, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας και δικαίως τον τίτλο του φαβορί αφού είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά. Πλέον όμως, μετράει τι γίνεται μέσα στο παρκέ και όχι στην θεωρία που θα μας απασχολεί μέχρι το τζάμπολ της Πέμπτης (19/5).

Γι’ αυτό το βάρος του Αργύρη Πεδουλάκη και των συνεργατών του έχει πέσει στην πράξη, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι έτοιμος σε αυτές τις μάχες. Είναι ξεκάθαρο πως πολλά πράγματα δεν μπορούν ν’ αλλάξουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες… εκπλήξεις για την περίσταση. Το τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» δουλεύει πολύ καιρό γι’ αυτά τα παιχνίδια που έρχονται και δεν αποκλείεται να δούμε κάποια… κρυφά χαρτιά τόσο τακτικά όσο και πρόσωπα που μέχρι τώρα δεν είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και είναι στο χέρι τους να παλέψουν, ώστε να μην κλείσει η σεζόν με αρνητικό πρόσημο

Ο Γκιστ επέστρεψε

Πριν πάμε πολύ περισσότερο στις αναμετρήσεις τηςBasketLeague, αξίζει να υπογραμμίσουμε την απόδοση του Τζέιμς Γκιστ κόντρα στον Άρη, στον πέμπτο ημιτελικό. Μετά απ’ όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός φόργουορντ άλλαξε για τα καλά και πάνω απ’ όλα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος από την αρχή κυρίως αμυντικά ενώ πήρε σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Αυτό είχαμε πολύ καιρό να το δούμε και όλοι γνωρίζετε τη σημασία που έχει όταν ο Γκιστ παίζει για την ομάδα. Θετική η παρουσία και του Τζέιμς Φελντέιν ο οποίος έμεινε πολύ ώρα στο παρκέ τόσο για ν’ ανεβάσει ρυθμό, όσο και για να τιμωρήσει την άμυνα του Άρη. Οι «κίτρινοι» επέλεξαν ν’ αφήσουν τα σουτ όπως στις προηγούμενες αναμετρήσεις και ο Δομινικανός γκαρντ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η εικόνα του πρώτου, η σημασία του δεύτερου

Η αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς έχει ξεκινήσει και έχει μεγάλη σημασία η εικόνα που θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς το οποίο θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ. Η αντίδραση της ομάδας πάνω στην πίεση θα δείξει πολλά, για όσα μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη σειρά. Επίσης, είναι ερωτηματικό πως θα παρουσιαστούν οι παίκτες που δεν έχουν εμπειρία από τέτοιες αναμετρήσεις. Ένας εξ αυτών είναι και ο Έλιοτ Ουίλιαμς. Είδαμε στη Θεσσαλονίκη πως δεν άντεξε στο εχθρικό κλίμα και με την πρώτη αντέδρασε.

Αυτό θα συμβεί και στο ΣΕΦ αλλά εκεί χρειάζεται συγκέντρωση απ’ όλους ενώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια ο Ουίλιαμς να βγει εκτός ρυθμού αφού είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Το «κλειδί» θα είναι οι «πράσινοι» να μείνουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, χωρίς να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα και οτιδήποτε άλλο ενώ στη συνέχεια πρέπει πάση θυσία να πάρουν τη νίκη στον δεύτερο τελικό άσχετα με ότι θα προηγηθεί. Ας μην πάμε όμως τόσο μακριά αφού υπάρχει χρόνος μέχρι τότε.

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένα και αφορούν περισσότερο το επιθετικό κομμάτι. Όταν παίζει καλή άμυνα και τρέχει έχει ανάλογο αποτέλεσμα αφούοι παίκτες έχουν ποιότητα και επιθετικό ταλέντο. Όταν πάει σε σετ παιχνίδι δείχνει τις αδυναμίες του κι εκεί θα δουλέψει τις επόμενες μέρες. Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα ρισκάρει τα σουτ σε συγκεκριμένους παίκτες και θα δίνει απόσταση στην άμυνα κυρίως στον Καλάθη. Και αυτό είναι ένα ζήτημα για το διάβασμα των «πράσινων», προκειμένου ν’ αποφύγουν τις… παγίδες. Οι φετινοί τελικοί είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τους «πράσινους» που θέλουν ν’ απαντήσουν σε μια κακή αγωνιστικά χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ