OPINIONS

Άλλη μια μέρα στη δουλειά

Άλλη μια μέρα στη δουλειά

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την συνήθεια του Παναθηναϊκού, τη μαγκιά του Αργύρη Πεδουλάκη και την απάντηση των... τελειωμένων που πρέπει να προσέξουν τον επόμενο τελικό.

Πλέον έχει γίνει συνήθεια, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό ακόμα και με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League, κάτι που φάνηκε από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχισε να φεύγει νικητής από το ΣΕΦ αλλά πρώτα χρειάστηκε να δείξει τον δρόμο στους παίκτες του που καλούνται να απαντήσουν στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Μια ομάδα διαβασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, κατάφερε να ξεκινήσει από την άμυνα της και να πάει σε ένα σκορ υψηλό, κάτι το οποίο δεν περίμενε κανείς αλλά πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Με 29 ασίστ, αριθμό ρεκόρ σε τελικούς και τον Νικ Καλάθη να κάνει τα πάντα στο παρκέ δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς από μία ομάδα που έχει ποιότητα στην επίθεση αλλά είχε μάθει να παίζει χωρίς να διαβάζει το παιχνίδι. Ο διεθνής γκαρντ συνέχισε να δίνει... τροφή για συζήτηση σε όσους ασχολούνται με τις αποδοχές του και άγγιξε το τριπλ-νταμπλ σε συνδυασμό με την εκπληκτική άμυνα. Οι πολλές αναλύσεις φυσικά, τέτοιες στιγμές πηγαίνουν περίπατο και αρκεί να σταθούμε μόνο στο ξεκίνημα όταν οι "πράσινοι" απάντησαν στην υπεροχή των γηπεδούχων ρισκάροντας τα σουτ σε παίκτες του Ολυμπιακού (όπως ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης), μέχρι που πήραν τον ρυθμό στα δικά τους χέρια. Για την ακρίβεια στα χέρια των παικτών που αγωνίζονται στην περιφέρεια που έκαναν εξαιρετική δουλειά μέχρι το τέλος.

Η αναμενόμενη έκπληξη

Είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες πως ο Πεδουλάκης κάτι κρατάει για τους τελικούς και φρόντισε να το δείξει. Πήγε με παίκτες που γνωρίζουν τι γίνεται σε αυτές τις αναμετρήσεις και άφησε στον πάγκο τον Ουίλιαμς που ήταν αναμενόμενο να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αντίθετα έριξε από νωρίς στη μάχη τον Παππά που τον δικαίωσε απόλυτα στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ τόσο στο πρώτο κομμάτι όσο και το κρίσιμο σημείο. Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης, συνέχισε ν' αποδεικνύει πως είναι ο άνθρωπος των τελικών σημειώνοντας κρίσιμους πόντους κι έκανε τα δύσκολα σουτ, απλά εύκολα σουτ.

Μια απόλυτα σωστή διαχείριση του ρόστερ από το τεχνικό επιτελείο που εμπιστεύτηκε όλους τους πανέτοιμους παίκτες ακόμα και κατάφερε όσο αυτό ήταν εφικτό να... κρύψει αμυντικά τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και να μείνει μέσα στο ματς όταν ο Ολυμπιακός ξεκινούσε την αντεπίθεση του. Φυσικά και δικαιώνεται απόλυτα για την χρησιμοποίηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που πλέον δεν είναι έκπληξη το γεγονός πως έχει ρόλου βασικού αλλά όσο περνούν οι αναμετρήσεις παίρνει και ψυχολογία.

Ο Παναθηναϊκός πήρε άριστα στο καλύτερο του παιχνίδι στη φετινή σεζόν. Το πρώτο μετά από πολλούς μήνες αλλά το σημαντικότερο ματς αυτής της σειράς είναι το δεύτερο στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” έχουν μια μεγάλη ευκαιρία και οφείλουν να την εκμεταλλευτούν. Όλοι κατάλαβαν πως αυτές τις ώρες δεν μετρούν τα λόγια και τα θεωρητικά φαβορί αλλά τι εικόνα παρουσιάζεις μέσα στο γήπεδο. Σε απάντηση προς όλους οι "πράσινοι" δεν είναι... τελειωμένοι κάτι το οποίο φάνηκε στο παρκέ αλλά πρέπει να το δείξουν σε ακόμα δύο αναμετρήσεις, ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Υπάρχει δρόμος και τώρα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του, προκειμένου να κρατήσουν τους παίκτες συγκεντρωμένους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ