OPINIONS

Έτσι παίζεται το μπάσκετ

Έτσι παίζεται το μπάσκετ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την γερή προπόνηση κόντρα στο Λαύριο, την "Ημέρα Οικογένειας" του ΟΑΚΑ, για δύο... βόλτες στο δάσος και τον Άντι Ράουτινς.

Όποιος είχε την τύχη να βρεθεί στις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στην αναμέτρηση με το Λαύριο, μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς θέλουμε να… περιγράψουμε. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέσπισε την "Ημέρα Οικογένειας" θέλοντας να τιμήσει έναν από τους πιο ισχυρούς θεσμούς στην χώρα μας και παράλληλα να φέρει στο γήπεδο ακόμα περισσότερα παιδιά.

Και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα τα κατάφερε απόλυτα. Στον αγώνα με την ομάδα της Λαυρεωτικής βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ περίπου 5.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, στην πλειοψηφία τους οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα με την βοήθεια του jumbotron που κοσμεί την οροφή του κλειστού είχαμε την ευκαιρία να δούμε πάρα, πάρα πολλές φορές κατά την διάρκεια του αγώνα πάρα πολλά παιδικά χαμόγελα. Ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο όμορφο, ό,τι πιο… υγιές.

Σε ένα παιχνίδι που σε άλλα χρόνια θα ήταν… καταναγκαστικό έργο ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να το κάνει αναψυχή. Έχει καταφέρει να το μετατρέπει σε ψυχαγωγία, τόσο με την προσπάθεια των παικτών του (αλλά και των αντιπάλων, αφού οι παίκτες του Λαυρίου προσέφεραν πολλές θεαματικές φάσεις) όσο και με τα όσα ετοιμάζει κάθε φορά η διοίκηση των πρωταθλητών. Πάρα πολλά παιχνίδια, πάρα πολλά δώρα, πάρα πολλές εκπλήξεις…Και μια ομάδα που παίζει σοβαρά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό σε έναν αγώνα που έχει κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο.

Η αλήθεια είναι ότι πέραν της "Ημέρας Οικογένειας" δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι άλλο από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Ρικ Πιτίνο έκανε το αυτονόητο rotation, έδωσε ανάσες, έδωσε ευκαιρίες και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και από την προσπάθεια των παικτών του, αλλά και από το τελικό σκορ. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα…

Ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Να εδραιωθεί για τα καλά στην έκτη θέση και να…φουλάρει για ακόμα πιο ψηλά, παίρνοντας μια μεγάλη ανάσα. Πλέον, αφού δεν κατάφερε να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο διπλό του (μετά από αυτή στην Ρωσία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ) ορθώνονται μπροστά του δύο τεράστια "ΠΡΕΠΕΙ". Οι πράσινοι αγωνίζονται Τετάρτη και Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, με Μπάγερν Μονάχου και Ζάλγκιρις Κάουνας και το δύο στα… δύο είναι μονόδρομος. Τίποτα λιγότερο.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θέλει το απόλυτο, πρέπει να κάνει το απόλυτο και η αλήθεια είναι πως αυτό το "ΠΡΕΠΕΙ" είναι που κάνει την ζωή των παικτών του Παναθηναϊκού πιο δύσκολη. Όποιος νομίζει ότι οι αγώνες με τους Γερμανούς και τους Λιθουανούς θα είναι… βόλτα στο δάσος για τους πράσινους είναι… βαθιά νυχτωμένος.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΟΥΤΙΝΣ

Στην "Ημέρα Οικογένειας" εντάσσεται και η παρουσία του Άντι Ράουτινς στο ΟΑΚΑ. Ο νέος παίκτης του τριφυλλιού έφτασε χθες το μεσημέρι στην χώρα μας και… πήγε κατευθείαν στο γήπεδο. Είχε την πρώτη του γνωριμία με την νέα του… οικογένεια και πλέον μπαίνει στα… βαθιά, αφού πρέπει να προετοιμαστεί σε χρόνο dt για να βοηθήσει άμεσα την νέα του ομάδα. Παίκτης με κορμί, με εξαιρετικό τρίποντο, με έφεση στα ριμπάουντ.

Κάποιοι έχουν βιαστεί να τον κρίνουν. Και τον παίκτη, αλλά και την απόφαση του Πιτίνο να προχωρήσει σε μια τέτοιου είδους μεταγραφική κίνηση. Υπομονή και όλοι θα καταλάβουν τι μπορεί να έχει στο μυαλό του…

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ